Perla (Margaritar) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Perla (Margaritar) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )
INFORMAȚII:
Denumire: provine din cuvântul francez "perle" cu originea în latinescul "perna" care înseamnă picior și face referire la mușchiul moluștelor bivalve care are uneori forma unui picior.
Descriere: Perlele sunt de natură organică, la fel ca Jaisul, Coralul sau Chihlimbarul iar din punct de vedere chimic sunt alcătuite fie din Aragonit fie dintr-un amestec de Aragonit și Calcit uneori cu urme minore de Vaterit (un alt polimorf al carbonatului de Calciu). Din punct de vedere fizic, Perla este un obiect dur produs în țesutul moale al anumitor specii de moluște prin depunerea carbonatului de Calciu în straturi concentrice în jurul unui nucleu, cel mai adesea format dintr-un fir de nisip. Perlele ideale sunt perfect rotunde și netede însă ele pot avea diferite alte forme, întotdeauna rotunjite.
Compoziție chimică: CaCO3 (carbonat de Calciu)
Duritate: 2,5 - 4,5 (din 10)
Luciu: sidefat, translucid până la opac.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: alb, roz, argintiu, crem, maro, verde, albastru, galben sau negru.
Varietați: varietățile Perlelor sunt date de forma, mărimea și culoarea acestora. Iată câteva forme clasice: Rotunde, Semirotunde, Buton, Pară, Picătură, Ovale, Baroque și Inelate.
Legenda: o veche legendă chinezească spune că Perle au căzut din cer atunci când Dragonii au fost înfrânți. Grecii antici considerau Perlele ca fiind lacrimile zeilor și credeau că purtarea perlelor aduce fericirea conjugală și feresc tinerele neveste să plângă datorită problemelor ce pot apărea într-un cuplu. În tradiția Islamică, Coranul consideră Perla ca una dintre cele mai mari recompense găsite în Paradis iar ca o consecință bijuteriile ce conțin Perle au devenit un simbol al perfecțiunii.
Exploatări: în apă sărată - Filipine, Nordul Australiei, Oceania, Polinezia, Golful Persic, India, Sri Lanka, China, Japonia, Mexic. În apă dulce - Scoția, Irlanda, Franța, Austria, Germania, S.U.A., China, Japonia.
Notă: cele mai apreciate Perle sunt cele naturale ce apar spontan în sălbăticie, însă acestea sunt extrem de rare. Marea majoritate a Perlelor care se comercializează în prezent sunt Perle de cultură sau de crescătorie. Procesul de producere al unei Perle poate dura până la 7 - 8 ani. Există moluște ce pot produce Perle atât de apă dulce cât și de apă sărată.
Fapt divers: este interesant faptul că Perlele sunt utilizate și în industria farmaceutică modernă, în special cele de calitate inferioară care nu au valoare ca bijuterii sunt măcinate într-o pulbere fină care este utilizată la prepararea calciului farmaceutic de înaltă calitate. Perla reprezintă piatra națională a Franței, Indiei și Filipinelor.
Atenție: există foarte multe imitații de Perle care pot fi însă deosebite de cele naturale destul de ușor datorită calității lor îndoielnice.
Îngrijire: pentru a le curăța și a le descărca de energiile negative acumulate Perlele pot fi spălate periodic cu apă călduță. Trebuie purtate și depozitate cu precauție. Datorită durității scăzute se pot deteriora. Trebuie ferite de substanțe chimice (cosmetice, acizi, transpirație) și trebuie evitată expunerea lor la căldură.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Rac, Gemeni, Scorpion, Săgetător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Februarie, Aprilie, Iunie, Iulie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: al Săgetătorului.
ZIUA DE NAȘTERE: Luni.
ANUL NAȘTERII: Anul Șobolanului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Luna.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 7.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 1, 3, 12 și 30 ani de la naștere sau căsătorie.
CHAKRE: Chakra Sacrală (2), Chakra Plexului Solar (3), Chakra Inimii (4), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6) și Chakra Coroană (7)..
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Există credința că o Perlă plasată pe buric poate vindeca problemele de stomac.
Atrage prosperitatea și bunăstarea în viața utilizatorului.
Sporește intuiția și imaginația, mărește sensibilitatea.
Amplifică respectul de sine și crește încrederea în propria persoană.
Bună pentru meditație și concentrare.
Stimulează digestia, activitatea intestinelor, a ficatului, rinichilor, splinei și pancreasului. Poate fi folosită cu succes în cazuri de diabet sau ulcer.
Are un puternic rol protector împotriva oricăror pericole și sespune că Perla este capabilă să transmute energia negativă în energie pozitivă. Asigură o protecție deosebit de puternică pentru copii.
Combate stresul și calmează stările de nervozitate și iritare.
Scade tensiunea arterială, reduce durerile de cap, previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.
Energizează apa. Se spune că dacă sunt ținute peste noapte câteva Perle intr-un pahar cu apă, iar dimineața se bea această apă, va avea un efect tonic asupra organismului întreaga zi.
Echilibrează emoțiile și sentimentele ajutând utilizatorul să dețină controlul asupra acestora.
Mărește fertilitatea și ajută femeile pe timpul sarcinii și în timpul nașterii.
Întărește acuitatea vizuală și ajută în vindecarea bolilor de urechi.

Active Search Results
Înapoi la cuprins