Citrin - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Citrin - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:
Denumire: provine de la franțuzescul "citron" care înseamnă lămâie.
Descriere: varietate de cuarț de culoare galbenă, culoare dată de conținutul de fier. Acesta poate intra și în componența ametrinului (împreună cu cuarțul fumuriu sau amethyst-ul) sau a cuarțului bi-color.
Culoare: galben pal până la brun (culoarea galbenă este dată de conținutul de fier).
Duritate: 7 (din 10).
Sistem de cristal: trigonal.
Formula chimică: SiO2

Luciu: vitros - sticlos, transparent sau translucid, uneori poate prezenta chatoianță.
Avertizment: este fragil, se zgârie usor, poate fi confundat usor cu topazul galben, zirconiul galben sau sticla.
Notă: cele mai multe Citrine comerciale sunt Amethyst sau Cuart Fumuriu tratat termic. Brazilia este cel mai important producător de Citrin, o mare parte a acestor cristale venind din provincia Rio Grande do Sul. Se mai găsește în Spania, Madagascar și fosta U.R.S.S.
Ingrijire: este o piatră care nu înmagazionează energie negativă, de aceea  necesită purificare rară cu apă și săpun și expunere scurtă la soare (există riscul să își schimbe culoarea - se poate decolora)

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Gemeni, Leu, Fecioară, Balanță, Săgetători, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Noiembrie.
ENERGIE SPECIFICĂ: proiectivă.
TALISMAN NOROCOS: pentru cei născuți în anul Cocoșului.
ELEMENT SPECIFIC: foc.
ANUL NAȘTERII: Cocoșului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Soare, Jupiter și Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:
pentru cei născuți sub influența numărului 6.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea de 13 si 17 ani de la căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele dar în special a doua.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: comunicatori, psihologi, profesori, oameni de afaceri, elevi, studenți.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Are un important rol protector general (împotriva energiilor negative, protejează somnul, protejează în timpul călătoriilor, educația, relatiile inter-personale, familia, surorile, protejază împotriva răului și a efectelor negative ale aparaturii electronice - radiații).
Ajută: la rezolvarea problemelor (inclusiv cele de familie sau cuplu), la deșteptarea calităților psihice și parapsihice, stimulează puterea de concentrare și de studiu, integrare socială.
Reduce: anxietatea, frica, depresia, îndoiala, nesiguranța, orgoliul, agitația, dezordinea, energiile negative, tendințele auto-distructive, coșmarurile, oboseala, excesele de energie (exces de zel, suprasolicitarea).
Aduce: căldură, bucurie, optimism, armonie, bunătate, pace, fericire, senzualitate, acțiune, inițiativă, puterea de a porni proiecte noi, de a o lua de la început, îndeplinirea dorințelor.
Mareste: comunicarea, relaționarea, acțiunea, mișcarea, curajul, îndrăzneala, inițiativa proprie, capacitatea de a pune în practică gândurile, ordinea, rigoarea, organizarea, discernământul, luciditatea, plăcerea de a trăi, optimismul.
Îmbunătățește: memoria, concentrarea, focalizarea, atenția, capacitatea de învațare, rezistența fizică și mentală, capacitatea de a trece peste obstacole, voința, încrederea, hotărârea, inițiativa, voința, disciplina, motivația, energia mentală și fizică, respectul de sine, puterile psihice și parapsihice, abundența, succesul în afaceri, succesul financiar, viața sexuală, claritatea minții, organizarea, eficacitatea, capacitatea de decizie, claritatea exprimării.
Bun: pentru cei care și-au pierdut încrederea în ei înșiși, pentru cei fricoși, timizi, reținuți, îngrijorați, agitați, dezordonați, suspicioși, ineficienți, indeciși, necredincioși, bun pentru elevi și studenți pe perioada studiilor, bun pentru profesiuni legate de comunicare, indicat celor care au activități comerciale (este o piatră a comercianților - trebuie asezată în portofel, în seiful cu bani, în casa de încasări sau în camera unde se țin registrele contabile).
Sănătatea: mărește puterea de vindecare a organismului, benefic în caz de alergii, boli de nutriție, aciditate gastrică, diabet, probleme digestive, anemie, apendicită, circulația sanguină, inimă, mușchi, rinichi, tiroidă, timus, sistem circulator și excretor, colon, ficat, digestie, splină, sistem urinar, cap, coloană vertebrală, ajuta la eliminarea toxinelor, regenerarea țesuturilor, menținerea greutății, îmbunătățește văzul (recomandat celor care poartă ochelari).


Active Search Results
Înapoi la cuprins