Steatit (Soapstone) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Steatit (Soapstone) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: derivă din faptul că la atingere lasă o senzație grăsoasă, la fel ca săpunul. În limba engleză "soap" înseamnă săpun iar "stone" piatră.
Descriere:
este o combinație de depozite minerale de Talc, Clorit, Dolomită și Magnesită care apare în roci metamorfice. Format în zonele de subducție ale plăcilor tectonice, la presiuni și temperaturi ridicate, Steatitul apare in formațiuni masive. În stare naturală, netratat termic, poate fi identificat după moliciunea sa (poate fi ușor zgâriat cu unghia, Talcul care se află în compoziția pietrei fiind cel mai moale material pe scara MOHS a durității).
Compoziție chimică: Mg3
(Si 4O 10)(OH)2
Duritate: 1 - 6,5 (din 10). Duritatea pietrei poate diferi în funcție de transformările pe care aceasta le suferă când este încălzită la temperaturi extreme.
Luciu: gras, opac.
Sistem de cristal: monoclinic.
Culori: alb, gri, gălbui, crem, verzui, verde-maroniu uneori cu nuanțe roșiatice.
Alte denumiri: Soapstone, Potstone, Combarbalite.
Legenda: deoarece Steatitul nu este doar rezistent la căldură ci are și proprietatea de a înmagazina și distribui uniform căldura, această piatră a fost folosită de mii de ani (4000 BC) atât pentru confecționarea figurinelor cât și ca material refractar în interiorul șemineelor sau a sobelor. Vestitele "pipe ale păcii" folosite de indienii nord-americani  erau confecţionate în majoritatea cazurilor din acestă piatră. Stratul exterior al statuii lui Isus din Rio de Janeiro este făcut din Steatit (Soapstone) datorită durabilității și a posibilităților de prelucrare deosebit de facile.
Exploatări: Austria (Alpii Tirolezi), Germania (Bavaria), Republica Cehă, Finlanda, Norvegia, Italia, Rusia, Canada, S.U.A., Marea Britanie, Portugalia, Madagascar, China, Brazilia, Chile.
Notă: Steatitul suferă transformări atunci când este încălzit la temperaturi de 1000 - 1200 gr.C transformându-se în Enstatit (Hypersten)  și Cristobalit care pe scara MOHS a durității se situează la nivelul 5,5 - 6,5.
Îngrijire: pentru a purifica piatra este indicat să fie curățată o dată pe lună sub jet de apă călduță. Dacă șimțiți că energia pietrei scade, pentru a o încărca este necesar să o îngropați în pământ pentru 3 - 4 zile.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile predominant pentru Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Jupiter.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 7 și 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : toate chakrele, predominant 1, 4, 7.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Bun pentru diminuarea și vindecarea erupțiilor cutanate, a mâncărimilor, exeme și iritații ale pielii. Pentru aceasta, frecați locul unde există problema cu o bucată de Steatit. Poate fi folosit în acest scop și pentru iritațiile provocate de urzici, iederă otrăvitoare, arsuri de soare, acnee și alergii.
O altă proprietate foarte interesantă a acestei pietre este aceea că poate face ridurile să dispară. Pentru acest scop frecați locul ridat cu o bucată de Steatit, câteva minute zi de zi timp de o săptămână. În funcție de gradul de ridare, este posibil să fie necesar ca acest proces să fie reluat.
Optimizează funcționarea ficatului și a vezicii biliare. Ajută la procesarea grăsimilor în organism.
Ajută posesorul să se adapteze cu ușurință când este pus în situații neprevăzute și stimulează dorința acestuia de a aborda noi provocări și aventuri, de a-și lărgi orizonturile.
Emite o energie blândă, calmantă care stimulează eliberarea vechilor rutine. Deschide căi de legătură între planul nostru fizic și alte planuri de existență.
Limitează pierderile inutile de energie din organism.

Consolidează dezvoltarea personală a tinerilor și îi face ambițioși la scoală și la locul de muncă.

Active Search Results
Înapoi la cuprins