Carneol (Cornalina) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Carneol (Cornalina) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine de la cuvântul latin medieval "corneolus", derivat la rândul său din latinescul "cornum" care denumea un soi de cireș ale cărui fructe translucide de culoare roșie seamănă cu piatra.
Descriere:
este o varietate de Calcedonie, caracterizată de culoarea portocaliu-roșiatică până la maronie, care poate fi uniformă sau poate prezenta ușoare urme de benzi de nuanțe diferite.
Compoziție chimică: SiO 2
(dioxid de siliciu).
Duritate: 6 - 7 (din 10).
Luciu: vitros, gras, mătăsos, translucid.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: de la portocaliu deschis, aproape galben,  până la roșu-maroniu, culoarea fiind dată de conținutul de fier.
Alte denumiri: Cornalină, Calcedonie Portocalie, Cuarț Portocaliu.
Notă: așezată în lumina directă a soarelui, această piatră își va schimba culoarea spre roșu închis chiar maro.
Atenție: pentru a se obține culori mai închise sau mai intense Carneolul este tratat termic. Astfel, culorile mai deschide în nuanțe de portocaliu-galbui sunt de obicei naturale iar nuanțele de portocaliu intens și cele mai închise sunt, cel mai probabil, obținute prin tratare termică.
Legenda: încă din antichitate această piatră a fost foarte apreciată și utilizată pentru obiecte de cult budiste, fiind considerată piatră sacră de către tibetani și egipteni. În Egipt această piatră era foarte apreciată datorită puterilor ei vindecătoare, se credea că aduce pace și armonie, dezvoltă energiile sexuale, alungă depresia și sporește curajul. Este menționată chiar și în Cartea Morților pentru a fi pusă în morminte ca o "armură magică" în viața de după moarte. Se spune că Profetul Mahomed și Împăratul Napoleon purtau Carneol. Marii regi erau înmormântați alături de pietre de Carneol. În prezent este piatra națională a Norvegiei și Suediei.
Îngrijire: nu este necesar să purificați această piatră decât foarte rar, sub jet de apă călduță. Datorită energiei pe care o deține, Carneolul poate fi folosit pentru energizarea altor pietre lângă care este poziționat.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: Mai, Iulie, August.
TALISMAN NOROCOS: pentru zodia Fecioarei.
ZIUA DE NAȘTERE: Marți și Duminică.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte și Soare.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 5 și 6.
ANIVERSARE: se oferă cadou la aniversarea a 10 ani de la căsătorie.
CHAKRE : chakrele inferioare (1, 2, 3)
POLARITATE: Yang.
PROFESII: este considerată piatra actorilor.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră cu o energie deosebit de ridicată.
Protejează împotriva energiilor negative și atacurilor psihice. Există destul de multe credinţe străvechi, asociate cu Carneolul, care se concentrează în jurul protecţiei în timpul călătoriilor şi după moarte, împotriva răului.
Ajută la înțelegerea sinelui interior și mărește capacitatea de concentrare. Ajută utilizatorul să treacă mai ușor peste ce zice gura lumii, crește încrederea în propriile forțe și oferă sprijin pentru reușita în carieră.
Stimulează creativitatea, curajul și dezvoltă capacitățile organizatorice.
Are un efect de compensare. Risipește energiile negative și le înlocuiește cu energii pozitive. Acestă calitate face din Carneol o piatră bună pentru persoanele care se simt deprimate datorită faptului că nu gasesc motive pentru a merge mai departe și de a trece peste dificultățile vieții.
Purtați această piatră pentru a împiedica alte persoane să vă citească gândurile sau ca forțele întunecate să vă influențeze mintea.
Aduce noroc și succes, prosperitate și bună înțelegere între oameni. Aduce bună dispoziție și o stare de bine în general făcândul pe purtător să se simtă bine, să râdă, să se bucure de viață. Scoate la iveală talentele încă nedescoperite.
Bun pentru meditație și concentrare. Este indicat a fi folosit pentru regresii karmice și înțelegerea vieților anterioare.
Crește pofta de mâncare, stimulează asimilarea substanțelor nutritive din mâncare ajutând astfel la creșterea în greutate. Este indicat în cazuri de anorexie.
Dacă este folosit ca obiect de decor, energizează mediul ambiant.
Benefic pentru sistemul circulator, rinichi, splină, pancreas și ficat, pentru sistemul respirator, organele sexuale și coloana vertebrală. Poate fi folosit în cazuri de artrită, reumatism, inflamații, alergii la polen, boli de rinichi, de pancreas, de ficat, dureri de șale, nevralgii. Diminuează durerile menstruale.
Dacă este purtată în mod frecvent, această piatră va deveni talismanul dumneavoastră personal.

Este o piatră de energizare a apei.

Active Search Results
Înapoi la cuprins