Crisocola (Chrysocolla) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Crisocola (Chrysocolla) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:
Denumire: din grecescul "chrysos" care înseamnă aur și "kolla" care înseamnă lipici.
Descriere: mineral din grupa silicaților (cu inserții de cupru). Este o varietate de cuarț (calcedonie) cu nuanțe intense de culoare verde-albastră.
Culoare: bleu, bleu-verde, verde, translucid spre opac.
Duritate: 2 - 3 (din 10)
Sistem de cristal: ortorombic.
Formula chimică: (Cu,Al)2
H2Si2O5(OH)4 nH2O
Luciu: vitros.
Notă: Datorită culorii sale este deseori confundat cu turcoazul și smaraldul. Este un mineral fragil, acesta fiind utilizat foarte des ca piatră decorativă. Se găsește relativ rar și de aceea prețul este destul de mare. Este extras în Statele Unite, Peru și bazinul râului Elba.
Legenda:  Egiptenii venerau această piatră considerând-o fratele mai moale al turcoazului și considerau că sprijină relația dintre minte și corp. Multe popoare antice au venerat Chrysocolla ca fiind o piatră a speranței, a unui nou început. Există o procedură legată de aceată piatră care vă poate ajuta să vă îndepărtați de o situație sau de o relație supărătoare sau chiar periculoasă apărută în viața dumneavoastră la un moment dat: desenați pe o hârtie un cerc de 27cm și poziționați în centrul cercului o bucată de Chrysocolla. Meditați, concentrându-vă asupra pietrei, și încercați să conștientizați motivele pentru care doriți ca această situație sau relație să iasă din viața dumneavoastră. Faceți aceasta privind toate aspectele - fizic, emoțional, psihologic, material etc. Procedați astfel timp de 9 nopți consecutive, mutând de fiecare dată piatra spre marginea cercului. În tot acest timp trebuiesc luate toate masurile adecvate și necesare pentru siguranța și liniștea dumneavoastră. Până la sfârșitul celei de a noua nopți ar trebui să fiți în măsură să scoateți complet piatra din cerc.
Îngrijire:  se spală o dată pe lună sub jet de apă călduță. Nu este necesar să fie încărcată la soare. A se evita contactul frecvent cu parfum sau săpun. Datorită faptului că are în componență cupru, nu este indicat sa fie folosită pentru energizarea apei.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Gemeni, Rac, Fecioară, Balanță, Săgetator.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 5
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele dar în special chakra inimii (4)
POLARITATE: Yin
PROFESII: medici, artiști, shamani.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Ajută: la atingerea obiectivelor.
Crește gradul de conștientizare la toate nivelurile, curăță aura, elimină blocajele energetice.
Scade: frica și sentimentul de vină.
Aduce:înțelepciune, intuiție, acceptare, dragoste necondiționată, onestitate, calm, speranță, blândețe, sensibilitate, pace, intimitate.
Recomandabil:  celor care au activitate de rutină sau celor care se simt rutinați, plafonați.
Mărește: creativitatea, comunicarea, echilibrul emoțional, bucuria, flexibilitatea, fraternitatea, generozitatea, buna voință, toleranța, răbdarea, compasiunea, capacitatea de a iubi.
Bun: liant relațional, bun pentru meditație și rugăciune.
Benefic: în caz de ulcer, probleme digestive, cardiace, pulmonare, artrită, plămâni, ficat, pancreas, boli tipic feminine, recomandat pentru diabetici (stimulează pancreasul).
Reduce: tensiunea arterială crescută, ameliorează reumatismul și durerile de spate, scade febra, ajuta în caz de infecții sau inflamații.

Este: o piatră de protecție pe timpul sarcinii atât pentru mamă cât și pentru copil.

Active Search Results
Înapoi la cuprins