Calcit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Calcit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:
Denumire: după latinescul "calx" care înseamnă calcar.
Culori: toate culorile - transparent, alb, galben, orange, roșu, roz, verde, violet, cenușiu, albastru, negru.
Duritate: 3 (din 10)
Luciu:  vitros, perlat pe suprafețele de clivaj.
Sistem de cristal: trigonal.
Compoziție chimică: CaCO3
Cristalul: este de tip trigonal-romboedric (cristale naturale reale de formă romboedrică sunt foarte rare) cu o particularitate specială şi anume cea de dublă refracţie (Calcit transparent).
Nota: Este unul dintre cele mai frecvente minerale de pe pământ fiind un constituent comun al rocilor sedimentare calcaroase. Este mineralul din care, prin metamorfoză, apare marmura. În caverne formează binecunoscutele stalactite, stalacmite și coloane. Reprezintă forma stabilă a carbonatului de calciu. Anumite nuanțe sunt rare și greu de obținut, cum ar fi calcit albastru (Blue Calcit) și calcit portocaliu (Orange Calcit). Nativii americani consideră această piatră ca fiind sfântă, dăruită strămoșilor lor de către zei.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur(roz, verde), Gemeni(galben, verde), Rac(alb), Leu(galben-auriu), Balanța(roz, verde)
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Soare(galben-auriu, orange), Lună(incolor), Venus(albastru, roz, verde), Pluton(calcit turmalinat)
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:
pentru cei născuți sub influența numărului 8.
CHAKRE:  în funcție de culoarea cristalului, 3(brun-roșcat), 4(verde, roz), 5(albastru), 7(alb). Calcitul transparent (clar) poate deschide și echilibra toate chakrele.
POLARITATE: toate nuanțele de calcit au polaritate Yin.
PROFESII: -

EFECTELE GENERALE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Puternic rol protector și purificator.
Mărește:  creativitatea, energia, bucuria de a trăi, memoria (bun de purtat în perioade de studiu sau în timpul socializării).
Aduce: securitate, relaxare, calm, bucurie, iluminare, curaj, claritate, pace, odihnă după perioade de stres, întelepciune, bunăstare, clarifică mentalul, reduce stresul și teama.
Recomandabil: celor care studiază artele și științele, celor care și-au pierdut încrederea în ceilalți și în propria persoană precum și celor care nu mai au curaj să-și stabilească noi țeluri.
Sănătate: benefic în caz de infecție, bun pentru rinichi, pancreas, splină, aparat excretor și digestiv, circulația sanguină, șira spinării, oase și articulații, eliberează calcemia, ajută la eliminarea toxinelor din organism, în cazul durerilor de spate, în cazul decalcefierilor și fracturilor.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Calcit Negru - ajută utilizatorul să vadă clar adevărul, indiferent care este acesta. Ca orice piatră neagră, poate fi folosită la sfârșitul meditației pentru împământare.
Calcit Albastru
- este o piatră de vindecare atunci când este purtat pe corp. Este un bun analgezic fiind recomandat pentru durerile de tot felul. Elimină blocajele, echilibrează starea emoțională și poate fi folosit în ritualurile de purificare.
Brun, Auriu sau Galben
- ajută la perceperea cu mai mare claritate a evenimentelor care se petrec în viața personală. Îmbunătățește starea provocată de stress, de incapacitatea de afirmare personală și de greutăți în gestionarea forțelor proprii.
Gri
- neutralizează temporar înfluențele karmice.
Orange
- este o piatră de protecție. Ajută la  depășirea depresiilor și reduce scepticismul.
Roz
- când este ținut în mână are un puternic rol calmant, de centrare și împământare. Poate fi utilizat pentru ritualuri de dragoste.
Verde
- echilibrează mintea și emoțiile. Ajută la eliberarea de ideile preconcepute și tabuuri. Recomandat celor care au tendința de a repeta mereu aceleași greșeli. Este recomandat în cazuri de febră și nu în ultimul rând pentru a atrage bani și prosperitate în casă.
Roșu
- elimină emoțiile nagative din corpul și din mintea utilizatorului.
Violet
- aduce pace și armonie.
Alb
- este cel mai folosit și are un puternic rol detoxifiant daca este băut ca elexir. Bun pentru afecțiuni ale oaselor cum ar fi decalcefierea și osteoporoza. Are efect depurativ acționând îndeosebi asupra rinichilor, splinei și pancreasului. Poate fi folosit și pentru afecțiuni ale ochilor.
Transparent (spat de Islanda)
- Este un mare purificator al corpurilor subtile, are proprietăți calmante, reechilibrante și la fel ca în cazul calcitului alb acționează la nivelul rinichilor, splinei și pancreasului. Armonizează componentele masculine și feminine și favorizează călătoriile astrale.


Active Search Results
Înapoi la cuprins