Prehnit (Adelit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Prehnit (Adelit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:  
Denumire: descoperirea Prehnitului este atribuită colonelului olandez H. von Prehn care a descoperit acestă piatră în sudul Africii la Capul Bunei Speranțe în anul 1789. Este considerat a fi primul cristal denumit după descoperitorul său.
Descriere: este un mineral relativ comun, ce apare ca mineral secundar în roci vulcanice în asociere cu Zeoliți. Poate fi găsit în vene sau cavități ale rocilor bazaltice, uneori în cele granitice sau gnaise. Cristalele izolate sunt rare acestea fiind tabulare sau prismatice scurte. Cel mai adesea se găsesc în druze, agregate sferice cu structură fibroasă, agregate globulare sau mase compacte.
Compoziție chimică:
Ca 2Al(AlSi 3O 10)(OH) 2 (silicat de calciu și aluminiu).
Duritate: 6 - 6,5 (din 10).
Luciu: vitros-perlat, translucid până la semi-transparent.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: verde deschis, galben-verde, galben, uneori incolor, alb, gri sau chiar albastru. De curând a fost descoperită în Africa de Sud o varietate rară de culoare portocalie. Poate conține incluziuni de Epidot, cel mai adesea sub formă de ace.
Alte denumiri: Adelit, Edelit, Chiltonit.
Exploatări: Africa de Sus, Brazilia, Canada, Australia, China, Franța, India, Namibia, Rusia, Pakistan, Marea Britanie și S.U.A..
Atenție: poate fi confundat cu jadeitul sau moldavitul.
Legendă: se spune despre Prehnit că este "Piatra Vrăjitorilor". Shamanii africani poartă acest cristal despre care cred că posedă puteri magice.
Ingrijire: poate fi purificat regulat sub jet de apă călduță, iar pentru a fi încărcat este indicat să fie plasat într-un grup de Cristale de Stâncă sau Cuarț Roz.


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Gemeni, Fecioară, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: pentru cei născuți în zodia Balanței.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur, Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 5.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: astrologi, clarvăzători, ghicitori, shamani, vindecători, terapeuți.


EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a profeției și a iubirii necondiționate. Este considerat a fi un cristal pentru vindecarea vindecătorilor.
Emană reînoire și speranță și alimentează domeniul energetic al purtătorului conectându-l la energia Mamei Pământ. Aduce bucurie în inimă și liniște mentală inducând un sentiment de pace și calm.
Facilitează exprimarea gândurilor sau emoțiilor și ajută la comunicarea acestora într-un mod lipsit de prejudecăți.
Curăță câmpul auric, consolidează fluxul de energie vitală din organism, încurajând legătura dintre inima purtătorului și inima planetei.
Ajută posesorul să renunțe la bunurile care nu îi mai folosesc, de care nu mai are nevoie și facilitează organizarea lucrurilor care vor fi păstrate într-un mod adecvat. Este util acelora care se atașează de bunuri sau în cazuri de relații interumane posesive.
Cu ajutorul Prehnitului poate fi refăcută încrederea în Univers, utilizatorul începând din nou să creadă în manifestarea divină. Este indicat în cazuri de depresie, disperare, perioade cu evenimente nefaste, etc. Ajută la înțelegerea și acceptarea adevărului.
Bun pentru meditație și concentrare. Facilitează conexiunea cu sinele superior inducând o stare meditativă profundă și pune în legătură cu rețeaua de energie a Universului. Se spune despre Prehnit că este "Piatra Arhanghelului Rafael" cu care vă poate pune în legătură, precum și cu alte ființe spirituale din dimensiunile superioare sau cu extratereștri.
Este o piatră care te va face să fii întotdeauna pregătit pentru orice, amplificând capacitatea de cunoaștere interioară,  mărind puterea de previziune și intuiția.
Purifică și ajută sistemul digestiv, rinichii, glandele suprarenale, ficatul, vezica biliară. Ajută la echilibrarea și vindecarea sistemului circulator și limfatic. Calmează infecții ale tractului urinar sau probleme ale glandelor.
Facilitează stabilirea unui diagnostic, ajutând utilizatorul să descopere cauza rădăcină care a provocat o anumită afecțiune.
Poate fi folosit pentru ameliorarea coșmarurilor și a fobiilor. Este recomandat a fi folosit pentru rememorarea viselor.
Asigură protecție împotriva energiilor negative de orice fel.


Active Search Results
Înapoi la cuprins