Smarald - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Smarald - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din limba greacă ”smaragdos” însemnând ”piatră verde” (după alte surse - ”zeița tuturor pietrelor verzi”).
Descriere:
este o varietate de Beryl colorată în nuanțe de verde datorită conținutului de Crom sau uneori de Vanadium. Este ca valoare a patra piatră prețioasă, fiind devansată doar de Diamante, Rubine și Safire. Specialiștii gemologi susțin faptul că denumirea de Smarald a fost la început atribuită pietrelor verzi opace, mult mai târziu acest nume a fost folosit pentru pietrele transparente, așa cum se întâmplă în ziua de astăzi.
Compoziție chimică: Be3Al2 (SiO3)6
Duritate: 7,5 - 8 (din 10).
Luciu: vitros, mat, transparent până la opac.
Sistem de cristal: hexagonal.
Culori: Galben-verde până la albastru-verde, culoarea primară trenuie să fie obligatoriu verde. Pe o scară a tonurilor de culoare de la 0% la 100% (unde100% inseamnă negru opac), numai pietrele care se situează peste 50% sunt considerate Smaralde. Cele mai apreciate sunt cele care se situează la 75% ton de culoare.
Alte denumiri: Beryl verde.
Legenda: în urmă cu aproximativ 4000 de ani în urmă, în timpul celei de a XII-a dinastii de faraoni, pietre de Smarald au fost descoperite în munții din Egipt, între Marea roșie și Fluviul Nil. Conform legendei regina Cleopatra a purtat Smaralde ca podoabe, care se spune că i-au păstrat tinerețea și frumusețea. Există credința că în aceste pietre trăiește frumusețea infinită a lui Venus. Datorită pasiunii pe care o avea pentru aceste pietre, Cleopatra a vizitat minele, iar din acel moment acestea au primit numele reginei. Minele de Smarald ale Cleopatrei au fost exploatate până în secolul XIII când au fost abandonate. Smaraldele joacă un rol foarte important în aproape toate culturile și casele regale. Ele nu numai că au fost onorate ca pietre prețioase dar au fost de asemenea apreciate și pentru rolul lor vindecător. Aztecii și Incașii s-au inchinat pietrelor de Smarald, acestea fiind considerate pietre sfinte.
Exploatări: S.U.A., Brazilia, Argentina, Columbia, Australia, Afganistan, Canada, Italia, Nigeria, Etiopia, Namibia, Africa de Sud.
Notă: poate fi confundat cu Turmalina verde, Granatul verde, Peridotul, Fluoritul verde sau Aventurinul.
Atenție: Poate fi folosit în contact direct cu corpul uman dar nu este indicat să fie folosit pentru prepararea elixirului de băut deoarece conține Aluminiu care este toxic.
Îngrijire: este recomandat a fi purificat sub jet de apă călduță o dată pe lună iar pentru încărcare poate fi lăsat perioade scurte de timp la Soare în timpul dimineții sau înainte de apus.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: Ianuarie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie.
TALISMAN NOROCOS: Taur, Balanță.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur, Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 4.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 20, 35 și 55 ani de la căsătorie.
CHAKRE : Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: sportivi, chiropracticieni, profesori, consilieri, maseuri, persoane care lucrează în zone radioactive.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a dragostei și a succesului.
Dezvoltă
abilitățile de comunicare și socializare facilitând desfășurarea acestora în armonie. Promovează dragostea de adevăr, frumusețea, echilibrul, armonia, onestitatea, sensibilitatea și răbdarea.
Aduce o mai bună înțelegere reciprocă a dorințelor, nevoilor și punctelor de vedere asupra vieții pentru persoanele din generații diferite. Purtat la gât consolidează relațiile dintre părinți și copii, aduce reconciliere între prieteni sau parteneri.
Bun pentru meditație și concentrare.
Este un bun scut împotriva energiilor negative de orice fel. Asigură protecție împotriva deochiului, gândurilor rele, atacurilor energetice etc.
Este considerat
un talisman norocos pentru călători, în special pentru marinari și pescari. Se spune că îndepărtează furtunile și inhibă instinctele nestăpânite.
Inspiră o profundă cunoaștere interioară, aduce claritate mentală, întărește memoria, lărgește viziunea și inspirația artistică. Este indicat a fi purtat pe perioada studiilor sau a examenelor.
Activează procesul de auto-vindecare al organismului, regenerând și întinerind țesuturile afectate. Întărește sistemul imunitar. Are puternic rol detoxifiant.
În trecut a fost folosit ca un remediu împotriva otrăvirilor.
Reglează funcțiile inimii, ficatului, pancreasului, rinichilor, glandei tiroide.
Se spune despre Smarald că este capabil să ofere suport și chiar să vindece boli grave precum Parkinson, scleroza multiplă, epilepsia, boli de inimă.
Este recomandat a fi folosit pentru afecțiuni renale, musculare, ale sistemului respirator, ale coloanei vertebrale, diabet zaharat, boli gastro-intestinale, infecții, probleme ale ganglionilor limfatici,  reumatism, gută, dureri de cap, boli ale copilăriei sau boli ale ochilor. Este indicat a fi purtat în perioadele de recuperare în urma unor boli infecțioase.
Restabilește echilibrul fizic, emoțional și mental, elimină negativitatea și aduce în loc energii pozitive.

Active Search Results
Înapoi la cuprins