Serpentinit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Serpentinit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din latinescul "serpens" în traducere "șarpe", fiind dat datorită nuanțelor vezi măslinii pe care această piatră le are cel mai adesea.
Descriere:
 Serpentinitul este o rocă care este compusă din unul sau mai mulți membri ai grupului de minerale denumit Serpentin. Aceste roci apar în urma procesului de serpentinizare, o hidratare și transformare metamorfică a rocilor topite din mantaua Pământului. Această alterare este mai importantă pe fundul oceanelor la marginile plăcilor tectonice în zonele de rift.
Compoziție chimică: (Mg, Fe, Ni, Al, Zn, Mn)3-2
(Si, Al, Fe)2 O5(OH)4 (silicat hidroxid de Magneziu, Fier, Nichel, Aluminiu, Zinc, Mangan). Formula chimică diferă în funcție de varietate.
Duritate: 2,5 - 5 (din 10).
Luciu: gras, ceros sau mătăsos, opac uneori puțin translucid.
Sistem de cristal: monoclinic, triclinic, ortorombic, hexagonal în funcție de varietate.
Culori: variază în diverse nuanțe și combinații de la alb la gri, galben la verde, maro la negru cu punctele caracteristice care dau rocii asemănarea cu pielea de șarpe.
Varietați: grupa Serpentinului conține 23 de membri, cei mai importanți polimorfi fiind Antigoritul, Chrysotilul și Lizarditul.
Legenda: conform legendei, Adam, înecându-se cu bucata mușcată din mărul cunoașterii, a scuipat afară o bucată de Serpentinit. Din acest motiv această rocă mai este denumită "Piatra lui Adam" fiind un simbol al tentației și al păcatului. Romanii foloseau această piatră ca protecție împotriva vrăjitoriei și artelor întunecate. Foarte multe vase și carafe pentru mâncare și băutură au fost confecționate din Serpentinit datorită credinței că acesta poate neutraliza otrava. Civilizațiile antice ale Americii au considerat această piatră un gardian al energiei vitale și un protector al sufletului împotriva puterilor invizibile. Înprezent este piatra oficială statului California din S.U.A..
Exploatări:
este întâlnit peste tot în lume, cele mai importante locații fiind Brazilia, China, Canada, Groenlanda, India, Mexic, Peru, Africa de Sud, Rusia, Italia, Germania, Ungaria, Suedia, Marea Britanie, S.U.A.
Curiozitate:
datorită conținutului ridicat de apă (prinsă în combinații chimice în structura pietrei) și a abundenței de atomi de hidrogen capabili să încetinească neutronii prin coliziune elastică, este folosit ca scut împotriva emisiilor de neutroni în reactoarele nucleare.
Notă: Serpentinitul poate conține incluziuni negre de Magnetit, acestea dându-i o înfățișare destul de diferită față de celelalte varietăți de Serpentinit și o proprietate magnetică de intensitate scăzută cu efecte deosebite în litoterapie.
Atenție: poate fi confundat cu Jadul, cu toate că este un mineral total diferit fiind mai moale şi mai uşor de prelucrat. Până nu demult Serpentinitul din China și Mongolia a fost denumit "Jad Korean".

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Gemeni, Scorpion.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: Vineri, Sâmbătă.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus, Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele, predominant 4, 7.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este un scut protector împotriva puterilor demonice, a magiei negre, vrăjitoriei și energiilor negative.
Protejează împotriva mușcăturilor de șarpe sau de insecte.
Curăță câmpul auric de energiile nefaste, elimină blocajele energetice și aliniază chakrele, trezește energia Kundalini.
Bun pentru meditație și concentrare. Această piatră poate pune posesorul în legătură cu ființele elemetare și cu lumea angelică. Se spune că în Asiria antică, această piatră a fost utilizată pentru a solicita binecuvântarea zeilor și zeițelor.
Ajută în probleme cardiace, pulmonare, afecțiuni ale stomacului și probleme intestinale, ajută la eliminarea paraziților, este util în cazul tulburărilor renale și problemelor menstruale (crampe, dureri menstruale), reglează fluxul de lapte în perioada post-natală, ajută femeile care nu pot ajunge la orgasm din cauza stresului. Promovează fertilitatea.
Stimulează regenerarea celulară și accelerează sudarea oaselor în perioada de convalescență ca urmare a unor unor fracturi.
Se spune că o amuletă de Serpentinit va ajuta posesorul împotriva durerilor de cap.
Facilitează o mai bună absorbție a calciului și magneziului în organism. Stimulează funcționarea pancreasului, oferă suport în tratarea și chiar vindecarea diabetului și hipoglicemiei.
Aduce calm și echilibru. Este indicat să fie purtat în perioade de stress și agitație.

Active Search Results
Înapoi la cuprins