Cinabru (Sangele Dragonului) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Cinabru (Sangele Dragonului) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )
INFORMAȚII:
Denumire: unele surse consideră că denumirea provine din grecescul "kinnabari", cuvânt care la acea vreme denumea mai multe substanțe diferite, iar alte surse consideră că denumirea provine din cuvântul persan "shangarf" arabicizat ca "zinjifrah".
Descriere: Este o sursă primară de Mercur și poate fi întâlnit cel mai adesea sub formă de structuri masive sau granulare în zonele cu activitate vulcanică recentă și izvoare termale alcaline. Cinabrul se aseamănă cu Cuarțul în ce privește simetria cristalului și a caracteristicilor sale optice, având o putere de refracție mai mare decât a altor cristale. Apare în asociere cu Mercur Nativ, Stibnit, Realgar, Pirită, Marcasite, Calcit, Opal, Dolomită, Barită, Calcedonie, Cuarț.
Compoziție chimică: HgS (sulfură de Mercur).
Duritate: 2 - 2,5 (din 10)
Luciu: diamantin, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: roșu intens, nuanțe de roșu.
Exploatări: S.U.A., Mexic, Canada, Chile, Peru, Bolivia, Africa de Sud, Maroc, Afganistan, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, China, Rusia, Australia.
Legenda: din punct de vedere alchimic Mercurul reprezintă sufletul, renașterea și capacitatea de regenerare, iar Sulful reprezintă spiritul. Împreună, aceste două elemente care alcătuiesc Cinabrul, simbolizează legendara Pasăre Phoenix care renaște din cenușa predecesorilor ei.
Notă: cristalele de Cinabru sunt rare și de aceea sunt foarte căutate și deosebit de apreciate de colecționari. Cel mai adesea sunt îngemănate, acest mod de creștere fiind specific cristalelor de Cinabru.
Atenție: Cinabrul este unul dintre cele mai toxice minerale de pe Pământ datorită conținutului său de Mercur. Dacă este încălzit sau alterat prin diverse alte procedee poate elibera vapori de Mercur extrem de toxici pentru organismul uman. Supraexpunerea la Mercur (Mercurialism) a fost constatată ca o boală profesională pentru minerii ce extrăgeau acest minereu încă din perioada Imperiului Roman. În secolul XVIII, lucrul în minele spaniole în care se găsea Cinabru era considerată o condamnare la moarte, lucrătorii din aceste mine fiind de obicei condamnați sau sclavi. Cu toate acestea în trecut, datorită culorii deosebite și a durității scăzute, acest material a fost folosit pentru executarea elementelor decorative (statuete, vaze, casete, cufere, obiecte de cult, etc) sau a bijuteriilor (mărgele, broșe, pandante). Deci, dacă nu știți sigur din ce sunt confecționate, aveți mare grijă cu mărgelele roșii ale bunicii...
Îngrijire: este recomandat să păstrați cristalul dumneavoastră de Cinabru într-un recipient închis ermetic. Nu trebuie să folosiți niciodată acest cristal pentru a prepara elixir de băut. După ce umblați cu cristalul trebuie să vă spălați obligatoriu pe mâini.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Leu, Scorpion.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: Marți și Miercuri.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Marte și Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 5 și 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Bazală (1), Chakra Sacrală (2), Cel de Al Treilea Ochi (6).
POLARITATE: Yang
PROFESII: artiști, oameni de afaceri, sportivi.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este cunoscut ca o piatră de creere și manifestare a bogăției fiind supranumită "Piatra Negustorilor".
Atrage abundența și bunăstarea. Este indicat să plasați o bucată de Cinabru în colțul prosperității (colțul din stânga al camerei, pe peretele opus intrării) din biroul dumneavoastră pentru a avea succes în afaceri.
Bun pentru meditație și concentrare. Amplifică capacitatea de introspecție și abilitatea de a avea viziuni în legătură cu evenimentele ce se vor întâmpla în viitor.
Vindecă și purifică sângele.
Ajută la vindecarea infecțiilor rebele de orice tip (bacteriene, stafilococice, fungice sau virale), stimulează buna funcționare a sistemului imunitar.
Sporește creativitatea şi ajută utilizatorul să își împlinească visele. Stimulează funcționarea creierului, aduce o gândire rapidă și idei sclipitoare, dezvoltă intuiția și ingeniozitatea.
Ajută la deschiderea celui de Al Treilea Ochi și contribuie la activarea energiei Kundalini.
Este un talisman de transformare alchimică care ghidează utilizatorul spre o mai bună înțelegere a naturii noastre divine. Utilizarea acestei pietre poate aduce viziuni mistice, acest lucru ajutând la clarificarea motivului Divin pentru care care v-ați reîncarnat în această viață pe Pământ.
Aliniază și echilibrează chakrele eliminând blocajele la nivelul corpurilor energetice.
Purifică câmpul auric și facilitează o bună curgere a Energiei Vitale (Chi) prin tot organismul.
Ajută la vindecarea problemelor sexuale sau de fertilitate.
Amplifică reflexele condiționate și stimulează sistemul nervos autonom. Este indicat a fi folosit de sportivi sau cei care au profesii care implică reacții rapide și precise (piloți de curse, vânători, arte marțiale, etc)

Active Search Results
Înapoi la cuprins