Spinel - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Spinel - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din latinescul ”spinella” care înseamnă ”spini” și face referire la forma cristalelor. După alte surse denumirea derivă din cuvântul grecesc ”spinos” care înseamnă ”scânteie” și face referire la strălucirea acestor cristale.
Descriere:
Până în urmă cu 150 de ani Spinelul nu era identificat ca fiind un grup independent de cristale. În trecut era adesea confundat datotită culorilor cu varietăți ale Corindonului, în special cu Rubinul și Safirul. Prin urmare, multe dintre nestematele care împodobesc însemnele regale și despre care se credea că sunt Rubine sau Safire sunt de fapt Spinel. Dintre acestea cele mai cunoscute sunt cele două ”Rubine” care împodobesc coroana Reginei Angliei și anume ” Black Prince Ruby” și ”Timur Ruby” precum și cel de pe coroana Împărătesei Caterina a II-a a Rusiei care are 400 de carate.
Compoziție chimică: MgAl2O4
Duritate: 7,5 - 8 (din 10).
Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: isometric (cubic, octaedral).
Culori: nuanțe de roșu, albastru, violet, verde închis, maroniu, galben, negru sau incolor.
Notă: accidental, la mijlocul secolului al XIII-lea, a fost produs Spinel sintetic, acest lucru fiind descris cu câțiva ani in urmă în publicațiile de specialitate. În prezent sunt produse la scară largă varietăți sintetice și accesibile ca preț de Spinel sau Corindon.
Fapt divers: cea mai veche utilizare documentată a unui Spinel a fost ca ornament pe un mormânt budist din Afganistan, în anul 100 Î.Hr. Prima exploatare sistematică cunoscută de cristale de Spinel a fost în Afganistan, aproximativ în anul 750 D.Hr.
Exploatări: S.U.A., Brazilia, Argentina, Australia, Myanmar(Birmania), India, Maroc, Canada, Mexic, Rusia, Ukraina, Polonia, Cehia, Germania, Franța, Kenya, Tanzania, Madagascar.
Atenție: varietățile de culoare roșie sau albastră pot fi confundate cu Rubinul respectiv cu Safirul.
Îngrijire: este indicat să fie curățat o dată pe lună sub jet de apă călduță iar apoi trebuie incărcat pentru scurtă vreme la Soare.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Scorpion, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pluto.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : în funcție de culoare.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Datorită energiilor de reînoire, încurajare și întinerire pe care le emite acest cristal, mai este denumit și ”Piatra Nemuririi”.
Reduce stresul și anxietatea excesivă care pot apărea în cazul unor situații noi în viață.
Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos precum și asupra afecțiunilor și inflamațiilor asociate cu acesta.
Este bun pentru afecțiunile musculare și tulburările conexe legate de mușchi.
Atrage banii, bogățiile și prosperitatea către utilizator.
Curăță și energizează aura, elimină blocajele energetice.
Bun pentru meditație și concentrare, facilitează călătoriile astrale.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Spinel Negru - oferă noi perspective în momentele cu probleme materiale și rezistență pentru a putea continua. Este o piatră de protecție împotriva atacurilor energetice, echilibrează organismul și stimulează creșterea energiei Kundalini. Ajută posesorul să abordeze diversele situații în care se poate afla la un moment dat cu corectitudine și cu responsabilitate.
Spinel Albastru sau Gri - stimulează comunicarea, calmează dorințele sexuale, deschide, energizează și aliniază Chakra Gâtului (5). Poate fi folosit cu succes pentru a amplifica capacitățile personale de a practica channeling-ul.
Spinel Maroniu - curăță câmpul auric și elimină blocajele energetice de la acest nivel. Asigură împământarea în timpul ședințelor de meditație și la sfârțitul acestora.
Spinel Incolor - stimulează misticismul și asigură o mai bună comunicare cu entitățile din dimensiunile superioare, leagă Chakrele de pe corpul fizic cu Chakra Coroană (7) și mai departe cu Câmpul Eteric facilitând viziuni și iluminare spirituală.
Spinel Verde - stimulează dragostea, compasiunea, bunătatea, deschide și aliniază Chakra Inimii (4).
Spinel Orange - stimulează creativitatea, intuiția, echilibrează emoțiile, tratează infertilitatea, deschide, energizează și aliniază Chakra Sacrală (2). Consolidează stima de sine și reduce dorința de a-i critica pe cei din jur.
Spinel Roșu - stimulează vitalitatea fizică și mărește rezistența organismului la efort, trezește energia Kundalini, deschide, energizează și aliniază Chakra Bazală (1). Dezvoltă și sprijină capacitățile de conducător.
Spinel Roz - este piatra indicată pentru echilibrarea relațiilor de cuplu deoarece favorizează dragostea. Este bun pentru inimă și pentru tratarea bolilor asociate acesteia.
Spinel Violet - facilitează dezvoltarea spirituală și capacitatea de a efectua călătorii astrale. Stimulează cel de Al Treilea Ochi, aduce viziuni și o altfel de percepție asupra realității. Deschide, energizează și aliniază chakrele superioare (6, 7).

Spinel Galben - mărește capacitatea intelectuală și puterea personală (atât fizică cât și psihică). Deschide, energizează și aliniază Chakra Plexului Solar (3). Este indicat a fi folosit de cei care nu au încredere în propriile forțe și în propriile abilități.

Active Search Results
Înapoi la cuprins