Pietersit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Pietersit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată după numele descoperitorului său și anume Sid Pieters, care în 1962 a remarcat această piatră în timp ce prospecta terenuri agricole în Namibia.
Descriere:
este o varietate de Calcedonie ce are încorporate fibre din minerale amfibolitice care prezintă diferite grade de alterare. Aceste fibre provoacă chatoianță similară cu cea care se poate observa la Ochiul de Tigru. Este o piatră din familia Cuarțurilor, cristalizează în mase și are o structură macrocristalină pseudomorfă.
Compoziție chimică: SiO 2
cu incluziuni amfibolitice (amfibol de magneziu, crocidolit).
Duritate: 5 - 7 (din 10).
Luciu: sticlos, opac.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: benzi fibroase distribuite haotic având culori în nuațe albastre, roșii, maro-aurii, aurii care prezintă chatoianță intensă.
Exploatări: în prezent există numai două surse cunoscute de Pietersit, China și Africa (Namibia).
Notă: se spune despre această piatră că a surprins în interiorul ei esența, frumusețea și energia furtunii, cu flash-uri de lumină strălucitoare aurie pe fondul de nori albaștri învolburați. Energia pietrei este aproape tangibilă, motiv pentru care mai este denumită și Piatra Furtunii.
Îngrijire: poate fi purificat periodic sub jet de apă călduță și apoi încărcat la lumină solară.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: toate zodiile predominant Leu.
LUNA DE NAȘTERE: Iulie.
TALISMAN NOROCOS:  -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : toate chakrele dar predominant Chakra Plexului Solar (3), Chakra Gâtului (5), Cel de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: care necesită perioade îndelungate de studiu (cercetare).

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră cu o energie deosebită. Se spune despre ea că deține "cheile Împărăției Cerurilor".
Risipește falsele iluzii și ajută posesorul să recunoască frumusețea sufletului.
Energizează chakrele și le conectează la tărâmurile eterice. Această capacitate rară mărește capacitatea de focalizare asupra obiectivelor de atins în viață, îmbunătățește meditația, aduce viziuni, puteri telepatice și deschide o cale spre călătoriile spirituale interdimensionale, călătoriile shamanice precum și acces la înregistrările Akashice.
Curăță energiile negative din câmpul auric, calmează tulburările emoționale. Aliniază chakrele și vindecă  căile meridianelor energetice.
Reduce tensiunea arterială, îmbunătățește controlul temperaturii corporale, ajută în cazuri de dificultăți de respirație și dureri de cap.
Bun pentru plămâni, ficat, intestine, probleme sexuale și probleme de creștere.
Reglează tensiunea arterială, reduce febra, îmbunătățește metabolismul și funcționarea glandelor endocrine, ajută la o mai bună absorbție a nutrienților.
Are un puternic rol protector, mai ales împotriva elementelor naturale. Calmează oamenii și animalele pentru care furatuna reprezintă un factor de stres, protejează atunci când conduceți pe vreme rea, protejează casa și întreprinderile împotriva daunelor provocate de furtuni.
Crește încrederea de sine și abilitățile intuitive.
Ajută împotriva infecțiilor oculare, îmbunătățește distanța de focalizare și viziunea pe timp de noapte.
Eliberează purtătorul de jurămintele și promisiunile făcute în alte vieți pe care acesta le poartă ca bagaj karmic.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
În funcție de culoarea predominantă a pietrei aceasta poate avea diferite influențe caracteristice după cum urmează:
NUANȚE AURII ȘI AURII ÎNCHISE
Aduc cu ele un sentiment profund de devotament, stimulând capacitatea matură de a respecta pe tot parcursul vieții un angajament de grijă și dragoste. Oferă puterea de a conduce proiecte, organizații și sprijină eforturile de a asigura succesul în aceste domenii. Se poate spune despre pietrele cu nuanțe aurii, mai inchise la culoare, că sunt adevărate "cristale ale puterii". Ele emană autoritate, influenţă şi succes,  putere de control, capacitate de conducere. Va aduce în viaţa posesorului încredere şi stăpânire de sine, permiţândi-i astfel să îşi controleze stările de stres sau de anxietate.
NUANȚE DE ALBASTRU ÎNCHIS
Acuc posesorului încredere, răbdare, credință și respect. Revelează măsurile care trebuiesc luate pentru a deveni mai sincer, pentru a acționa cu responsabilitate și pentru a deveni un om de încredere consolidând în același timp respectul față de sine. Mărește discreția și onoarea și face posesorul să decină mai caritabil, capabil de a se pune în serviciul altora pentru scopuri umanitare.


Active Search Results
Înapoi la cuprins