Zodiacul Cristalelor - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Zodiacul Cristalelor

Materiale Asociate
Pieptarul lui Aaron

       Legenda spune că ideea de piatră corespunzătoare lunii de naștere a apărut în istoria antică a evreilor, în vremea exodului. "Exodul Vechi" este cartea care explică întregul concept al Pieptarului lui Aaron sau Platoșa Marelui Preot. Acesta era un element vestimentar special pentru ceremoniile religioase și reprezenta cele 12 triburi Israelite, corespunzătoare celor 12 semne zodiacale și celor 12 luni ale anului. Aceste pietre sunt dealtfel descrise și în Biblie: (Exodul 28, 15-30) "... În el să țeși o țesătură de pietre, și anume patru rânduri de pietre: în rândul întâi: un Sardonix, un Topaz și un Smarald, în al doilea rând: un Rubin, un Safir și un Diamant, în al treilea rând: un Opal, un Agat și un Ametist, iar în al patrulea rând: un Crisolit, un Onix și un Jasp...".
      Deoarece popoarele antice clasificau diferit pietrele prețioase și semiprețioase, probabil predominant după culoare și proprietăți fizice, mai puțin după tipul mineralului și compoziția acestuia așa cum facem astăzi, există o oarecare dezbatere în legătură cu ce pietre erau montate pe aceast pieptar și motivul pentru care aceastea au fost folosite. Însă indiferent de care cultură a elaborat diversele tipuri de clasificări a cristalelor, au existat la acea vreme, fără îndoială, argumente solide pentru alegerea pietrelor în funcție de semnul zodiacal, de ascendent sau ziua de naștere.
       Ca o convingere personală, în lumina ultimelor descoperiri ale fizicii cuantice și a implicațiilor pe care acestea le au asupra percepției realității, consider ca orice piatră are energia ei nativă care poate fi folosită conștient de către utilizator pentru scopul pe care acesta îl poate defini.
       Dacă clasificarea care urmează vă ajută să vă întăriți convingerea că una sau mai multe pietre vă pot aduce beneficii pe orice plan, este cu atât mai bine. Nu uitați, toate acestea sunt niște recomandări orientative. De cele mai multe ori este bine sa vă ascultați instinctul și să alegeți piatra care vă atrage, care vă cheamă cu energia pe care o transmite!

Relația între cristale și lunile anului.
Ianuarie: Cuarț roz, Granat, Hiacint.
Februarie: Ametist, Onix.
Martie: Jasp, Turmalină, Heliotrop.
Aprilie: Diamant, Safir, Cristal de stâncă.
Mai: Smarald, Agat, Crisopraz.
Iunie: Perle, Calcedonie, Piatra Lunii.
Iulie: Rubin, Carneol.
August: Onix, Sardonix.
Septembrie: Crisolit.
Octombrie: Acvamarin, Opal.
Noiembrie: Topaz.
Decembrie: Turcoază, Zirconiu.


Cristalele potrivite zilelor de naștere.
Luni: Perle, Cristal de stâncă, Piatra Lunii, Cristal de cuarț.
Marți: Smarald, Rubin, Onix, Safir, Granat.
Miercuri: Ametist, Magnetit, Ochi de tigru, Rubin, Lapis Lazuli.
Joi: Safir, Cornalină, Carneol.
Vineri: Smarald, Ochi de pisica, Topaz, Alexandrit, Jadeit.
Sâmbătă: Diamant, Turcoază, Safir, Labradorit.
Duminică: Topaz, Diamant, Rubin, Chihlimbar, Piatra Soarelui.


Simbolurile planetare ale cristalelor.
Soare: Crisoberil, Diamant.
Luna: Piatra Lunii, Perle, Smarald.
Marte: Granat roșu, Rubin.
Mercur: Safir galben, Topaz.
Jupiter: Ametist, Lapis-lazuli, Safir albastru.
Saturn: Acvamarin, Spinel albastru
, Iolith.
Venus: Hiacint (
Zirconiu), Safir portocaliu.

Active Search Results
Înapoi la cuprins