Piatra Lunii (Moonstone) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Piatra Lunii (Moonstone) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:
Denumire: este derivată din efectul pe care îl provoacă lumină în interiorul și la suprafața pietrei.
Descriere: este o varietate de feldspat cu sodiu, potasiu și aluminiu în compoziție. Piatra translucidă, cu efect de curcubeu sau jocuri de lumini, cu străluciri albe sau bleu.
Culoare: de la incolor transparent spre alb, alb laptos, gri, crem, bej, maro închis. Poate prezenta dungi paralele mai transparente sau mai opace.
Duritate: 6 (din 10).
Luciu: sticlos, perlat-sidefat.
Sistem de cristal: monoclinic.
Formula chimică: (Na,K)AlSi 3
O 8 (silicat de sodiu, potasiu și aluminiu).
Alte denumiri: Ochi de Peste, Ochi de Lup.
Îngrijire: este foarte fragilă și ca atare nu trebuie ținut alături de pietre mai dure (se sparge usor la contactul cu obiecte mai tari), culoarea devine mai fadă în lumina directă a soarelui, a se avita schimbările bruște de temperatură, se purifică prin spălare cu apă curată și săpun și se încarcă la Soare dar mai ales la Lună.
Notă: anumite varietăți pot fi confundate cu Opalul de apă, sau Labradoritul.
Legenda: A fost o piatră foarte populară în Imperiul Roman iar în India este considerată piatră sacră, aducătoare de noroc, fiind permisă afișarea ei numai pe o cârpă galbenă. In această cultură piatra este denumită Candra Kanta și se crede că în nopțile cu lună plină capătă puteri magice. Fiind în strânsă legătură cu Luna, efectele pietrei se resimt mai intens în funcție de fazele Lunii (este mai intensă în faza de creștere). În urmă cu aproximativ o sută de ani în urmă, în vremurile Art Nouveau, această piatră a fost extrem de populară fiind folosită pentru decorarea unui număr extrem de mare de bijuterii realizare de celebrul maestru aurar francez Rene Lalique și de contemporanii săi. În zilele noastre, aceste piese pot fi găsite de obicei în muzee sau colecții particulare.
Sfat: dacă sunteți o persoană sensibilă, este indicat să evitați contactul cu aceastră piatră în timpul Lunii Pline. Datorită energiei pe care aceasta o capătă, puteți deveni deschisă la tărâmurile psihice, puteți avea viziuni și percepții deosebite, lucru care ar putea deveni stresant dacă nu sunteți pregătiți pentru astfel de experiențe.
Atenție: Sticlă de Opal sau Opalitul, vândut adesea sub numele de Piatra Lunii, este o piatră sintetică.


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Rac, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Iunie.
TALISMAN NOROCOS: al celor născuți în anul sobolanului.
ZIUA DE NAȘTERE: Luni.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Luna.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 4.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 13 ani de la căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: psihologi, medici, navigatori, persoane cu domenii de activitate în zona divinației, înotători, agricultori, horticultori, dansatori.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a norocului și a emoțiilor, piatră tipic feminină, a iubirii și speranței, o piatră a dorintelor implinite. Este o piatră a fertilității pământului, a celui de al treilea ochi. Este o piatră sacră.
Aduce: noroc, dragoste, speranță, optimism, mulțumire pentru ceea ce avem, echilibru emoțional, armonie, tandrețe, fericire, compasiune, pace, calm, bunătate.
Asortat: cu Granatul, dezvăluie adevărul din spatele iluziilor și contribuie la demascarea dușmanilor ascunși sau a secretelor.
Pune în legătură: cu ghizii spirituali și deschide poarta de acces către subconștient.
Scade: anxietatea, stresul, egoismul, îndârjirea, reduce stările conflictuale, frustrările, slabiciunile și inhibițiile.
Conferă: tinerețe, prospețime, sănătate, farmec, putere de seducție, liniște, odihna corpului, a minții, a psihicului, somn liniștit cu vise profetice.
Ajută: bărbații să înțeleagă mai bine femeile, la rezolvarea disputelor și problemelor de cuplu, la deschiderea spirituală și în luarea de decizii, la echilibrarea tendințelor de exagerare, a emotivității sau agitației psihice, la corectarea proastelor obiceiuri alimentare, la aflarea viitorului și la programarea lui, ajută la asimilarea elementelor nutritive în organism.
Mărește: altruismul, intuiția, încrederea, cunoașterea, afecțiunea, ocrotirea, compasiunea, grija pentru ceilalți, spiritul matern și cel de familist, dragostea necondiționată.
Întărește: aprecierea și respectul de sine, puterea de vindecare a organismului, clarviziunea, claritatea gândirii.
Favorizează: refacerea după boală, regenerarea organelor, ajută în timpul dietelor și la scăderea în greutate.
Absoarbe: durerea în timp de boală.
Benefic: în caz de ulcer, leucoree, sângerare, tuse uscată, senzație de arsură, stress, tensiune arterială, febră, insomnie, agitație, mușcături de insecte, sete, dureri de cap, cancer, menopauză, epilepsie, grețuri, scleroză, indicat mai ales pentru sănătatea femeilor, la naștere și pe timpul sarcinii, pentru probleme ale aparatului genital, boli tipic feminine, infertilitate, crampe menstruale.

Bun: pentru meditație, vindecare, fertilitate și sarcină. Este recomandat pentru femei, gravide, bătrâni, bolnavi, copii, bebeluși, pentru cei ce au tendința de a cheltui prea mult, pentru cei indeciși și cei care se tem de propriile sentimente, pentru cei care se simt amenințați de mediul în care trăiesc, pentru rodnicia pământului (a se purta de către agricultori pentru recolte bogate și fertilitatea solului).

Active Search Results
Înapoi la cuprins