Cuart Rutilat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Cuart Rutilat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C ) > Cuart

INFORMAȚII:
Descriere: varietate de Cuarț cu incluziuni de oxid de titan sub formă de ace subțiri lungi, cel mai des de culoare roșiatică sau maroniu-aurie, care formează diverse modele.
Culoare: translucid sau transparent, incolor până la fumuriu (cele mai apreciate specimene sunt cele transparente).
Duritate: 6 - 6,5 (din 10)
Sistem de cristal: Hexagonal-romboedric.
Formula chimică: SiO2
(TiO2)
Luciu: vitros.
Îngrijire:  se curață o dată sau de două ori pe lună sub jet de apă și se încarcă la lumină solară.
Notă: această piatră mai este cunoscută și sub numele de Părul lui Venus, Sagenite sau Săgețile lui Cupidon. E ste întâlnită atât sub formă de pietre brute, cristale, cât și sub forme prelucrate (sfere, pandantive, obeliscuri, piramide). Piatra poate fi găsită în Brazilia, Srilanka, India, Germania, Africa de Sud, Madagascar, Australia, Norvegia, Elveția, Pakistan și S.U.A. Poate fi confundată cu cuarțul turmalin.
Legenda: Cuarțul Rutil a fost venerat în mod special de grecii antici. În mitologia greacă se credea că acest tip de cuarț provine din resturile râului Styx.

Varietați de cuarț:  există foarte multe tipuri de cuarț, sub această denumire fiind clasată o întreagă categorie de cristale cum ar fi:  Cuarț Hialin (Cuarț incolor - Cristal de Stâncă), Cuarț Albastru  (safir cuarț),  Cuarț Fumuriu,  Cuarț Rutilat (cu incluziuni de oxid de titan sub forma de ace subțiri lungi), Cuarț Dendritic (cu incluziuni de oxizi de mangan și fier care se ramifică precum crengile copacilor), Cuarț Turmalin (cu inserții negre, verzi sau roz de turmalină), Cuarț Cactus, Cuarț Lăptos,  Cuarț Roz. Tot în clasa cuarțului se încadrează și următoarele cristale: Agat  (calcedonie de diverse culori),  Amethyst  (cuarț violet),  Ametrin  (cuarț galben cu violet),  Aventurin (cuarț verde sau portocaliu),  Calcedonie  (diverse culori), Carneol  (calcedonie portocalie),  Citrin  (cuarț galben, cuarț auriu),  Crisopraz  (calcedonie verde),  Jasp  (diverse culori, cuarț de Nil),  Ochi de Pisica  (cuarț chatoiant, galben-verzuie),  Ochi de Șoim  (cuarț chatoiant, albastru-cenușiu, albastru-verzui),  Ochi de Tigru  (cuarț chatoiant, galben cu maro), Ochi de Taur (cuarț chatoiant, brun-roșcat),  Onix  (alb, negru),  Sardonix  (roșu cu negru). Diamantul Herkimer este tot o varietate de cuarț.


PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: Taur, Gemeni, Leu.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 4.
ANIVERSARE:  -
CHAKRE: toate chakrele dar predominant 3, 5
POLARITATE: Yang.
ALTELE: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:  
Este foarte bun pentru meditație și comunicații spirituale.
Întărește: sistemul respirator.
Atenuează: stresul și tensiunile interioare care duc la  probleme sexuale.
Protejează: împotriva energiilor malefice (deviază metafizic atacurile psihice și magia neagră), ajuta la demascarea minciunii și neadevărului.
Aduce: armonie, vitalitate și creștere spirituală.
Ajută:
în cazuri de astm, bronșită cronică, tuse,  la reînoirea țesuturilor și la înlocuirea rapidă a celulelor moarte din organism.
Regenerează țesuturile și încetinește procesul de îmbătrânire. Poate fi folosit pentru recuperare după expunerea la radiații.
Permite: înțelegerea cu cei din jur și alungă frica.
Purifică: sângele și fortifică sistemul imunitar.

Cuarțul Rutilat este un cristal cu o energie electromagnetică foarte mare. Din această cauză el poate activa sistemul electromagnetic al persoanei care îl folosește, eliminând astfel blocajele și stimulând circulația energiilor în organism. Poate fi folosit pentru activarea centrului de energie Kundalini.

Active Search Results
Înapoi la cuprins