Peridot (Olivina, Crisolit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Peridot (Olivina, Crisolit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:  
Denumire: originea numelui este incertă, anumite surse spunând că ar fi derivată din cuvântul grecesc "peridona" care s-ar putea traduce in linii largi cu sensul de "a da o mulțime (abundență)" sau "putere egală", alte surse sugerând o modificare a cuvântului anglo-normand "pedoretes" care definea un sortiment de opal.
Descriere:
este una dintre puținele pietre care există numai într-o singură culoare. Nuanțele verzi caracteristice acestui cristal sunt date de cantitatea de fier conținută în structura chimică. La un moment dat, Peridotul a fost considerat mai scump decât Diamantul.
Compoziție chimică: (Mg, Fe) 2
SiO 4.
Duritate: 6,5 - 7 (din 10).
Luciu: vitros (sticlos), transparent.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: galben, galben-verzui, verde crud, măsliniu până la maroniu (Peridotul din statul american Arizona, unde este utilizat pentru confecționarea bijuteriilor de către indienii nativi, prezintă adesea o nuanță gălbuie până la maro auriu).
Alte denumiri: Olivină, Crisolit (pietrele mai deschise la culoare sunt considerate Crisolit iar cele mai închise la culoare sunt considerate Peridot - Olivină).
Exploatări: Tanzania, S.U.A., Norvegia, Pakistan, Australia, Brazilia, China, Kenya, Mexic, Myanmar, Africa de Sud, Egipt, Arabia Saudită, Sri Lanka. Cele mai frumoase pietre provin din regiunea de frontieră Pakistan - Afganistan.
Notă: cristale de Peridot au fost descoperite și în anumite tipuri de meteoriți (Pallasit), reprezentând astfel, alături de Moldavit, unele dintre puținele cristale extraterestre care există pe Pământ.
Legenda: în Evul Mediu Cavalerii Cruciați au adus cristale de Peridot în Europa din insula Sf. Ioan din Marea Roșie, unde aceste pietre sunt extrase de mai bine de 3500 de ani. Din cele mai vechi timpuri până în secolul 18, Peridotul a fost denumit Topazion sau Topaz. Motivul pare să fie acela că a fost descoperit pe insula Topazios care astăzi este cunoscută sub numele de Zebirget sau Insula Sf. Ioan din Egipt. Extragerea acestor pietre era un lucru extrem de periculos datorită faptului că insula era infestată cu șerpi veninoși. Se spune că egiptenii lucrau pe timpul nopții pentru a scoate aceste pietre crezând că razele soarelui puteau face piatra invizibilă. Se spune că unele din Smaraldele purtate de Cleopatra ar fi fost de fapt Peridot. Această piatră este menționată și în Biblie sub numele de Hrisolit, fiind una dintre cele 12 cristale de pe Pieptarul lui Aaron (Exodul 28, 15-30). Pe cealaltă parte a Pământului, nativii Hawaieni credeau că Peridotul s-a format din lacrimile zeiței Pele.
Atenție: poate fi confundat cu Turmalina verde sau cu Moldavitul.
Îngrijire: trebuie curățat periodic sub jet de apă călduță apoi poate fi încărcat la soare sau într-un grup de cristale de stâncă.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: August, Septembrie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru zodia Balanței.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: Anul Cocoșului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur, Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 5, 6, 7.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 16 ani de la căsătorie.
CHAKRE : toate chakrele, predominant Chakra Plexului Solar (3) și Chakra Inimii (4).
POLARITATE: Yin.
PROFESII:
terapeuți, shamani, vindecători, vizionari.  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră vizionară, a prosperității și fericirii. Ajută utilizatorul să se conecteze la destinul personal și să înțeleagă scopul existenței actuale în lumea fizică.
Reduce stresul, stimulează mintea și amplifică procesul de conștientizare intuitivă. Este indicat a fi folosit în tratarea problemelor emoționale cum ar fi furia, gelozia, anxietatea și stările de iritare și de confuzie.
Purifică organismul prin consolidarea sistemului circulator și al sângelui, ajutând astfel la regenerarea țesuturilor.
Echilibrează sistemul glandular, acest lucru ducând la echilibrarea metabolismului.
Bun pentru meditație și concentrare. Amplifică abilitățile psihice. O bucată mai mare de Peridot, plasată pe cel de Al Treilea Ochi, va ajuta la deschiderea acestuia și la dezvoltarea clarviziunii pentru a putea privi în viitor.
Ajută inima, timusul, plămânii, vezica biliară, splina, tractul intestinal. Este indicat a fi folosit în caz de colici, pietre la rinichi, ulcer. Ajută la naștere și mărește lactația în perioada de alăptare.
Curăță aura și energizează chakrele mijlocii.
Poate fi folosit ca scut energetic în zonele încărcate negativ. Are un puternic rol protector împotriva răului și deochiului. Dacă este purtat în mod regulat, poate deveni talismanul dumneavoastră personal.

Energizează apa și poate fi folosit pentru prepararea de elixir.

Active Search Results
Înapoi la cuprins