Sodalit (Hackmanit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Sodalit (Hackmanit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:
Denumire: provine din latinescul "sodium" și grecescul "lithos" (piatră) fiind un cuvant compus și referindu-se în special la conținutul ridicat de sodiu.
Descriere: este o piatră semiprețioasă de culoare albastru intens spre indigo cu vinisoare albe, gri sau bleu.
Culoare: cel mai adesea albastru intens spre indigo cu vinisoare albe, gri sau bleu. Uneori poate fi incolor, alb, galben, violet sau chiar roz (Hackmanit).
Duritate: 5,5 - 6 (din 10).
Luciu: sticlos, gras, translucid spre transparent.
Sistem de cristal: cubic.
Compoziție chimică: Na 8[(Cl |OH) 2 | Al 6 Si 6 O 24]
Varietăți: Hackmanit-ul este o varietate a Sodalitului care prezintă fenomenul de fotocromism sau fotosensibilitate reversibilă. Astfel, pietrele estrase de lângă Quebec (Canada) sau din Groenlanda au culoarea violet (palid sau chiar profund) când sut proaspăt excavate însă lăsate la lumina soarelui culoarea dispare rapid ajungând la alb, gri sau verzui. În schimb, pietrele extrase din Afganistan și Myanmar (Birmania) au culoarea alb-crem când sunt proaspăt excavate dar dezvoltă culoare violet până la roz chiar roșu când sunt expuse la lumina solară. Dacă sunt ținute la întuneric, culoarea originală revine la loc.
Nota: ca și compoziție chimică este parte componentă a pietrei Lapis Lazuli și din această cauză pot fi confundate. Diferența dintre cele două pietre o face prezența punctelor de pirită aurie în componența pietrei Lapis Lazuli (Sodalitul conține foarte rar Pirită). Poate fi confundat deasemenea cu Azuritul și Dumortieritul.
Legenda: Grecii venerau piatra ca pe o piatră de vindecare, de protecție și credeau că această piatră poate dezvolta
inclinațiile artistice. În prezent este piatra națională a Canadei.
Îngrijire: trebuie curățat o dată pe săptămână sub jet de apă călduță. Încărcarea la soare a sodalitului este posibilă dar relativ inutilă deoarece structura cristalină a pietrei preia energie din sol sau din alte roci.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Septembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: vineri.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: indicat pentru cei născuți sub influența numărului 4.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 2, 5, 6.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: scriitori, contabili, stiințe exacte, relații cu publicul.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Puternic rol protector împotriva energiilor negative și a influentelor malefice.
Este:
o piatră a curajului și a comunicării (mai ales pentru scriitori).
Aduce: o atitudine deschisă față de lumea din jur, succes în carieră, claritate mentala și psihică, echilibru mental, spirit practic, concentrare și dinamism, eficiență și bună judecată, curaj, calm, focalizare și detașare.
Absoarbe: șocurile și dezechilibrele din jur.
Reduce: teama, fobiile, coșmarurile, anxietatea, depresia și agitația emoțională, este indicat pentru actori, oratori, vorbitorilor în public pentru evitarea tracului.
Conferă: protecție împotriva pericolelor, pe timpul călătoriilor, protejează împotriva radioactivității și radiațiilor electromagnetice nocive (calculator, televizor etc). Este recomandabil a se purta la chimioterapie sau radiografii, fiind un scut protector în aceste situații.
Stimulează: iluminarea spirituală, înțelepciunea, legătura cu divinitatea, curajul, logica, rezistența, comunicarea verbală și scrisă.
Are: efect sedativ, reglează metabolismul, facilitează absorbția de calciu în organism. Daca este purtată în mod regulat, pe perioade mai lungi de timp, scade tensiunea arterială și ajută inima.
Ajută: în probleme legate de gât, cum ar fi răgușeli, pierderea de voce, probleme ale corzilor vocale și ale laringelui și datorită acțiunii pozitive asupra pancreasului este indicat în cazuri de diabet.
Tratează: afecțiunile pancreasului, ale aparatului respirator, endocrin, limfatic și digestiv.
Bun: pentru concentrare, meditatie și rugaciune.


Active Search Results
Înapoi la cuprins