Coral Rosu - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Coral Rosu - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( C )

INFORMAȚII:
Descriere: piatră provenită din scheletul coloniilor de corali de pe fundul mărilor calde și puțin adânci. Este de natură organică la fel ca perla, chihlimbarul și jaisul.
Culoare: corai (portocaliu intens), alb, roșu, roz, portocaliu, negru, auriu.
Duritate: 2,5 - 3,5 (din 10).
Formula chimică: carbonat de calciu CaCO 3
Luciu: poros, natural mat dar poate fi lustruit până la o strălucire sticloasă.
Varietăți: coral alb, roșu, negru, roz. Coralul negru este numit - regele coralilor.
Legenda: în mitologia greacă coralul este legat de legenda lui Perseu. Acesta, în luptă sa cu Kracken (monstrul marilor controlat de Poseidon) pentru a o salva pe prințesa Andromeda s-a folosit de Capul Meduzei. Acesta a observat ca sângele Meduzei scurs în apă s-a transformat în coral roșu. Cuvântul grecesc pentru corali este "gorgeia", Meduza fiind unul dintre cei trei gorgoni. În vechile timpuri era considerat purtător de puteri talismanice, chiar și fără adăugarea de inscripții sau însemne simbolice caracteristice talismanelor. Era folosit pentru vrăji împotriva focului și naufragiului.
Îngrijire: se descarcă de energii o dată pe lună într-un castron cu sare de mare. ATENȚIE, prin expunerea îndelungată la soare devine deosebit de casant. Este de preferat pentru încărcare să fie lăsat pe timpul nopții într-un castron cu apă sărată de mare (o soluție de apă cu sare marină).
Atenționare: trebuie să fiți foarte precauți când cumpărați coral și trebuie să vă asigurați că sunt autentici. Există foarte multe falsuri, de la coral vopsit, artificial (presat) și chiar oase de pește. Toate acestea pot avea influențe extrem de negative.
Notă: poate fi găsit în Japonia, Australia, Insulele Canare, Marea Mediterană de Est. Coralul roșu este găsit în jurul
Japoniei și în China.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Rac, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Februarie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII:  Maimuței (coral alb), Caprei (coral rosu).
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 22.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 35 de ani (naștere sau căsătorie).
CHAKRE: 1, 2
ALTELE:  este piatra națională a Marocului .

EFECTELE ASUPRA PURTăTORULUI:
Are un puternic rol protector: protejează în special copii, bătrânii, plantele, protejează împotriva accidentelor și jafului.
După culoare: Coralul alb umple golurile aurei, are rol protector în călătoriile pe mare, relaxează și aduce armonie, Coralul roz aduce iubire platonică și prietenie, Coralul roșu stimulează creativitatea, pasiunea, iubirea, optimismul, înțelepciunea, entuziasmul, Coralul negru, supranumit și regele coralilor, absoarbe energiile negative și conferă pace.
Reduce: sentimentul de frustrare și resentimentele.
Recomandabil: în cazuri de infertilitate, leucemie, constipație, exeme, insomnie, astm, coșmaruri, indigestie, lipsă de poftă de mâncare, obezitate, colici, stare de vomă, anemie, varice, hemoragie, artrită, febră, tulburări sexuale.
Mărește: abilitățile intelectuale, câmpul energetic personal, înțelepciunea, diplomația, intuiția, imaginația, capacitatea de comunicare, creativitatea, judecata, respectul de sine, concentrarea, comunicativitatea, judecata clară, rațiunea, curajul.
Atenuează: durerile menstruale, protejează femeile de rubeolă pe timpul sarcinii.

Sănătate: benefic pentru sistemul muscular, circulator, cardiac, reproducător, tiroidă, metabolism, măduva spinării, oase, țesuturi, splină, inimă, vase de sânge, timus, bilă, nu este indicat a se purta de către hipertensivi.

Active Search Results
Înapoi la cuprins