Sugilit (Luvulit)- proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Sugilit (Luvulit)- proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată după numele geologului japonez care l-a descoperit și anume Dr. Ken-ichi Sugi.
Descriere:
mineral relativ rar din clasa ciclosilicaților, descoperit relativ recent în Japonia, în anul 1944. Cel mai adesea este găsit în stare masivă sau ca incluziuni în cristale de Cuarț, dar poate fi întâlnit foarte rar și sub formă de cristale prismatice hexagonale. Cele mai multe dintre depozitele în care se găsește această piatră violet sunt localizate în Africa de Sud, unde sunt mine mari de mangan. Sugilitul pur este destul de rar, de obicei este întâlnit în combinație cu Bustamit, Rictolit și/sau Mangan.
Compoziție chimică:  K Na2 (Fe, Mn, Al)2 Li3 Si12 O30
Duritate: 5,5 - 7 (din 10).
Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: hexagonal.
Culori: maroniu-gălbui deschis, violet, violet-roșiatic, roz pal, incolor.
Alte denumiri: Lavulit, Luvulit, Sugelit, Sugalit, Wesselit.
Exploatări: Japonia, Australia, Canada, Italia, Africa de Sud, India.
Atenție: poate fi confundat cu Amethystul sau Charoitul.
Legenda: spune despre Sugilit că simbolizează autocontrolul și stăpânirea de sine și că are capacitatea metafizică de a avertiza omenirea când sfârșitul lumii va fi iminent. Se spune că a fost adus la suprafață din adâncul planetei ca să protejeze umanitatea împotriva radiațiilor cosmice nocive și să mențină un echilibru la nivel planetar în așa fel încât să nu apară derapaje periculoase.
Îngrijire: Sugilitul este o piatră cu o energie deosebit de puternică, de aceea nu este necesar să fie încărcată la Soare sau prin alte metode. Este indicat însă ca o dată pe săptămână să fie lăsat peste noapte într-un vas uscat, împreună cu un grup de hematite, pentru a fi descărcat de energiile negative acumulate.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Rac, Balanță, Scorpion, Săgetător, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Jupiter, Neptun.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2, 3, 7.
ANIVERSARE:  -
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este un simbol al autocontrolului, fiind piatra asociată Arhanghelului Mihail, îngerul încrederii, al protecției, al justiției, al credinței, îngerul care ne dă îndrumre atunci când avem mai mare nevoie și care ne dă puterea  de a trece peste toate problemele care ne ies în cale.
Este una dintre cele mai puternice pietre de vindecare și de protecție.
Ajută la canalizarea energiei și la activarea capacităților de Auto-Vindecare și transformarea întregii ființe prin puterea gândului.
Are efecte benefice asupra inimii, reduce durerile (în special cele de cap), are efect detoxifiant pentru întregul organism.
Curăță aura și aliniază toate chakrele, facilitând distribuirea uniformă a energiei în tot corpul.
Pune în legătură cu Universul, cu Ghizii spirituali, cu ființele din dimensiunile superioare, cu Divinitatea.
Bun pentru meditație și concentrare. Sugilitul pătrunde cu vibrațiile lui puternice în mintea utilizatorului ajutându-l să facă o schimbare pe calea spirituală. Acesta va deschide orizonturi și niveluri noi de înțelegere.
Activează mintea, trupul și sufletul
, dezvoltând și/sau amplificând capacitățile telepatice, în special față de persoanele apropiate. Facilitează deschiderea celui de Al Treilea Ochi.
Asigură protecție împotriva atacurilor psihice și energiilor negative de orice fel, împotriva șocurilor, traumelor și decepțiilor din viață.
Ascute toate simțurile și eliberează utilizatorul de frică. Oricine utilizează această piatră va simți cu siguranță un sprijin puternic din partea acesteia.
Elimină stresul, frica și tristețea, ostilitatea celor din jur, înlătură supărarea și dezamăgirea. Ajută în cazuri de gelozie sau pentru persoanele care au probleme de adaptare la mediu.
Este un bun companion pentru persoanele care suferă de boli grave, incurabile, cum ar fi cancerul sau SIDA. Poate fi folosit cu succes și în cazuri de schizofrenie, paranoia, epilepsie, autism, dislexie.
Oferă sprijin și dă un nou sens vieții pentru persoanele care în urma unor accidente sau boli au devenit dependente de un scaun cu rotile, redându-le puterea de a lupta pentru recuperarea fizică parțială sau totală.
Ajută persoanele dependente (droguri, băutură, fumat etc) să scape de aceste probleme întărindu-le voința și mărindu-le dorința de a scăpa de aceste vicii periculoase.
Aduce un somn liniștitor și odihnitor, eliberat de coșmaruri. Poate induce o stare de somn regenerativ.


Active Search Results
Înapoi la cuprins