Stibnit (Antimonit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Stibnit (Antimonit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din grecescul "stibi" prin latinescul "stibium" ca nume al mineralului şi elementului Antimoniu (Stibiu).
Descriere:
acest mineral din clasa sulfurilor, cunoscut şi sub denumirea de "sulfura de Antimoniu", este unul raspândit în natură. Apare prin procese geologice hidrotermale, la temperaturi relativ scăzute (cca. 100 gr.C), ca mineral de asociație cu Cuarțul, Aurul, Galena, Cinabrul, Realgarul și Pirita. Poate apărea în rocile calcaroase, în prezența Calcitului și este adesea însoțit de minereuri sulfitice. Se poate identifica ușor datorită cristalelor lungi prismatice, aciculare, asezate de obicei radial sau structuri grăunțoase deosebit de friabile. Uneori se poate găsi și sub formă de agregate masive.
Compoziție chimică: Sb2
S3 (trisulfură de Stibiu/Antimoniu).
Duritate: 2 - 2,5 (din 10).
Luciu: metalic, opac.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: cenușiu plumburie, de culoarea oțelului imediat după exploatare iar după expunere indelungată la lumină (orice sursă de lumină) acesta va deveni gri inchis, chiar negru, uneori cu irizații albăstrii.
Alte denumiri: Antimonit, Stibină.
Legenda: cunoscut încă din vremurile biblice în Orientul Mijlociu și Egipt, acest mineral a fost folosit sub formă de pulberi în scopuri medicale sau ca pastă pentru intervenții de natură cosmetică asupra sprâncenelor și genelor (echivalentul rimelului din ziua de azi) sau pentru a evidenția conturul ochilor (echivalentul creionului dermatograf).
Exploatări: exploatări însemnate ale acestui mineral sunt în China, Germania, Japonia, S.U.A., Slovacia, Kirghizstan, Peru, Africa de Sud, Mexic, Italia. În România acest mineral a fost exploatat în zona Baia Mare (Baia Sprie - cristale cu structură aciculară, Băiuț - cristale prismatice scurte, Herja - cristale prismatic lamelare).
Notă: nu trebuie confundat numele acestui mineral cu Stilbitul care denumește o serie de tectosilicați, minerale din grupul Zeoliților!
Atenție: ESTE UN MINERAL TOXIC! Trebuie ținut într-un recipient cât mai bine izolat iar când este manipulat trebuie evitate inhalarea sau ingerarea accidentală a particulelor care se pot desprinde de pe cristal. Luate pe cale bucală, combinațiile de Antimoniu sunt mai puțin toxice din cauza solubilității foarte mici care face aproape imposibilă resorbția lor în intestin. Introdus însă în organism pe altă cale decât prin tubul digestiv, de exemplu sub formă de Hidrogen Antimonizat (un gaz incolor și urât mirositor), Antimoniul este aproape la fel de toxic precum Arsenul.
Îngrijire: Pentru a-și păstra culoarea, cristalul trebuie ferit pe cât posibil de orice sursă de lumină, iar pentru curățare se recomandă folosirea apei distilate în schimbul apei de robinet care poate conține elemente străine ce pot deteriora cristalul. Nu folosiți săpunuri sau detergenți!

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Capricorn, Scorpion, Vărsător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pluto.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele, predominant Chakra Bazală, Chakra celui de Al Treilea Ochi (6) și Chakra Coroană (7).
POLARITATE: Yin/Yang
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Echilibrează energiile Yin și Yang.
Facilitează formarea unui circuit energetic puternic între câmpurile aurice ale utilizatorului și domeniul energetic al Pământului. Această proprietate face din Stibnit un foarte bun aliat în procesul de modificare a impactului energetic provocat de anumite experiențe traumatice sau pentru atenuarea simptomelor care pot apărea în cazul ascensiunii spirituale accelerate (greață, tulburări digestive, oboseală, insomnie, instabilitate în plan emoțional, tulburări generale în viața de zi cu zi).
Este o piatră puternică care poate aduce ceea ce îți doresti în viața ta, inducând transformări pe scară largă și o nouă perspectivă, în sens pozitiv, asupra vieții. Are potențialul de a aduce putere și bogăție în viața utilizatorului, cu condiția ca acesta să poată rămâne concentrat asupta țelului propus. Atenție, în lipsa acestei focusări și dacă utilizatorul nu este complet sincer cu privire la ce își dorește și pentru ce își dorește, pot apărea rezultate nedorite.
Bun pentru meditație și concentrare. Protejează împotriva intruziunilor psihice care ar putea apărea pe parcursul efectuării ședințelor de meditație.
Crește curajul și puterea fizică.
Ajută la conștientizarea profundă a corpului fizic, ceea ce ajută la scanarea corporală internă pentru identificarea anumitor zone în care boala poate fi prezentă.
Curăță și eliberează energiile negative din corpul emoțional.
Favorizează călătoriile astrale și permite o mai bună înțelegere și capacitate de a comunica cu regnul animal, plante sau minerale, poate pune utilizatorul în legătură cu ființe inter-dimensionale (zâne, spirite ale naturii, îngeri).
Ajută la vindecarea infecțiilor, problemelor de stomac sau esofaciene, atenuează tensiunile musculare.
Protejează împotriva atacurilor psihice și a energiilor negative care pot afecta aura (
gânduri negative, magie negră, blesteme).

Active Search Results
Înapoi la cuprins