Septarie (Piatra Dragonului) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Septarie (Piatra Dragonului) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( S )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din cuvântul latin "septul" care înseamnă "partiţie", referindu-se la structura acestei roci caracterizată de fisuri în care diferite tipuri de minerale au cristalizat în decursul eonilor.
Descriere:
Concrețiunile de Septarie sau Nodulii de Septarie au origine sedimentară și sunt formate în Perioada Cretacică, în urmă cu 50 - 70 milioane de ani. Procesul care a creat Nodulii de Septarie rămâne încă un mister, aceștia având în conținut mai multe minerale așezate în straturi întrepătrunse, bine definite, separate în fisuri unghiulare care îi dau aspectul caracteristic deosebit. Acestea sunt alcătuite din Calcit, Aragonit, Baritină, Cuarț, Calcar, Dolomită, Bentonit, uneori cu incluziuni de Pirită, Marcasit sau Hematit, aceste minerale dând Septariei o panoplie de culori și făcând din ea o adevărată operă de artă creată de Mama Natură.
Compoziție chimică: complexă.
Duritate: 3 - 4 (din 10).
Luciu: sticlos, vitros, perlat, translucid.
Sistem de cristal: trigonal (Calcit, Hematit), ortorombic (Aragonit, Baritină), triclinic (Cuarț).
Culori: nuanțe de  negru (Cuarț, Hematit, Marcasită), gri (Calcar, Dolomită, Bentonit), alb spre incolor (Baritină),  maro-roșiatic (Aragonit), nuanțe de galben (Calcit), galben-auriu (Pirită).
Alte denumiri: Piatra Dragonului (Dragon Stone).
Legenda: o veche legendă Malgașă spune că atunci când Dragonii au murit, au căzut în mare și fosilizându-se au devenit parte componentă din fundul mării. Rămășițele fosilizate ale dragonilor au devenit în timp Septarie, care prin formele unghiulare ale fisurilor caracteristice seamănă cu Creasta Dragonului.
Exploatări:
Madagascar, S.U.A., Noua Zeelandă.
Îngrijire:
este recomandată purificarea periodică sub jet de apă căldută și dacă simțiți că energia pietrei scade, datorită relației foarte strânse pe care o are cu Pământul, trebuie îngropată pentru 3 - 4 zile.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământ.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 66.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 1, 2, 3, 4, 5.
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII:
-  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Nodulii de Septarie combină toate proprietățile metafizice ale mineralelor care intră în compoziția sa, acest fapt dându-le o putere deosebită.
Bun
pentru meditație și concentrare. Îmbunătățește capacitatea de a percepe Adevărul și Dragostea Divină.
Mărește: creativitatea, energia, bucuria de a trăi, memoria (bun de purtat în perioade de studiu sau în timpul socializării).
Recomandabil: celor care studiază artele și științele, celor care și-au pierdut încrederea în ceilalți și în propria persoană precum și celor care nu mai au curaj să-și stabilească noi țeluri.
Deschide și amplifică abilitățile psihice, ajută posesorul să comunice mai ușor cu Pământul și să folosească energiile generate de acesta. Poate fi folosit pentru împământare la sfârșitul meditației.
Este o piatră care ajută la vindecare în toate planurile și promovează o stare bună de sănătate energizând întreg organismul. Echilibrează energiile Yin și Yang.
Ajută: la regenerarea și relaxarea sistemului nervos, reduce stressul, diminuează furia și detensionează, este indicat în cazuri de oboseală cronică.
Protejează împotriva energiilor negative și atacurilor psihice (vampirism psihic).
Ajută:  la resorbția rapidă a fracturilor, pentru afecțiuni ale dinților, este un bun suport pentru handicapul fizic cu origine osoasă, ajută în probleme ale pielii și pierderea părului, reumatism articular, dureri musculare, tremurături, sensibilitate fizică , benefic în caz de infecție, bun pentru rinichi, pancreas, splină, aparat excretor și digestiv, circulația sanguină, șira spinării, ajută la eliminarea toxinelor din organism, bun în cazul durerilor de spate.
Reglementează: metabolismul calciului, promovează dezvoltarea și elasticitatea discurilor intervertebrale, întărește și stimulează sistemul imunitar, reduce febra.

Este o piatră bună pentru familie, aduce calm și ușurează neliniștea interioară, restabilește echilibrul emoțional.
Direcționează energia și auto-disciplina și ne ajută să perseverăm în descoperirea limitărilor mai vechi și să experimentăm mai mult din ceea ce are viața de oferit.

Active Search Results
Înapoi la cuprins