Stadiile cerebrale si meditatia cu cristale - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Stadiile cerebrale si meditatia cu cristale

Floarea Vietii - Yin si Yang

Stadiile cerebrale și meditația cu cristale


Unele persoane au înăscută arta de a intra în starea de meditație însă, la fel ca multe alte abilități, această artă poate fi însușită și prin exercițiu. Meditația este un element important atât pentru sănătatea corpului fizic cât și pentru un bun echilibru spiritual. Pentru a înțelege de ce meditația are atâtea efecte benefice este necesar să înțelegem cele patru stadii cerebrale prin care poate trece creierul uman.

Stadiul BETA (care are un ritm mediu de 20 hertzi), reprezintă starea normală în care treji fiind creierul se concentrează exclusiv asupra lumii exterioare, asupra mediului înconjurător și a evenimentelor care ne captează atenția.
Stadiul ALFA (cu un ritm cuprins între 7,8 și 14 hertzi) apare în momentele de creativitate și înainte de somn. În acest stadiu concentrarea oscilează între interior și exterior, între real și imaginar.
Stadiul THETA (cu un ritm cuprins între 3,2 și 7,8 hertzi) este starea ideală ce trebuie atinsă în timpul meditației. Aceasta ține de concentrarea profundă și se produce în timpul somnului, al transei sau al hipnozei.
Stadiul DELTA (cu un ritm cuprins între 0,1 și 3,2 hertzi) în care se înregistrează cea mai redusă activitate cerebrală. Acest stadiu apare în anumite momente de somn profund, în stare de inconștiență sau comă.
Se spune că marii maestri ce pot atinge și controla aceste stadii ale activității cerebrale, pot opri toate gândurile concentrându-se asupra unuia singur, moment în care apar minunile (fenomene paranormale de psihokinezie, pirokinezia, experiențele extracorporale, materializarea, dematerializarea, teleportarea, etc).

Pentru ca o meditație asistată de cristale să fie eficientă trebuiesc respectate cu strictețe o serie ce condiții fără de care rezultatele obținute pot fi nesatisfăcătoare uneori chiar nocive.

  • Nu există cristale speciale pentru meditație! Fiecare dintre noi va descoperi în diferite momente din viață cristalul necesar pentru ai induce starea de meditație. Ascultați-vă instinctul.

  • Este deosebit de important să nu lucrăm în grabă. Trebuie să avem la dispoziție timpul necesar efectuării tuturor pașilor din cadrul exercițiului de meditație.

  • Este esențial să nu fim întrerupți în timpul meditației. Trebuie să oprim telefoanele, alarma de la ceas, etc și vom ruga membri familiei să nu ne deranjeze.

  • Încăperea în care vom desfășura exercițiul trebuie să fie suficient de spațioasă, luminoasă, aerisită proaspăt. Deoarece ambientul în care desfășurăm meditația este foarte important, putem folosi un fond muzical lent și relaxant.

  • Trebuie să avem DISPOZIȚIA NECESARĂ pentru a medita. Dacă suntem tensionați, epuizați sau distrași de alte probleme (familiale, de serviciu, etc) de la care nu ne putem lua gândul, exercițiul de meditație se poate solda cu un eșec. Pentru a putea începe exercițiul trebuie să alungăm din minte toate aceste gânduri și să ne liniștim.

  • Cele mai bune momente pentru meditație sunt dimineața la prima oră și seara, înainte de culcare.

  • POZIȚIA în timpul meditației este la fel de importantă. Putem medita întinși pe podea sau așezați pe un scaun (de preferință cu un spătar drept). Cei care pot vor folosi poziția lotus care induce o stare de echilibru organismului și implicit favorizează o mai bună concentrare.

  • RESPIRAȚIA este crucială pe tot parcursul exercițiului. Trebuie să conștientizăm felul în care respirăm, cu cât respirația este mai profundă cu atât mintea este mai relaxată.

  • CONCENTRAREA, fixarea privirii asupra cristalului pe tot parcursul exercițiului, pentru a putea absorbi energia acestuia, ne va ajuta să menținem starea de meditație relaxantă pe care o dorim. Anumite exerciții pot fi efectuate cu ochii inchiși, vizualizarea cristalului făcându-se cu ochiul minții.

  • ÎNRĂDĂCINAREA pe parcursul și mai ales la finalul meditației are un rol foarte important. Gemele de culoare neagră asigură o bună împământare (ancorare în realitate), astfel încât după senzațiile de plutire trăite pe parcursul exercițiului să revenim în lumea reală.

Active Search Results
Înapoi la cuprins