Cuart Dendritic - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Cuart Dendritic - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C ) > Cuart

INFORMAȚII:
Denumire: provine din cuvântul grecesc "dendron" cu sensul de copac.
Descriere: varietate de cuarț de culori diverse în care se găsesc intruziuni care se ramifică precum crengile copacilor sau frunzelor de ferigă.
Culoare: diverse culori (dendritele pot apărea în orice tip de Cuarț).
Duritate: 7 (din 10).
Sistem de cristal:  triclinic.
Formula chimică: SiO2
(dioxid de siliciu)
Luciu: sticlos.
Îngrijire: se curață o dată sau de două ori pe lună sub jet de apă calduță și se încarcă la lumină solară.
Notă: este o piatră deosebit de decorativă, fiecare cristal fiind unic datorită diferitelor modele ale intruziunilor.
Formare: dendritele sunt cel mai adesea formate din oxizi de mangan și de fier. Aceștia pătrund în fisurile microscopice ale cristalului și formează structuri ramificate care seamană cu niște plante fosilizate. Dendritele pot apărea și în alte pietre inclusiv în Opal și Beril. Sursele primare de Cuarț Dendritic sunt Brazilia și Africa.

Varietați de cuarț:  există foarte multe tipuri de cuarț, sub această denumire fiind clasată o întreagă categorie de cristale cum ar fi:  Cuarț Hialin (Cuarț incolor - Cristal de Stâncă), Cuarț Albastru  (safir cuarț),  Cuarț Fumuriu,  Cuarț Rutilat (cu incluziuni de oxid de titan sub forma de ace subțiri lungi), Cuarț Dendritic (cu incluziuni de oxizi de mangan și fier care se ramifică precum crengile copacilor), Cuarț Turmalin (cu inserții negre, verzi sau roz de turmalină), Cuarț Cactus, Cuarț Lăptos,  Cuarț Roz. Tot în clasa cuarțului se încadrează și următoarele cristale: Agat  (calcedonie de diverse culori), Amethyst  (cuarț violet),  Ametrin  (cuarț galben cu violet),  Aventurin (cuarț verde sau portocaliu),  Calcedonie  (diverse culori), Carneol  (calcedonie portocalie),  Citrin  (cuarț galben, cuarț auriu),  Crisopraz  (calcedonie verde),  Jasp  (diverse culori, cuarț de Nil),  Ochi de Pisica  (cuarț chatoiant, galben-verzuie),  Ochi de Șoim  (cuarț chatoiant, albastru-cenușiu, albastru-verzui),  Ochi de Tigru  (cuarț chatoiant, galben cu maro), Ochi de Taur (cuarț chatoiant, brun-roșcat),  Onix  (alb, negru),  Sardonix  (roșu cu negru). Diamantul Herkimer este tot o varietate de cuarț.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Săgetător, Rac, Fecioară.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: pentru grădinari și agricultori.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII:  -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: -
ANIVERSARE:
-
CHAKRE: 5, 6
POLARITATE: Yin
ALTELE: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Datorită modelelor ciudate pe care le conține este un bun talisman pentru grădinari și agricultori, stimulează creșterea plantelor, aduce recolte bogate și creste prosperitatea, bogăția și abundența.
Este: foarte bun pentru calmarea durerilor.
Calmează: mintea și ajută individul să își înțeleagă natura spirituală și inspiră sperantă, relaxează, stimulează, vindecă, bun pentru meditație. Calmează durerile în caz de torticolis (gât înțepenit).
Dă energie persoanelor epuizate fizic.
Aduce: pace, vitalitate și bunăstare.
Ajută: în cazuri de depresie, stări tensionate, stres. Eliberează emoțiile și aduce o perspectivă pozitivă. Ajută posesorul să descopere frumosul în toate lucrurile pe care le privește.
Permite: înțelegerea cu cei din jur și alungă frica.

Purifică: aura și aliniază chakrele.

Active Search Results
Înapoi la cuprins