Scapolit (Wernerit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Scapolit (Wernerit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine de la cuvântul grecesc "skapos" care Înseamnă "arbore" sau "tijă, baston" și se datorează faptului că cel mai adesea Scapolitul este întâlnit sub forma unor cristale lungi prismatice care seamănă cu un bustean. Mai este denumit Wernerit.
Descriere:
este o piatră semipreţioasă rară şi mai puţin cunoscută. A fost descoperită în 1913, de către geologul german A. G. Werner, în zona Mogok Stone din Birmania superioară (Myanmar) și este foarte apreciată ca bijuterie datorită culorilor şi prezenţei fenomenului de pleocroism deosebit de intens. Datorită structurii cristaline care formează micro-tuburi pe intreaga lungime a cristalului, tăiat și prelucrat în unghiurile potrivite, prezintă inconfundabilul efect de ochi de pisică (chatoianță). Este găsit de obicei în roci metamorfice (amfibolit, gnais) dar poate apărea și în cele vulcanice.
Compoziție chimică:
Ca 4(Si, Al) 12O 24(CO 3,SO 4) - Na 4(Al, Si) l2O 24Cl.
Duritate: 5,5 - 6,5 (din 10).
Luciu: sticlos, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: tetragonal-dipyramidal.
Culori: cel mai frecvent alb, incolor, verzui sau gri dar poate fi deasemenea galben, maro, roșcat, culori roz, mai rar sunt posibile nuanțele de violet sau albastru.
Notă: cristalele de Scapolit sunt prismatice, terminate printr-o piramidă. Cristalele complete sunt rare și de obicei au fețele inegale și forme distorsionate. Se găsesc în Canada, S.U.A., Madagascar, Pakistan, Italia, Norvegia, Elveția, Brazilia, Birmania.
Atenție: varianta galbenă a Scapolitului poate fi confundată cu Citrinul sau cu Berilul galben. O metodă bună de a verifica și diferenția aceste minerale este utilizarea luminii ultraviolete. Scapolitul afișează fluorescență pe când cuarțul și berilul nu.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 1.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : toate chakrele, predominant chakra 6 (Al Treilea Ochi) și 7 (Coroana).
POLARITATE: -
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră profund spirituală.
Bun
pentru meditație și introspecție. Se spune că această piatră poate ajuta să vă aduceți mintea la punctul zero, punctul în care în mintea dumneavoastră nu mai există nici un gând. Prin această proprietate, vă poate ajuta la programarea scopurilor în viață, la împlinirea dorințelor și vă oferă rezistență și curaj pentru a le realiza.
Ajută la conștientizarea obiceiurilor proaste și vă ajută să scăpați de acestea, pentru a putea să treceți într-o altă etapă a vieții.
Sporește auto-disciplina și puterea voinței. Este indicat a fi purtat de copiii mai mici care caută să încerce lucruri noi și de adolescenții care, începând să capete noi responsabilități au nevoie de încredere în sine.
Aduce calmul în situații stresante. Este indicat a fi folosit în situații în care sunteți copleșit de mersul evenimentelor.
Ajută în problemele de vedere, cataractă, glaucom. Este totodată utilizat și pentru tulburări ale sistemului osos, dureri în partea superioară a organismului (dureri de umeri).
Îmbunătățește comunicarea și tratează afecțiunile tiroidiene.
Scapolitul Galben ajută la atingerea prosperității prin chakra 3 (Plexul Solar). Purifică ficatul și splina. Poate fi folosit deasemenea pentru ameliorarea bolilor legate de ficat și vezica biliară. Este util femeilor în perioada de depresie post natală.
Scapolitul Violet sau Alb-Gri lucrează cu chakra Coroanei și chakrele superioare Eterice. Facilitează accesul la cunoastere și intermediază legătura cu ghizii spirituali.
Scapolitul Albastru rezonează cu chakra 5 și 6 (chakra gâtului și Al Treilea Ochi) și intensifică puterile psihice.
Scapolitul Roz, folosit pe chakra 4 (chakra Inimii), aduce cu sine compasiunea, iertarea și dragostea.


Active Search Results
Înapoi la cuprins