Petalit (Castorit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Petalit (Castorit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată după cuvântul grecesc "petalon" care înseamnă frunze cu aluzie la clivajul perfect pe care acest mineral în prezintă.
Descriere:
descoperit în Suedia, în anul 1800, este un mineral relativ comun care apare în formă de cristale prismatice tabulare precum și în mase sau agregate columnare.
Compoziție chimică: LiAl(Si 4
O 10) (tectosilicat de Litiu și Aluminiu).
Duritate: 6 - 7 (din 10).
Luciu: sticlos - vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: monoclinic.
Culori: incolor, alb, gri, galben, roz, uneori verde.
Alte denumiri: Castorit, Arfvedsonit, Berzelit, Lithit.
Exploatări: apar în Afganistan, Brazilia, Australia, Finlanda, Suedia, Canada, S.U.A., Italia, Madagascar, Namibia.
Notă: este o sursă de litiu, acesta fiind folosit și ca materie primă pentru glazuri ceramice.
Îngrijire: trebuie purificată sub jet de apă călduță o dată pe lună iar apoi incărcată pentru scurt timp (1 - 2 ore) în lumina soarelui de dimineață sau la apus.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Leu, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământul.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 7.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 5, 6, 7, 8.
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: shamani, vindecători, terapeuți.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră cu o vibrație foarte înaltă care echilibrează energiile masculine și feminine (Yin și Yang) oferind utilizatorului stabilitate.
Ajută la deschiderea și stimularea chakrelor superioare, în special a Coroanei. Această proprietate poate iniția mișcările energiei Kundalini aducând clarviziune, clarauz, telepatie și intuiție.
Alungă stresul și aduce calm și relaxare. Indicat pentru cazuri de depresie, anxietate, isterie. Cristalul facilitează un sentiment de calm și liniște interioară, creând o rezervă de pace care poate fi accesată atunci când este nevoie, în timpul experiențelor dificile. Această proprietate se datorează conținutului de Litiu.
Poate fi utilizat pentru întreruperea legăturilor energetice neutralizând manipularea la toate nivelurile.
Poate fi folosit pentru orice fel de vindecare deoarece energiile sale subtile rezonează foarte bine cu chimia și energia corpului uman.
Bun pentru meditație și concentrare. Petalitul deschide o ușă spre conștiința cosmică, pune în legătură cu dimensiunile superioare, cu ființele angelice și îmbunătățește legătura cu energiile civilizațiilor antice, cu ghizii spirituali și cu totemurile animale.
Ajută utilizatorul ca în timpul meditației să atingă puntul zero adică, starea meditativă fără gânduri. În același timp Petalitul asigură conectarea la viața pământească (împământare) în timpul activității spirituale.
Crește flexibilitatea sistemelor muscular și osos, este benefic pentru ochi, armonizează sistemul endocrin, curăță plămânii, intestinele și stimulează Meridianul Triplu Încălzitor.
Petalitul Roz, cunoscut ca o piatră a compasiunii, întărește corpul emoțional și vă eliberează de frici și de griji. Sprijină funcționarea inimii și ajută posesorul să se elibereze de bagajul emoțional.
Petalitul Incolor, dizolvă energiile negative și poate fi folosit ca scut protector împotriva acestora. Elimină implanturile psihice (sursa de predispoziție pentru o anumită boală) și karma negativă la toate nivelurile.

Plasat pe Chakra Gâtului, acesta facilitează comunicarea clară și succintă.

Active Search Results
Înapoi la cuprins