Cuart Fumuriu - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Cuart Fumuriu - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C ) > Cuart

INFORMAȚII:
Descriere:  varietate de Cuarț de culoare cenușie.
Culoare: transparent sau translucid cenușiu spre maro până la negru. Această culoare este dată de iradierea pe cale naturală a cristalelor de Cuarț.
Duritate: 7 (din 10).
Sistem de cristal:  triclinic.
Formula chimică: SiO2
(dioxid de siliciu).
Luciu: sticlos.
Ingrijire: se curață o dată sau de două ori pe lună sub jet de apă călduță și se încarcă la lumina solară.
Notă: este o varietate de cuarț întâlnită relativ rar și este întâlnit atât sub formă de pietre brute, cristale, cât și sub forme prelucrate (sfere, pandantive, obeliscuri, piramide).
Legenda: Grecii antici credeau că aceste cristale pot fi cultivate, romanii foloseau cristalul ca un remediu împotriva durerii, popoarele arabe au venerat Cuarțul Fumuriu ca pe o piatră a fidelității și prieteniei.

Varietați de cuarț:  există foarte multe tipuri de cuarț, sub această denumire fiind clasată o întreagă categorie de cristale cum ar fi:  Cuarț Hialin (Cuarț incolor - Cristal de Stâncă), Cuarț Albastru  (safir cuarț),  Cuarț Fumuriu,  Cuarț Rutilat (cu incluziuni de oxid de titan sub forma de ace subțiri lungi), Cuarț Dendritic (cu incluziuni de oxizi de mangan și fier care se ramifică precum crengile copacilor), Cuarț Turmalin (cu inserții negre, verzi sau roz de turmalină), Cuarț Cactus, Cuarț Lăptos,  Cuarț Roz. Tot în clasa cuarțului se încadrează și următoarele cristale: Agat  (calcedonie de diverse culori),  Amethyst  (cuarț violet),  Ametrin  (cuarț galben cu violet),  Aventurin (cuarț verde sau portocaliu),  Calcedonie  (diverse culori), Carneol  (calcedonie portocalie),  Citrin  (cuarț galben, cuarț auriu),  Crisopraz  (calcedonie verde),  Jasp  (diverse culori, cuarț de Nil),  Ochi de Pisica  (cuarț chatoiant, galben-verzuie),  Ochi de Șoim  (cuarț chatoiant, albastru-cenușiu, albastru-verzui),  Ochi de Tigru  (cuarț chatoiant, galben cu maro), Ochi de Taur (cuarț chatoiant, brun-roșcat),  Onix  (alb, negru),  Sardonix  (roșu cu negru). Diamantul Herkimer este tot o varietate de cuarț.


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Fecioară, Balantă, Săgetător, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: Septembrie, Octombrie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII:  -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numerelor 2 și 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE:
toate chakrele dar în special cele bazale (1, 2).
POLARITATE: Yin.
ALTELE:  -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:  
Puternic rol protector
împotriva pericolelor de orice tip (fizice, psihice, energetice). Ca o oglindă, trimite energiile negative și gândurile rele înapoi la sursă.
Este: foarte bun pentru cei timizi, fricoși în plan relațional (care au repulsie la contactele inter-umane)
Reduce: gândurile negative, gelozia, furia, frica, accesele de auto-compătimire, sentimentul de vinovăție, melancolia, sentimentul de singurătate.
Echilibrează: mentalul, fizicul și emoționalul, blocajele energetice, relaxează, stimulează, vindecă, bun pentru meditație și rugăciune (în timpul meditației trebuie ținut cu vârful îndreptat invers decât spre corp).
Poate fi folosit pentru împământare și ancorare în realitate la sfârșitul meditației.
Canalizează:  energiile în mod constructiv.
Mărește: spiritul practic, creativitatea, buna dispoziție, răbdarea, perseverența, responsabilitatea, rezistența, concentrarea, maturitatea.
Înlătură blocajele emoționale, protejează și curăță corpul astral.
Aduce: noroc, înțelepciune, prosperitate.
Ajută: în cazuri de depresie, stări tensionate, stres, blocaje la nivel psihic.
Permite:  înțelegerea cu cei din jur și alungă frica.
Purifică: aura și fortifică sistemul imunitar.
Benefic: pentru inimă, rinichi, pancreas, organe sexuale, abdomen, bun pentru probleme de natură sexuală, crampe, dureri menstruale, crește fertilitatea, dureri de mâini și de picioare, eliminarea toxinelor.

În trecut era folosit pentru stimularea tuturor meridianelor, inclusiv pentru stimularea centrului de forță Kundalini. Ca atare este indicat a se utiliza cu precauție.

Active Search Results
Înapoi la cuprins