Pirita - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Pirita - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( P )

INFORMAȚII:
Denumire: este derivată din cuvântul grecesc "purites" care înseamnă "de foc" sau "în foc".
Descriere:
este un pic trist faptul că acest mineral fascinant mai este denumit și "Aurul Proştilor" datorită culorii aurii strălucitoare. De fapt este o bisulfură de fier, un mineral care are cu totul alte proprietăţi decât aurul. Cristalizează de obicei în formă cubică însă destul de des în formă octaedrică sau dodecaedrică, cu cristale adunate în noduli, mase de cristale mici și uneori pot fi găsite în formă de discuri plate (Pirita Soare).
Compoziție chimică: FeS 2
(disulfură de fier).
Duritate: 6 - 6,5 (din 10).
Luciu: metalic, strălucitor.
Sistem de cristal: isometric.
Culori: galben-auriu, galben-cenușiu.
Varietăți: Pirită Soare, Pop-Rock.
Notă: Pirita este uneori confundată cu Marcasitul, care este de asemenea o sulfură de fier, dar care cristalizează într-o manieră total diferită. Marcasitul este instabil și de obicei se sparge în timp ce este prelucrat.
Exploatări: este un mineral destul de ușor de găsit, intâlnit în S.U.A., Spania, Africa de Sud, Rusia, Portugalia, Germania, Canada, China, Australia, Peru precum și în multe alte locuri.
Legenda: Incașii din Peru, precum și Aztecii din sudul Mexicului erau cunoscuți în antichitate pentru felul în care lustruiau dale mari de Pirită, precum și unele cristale rare cu dimensiuni considerabile, folosindu-le pe post de oglinzi. Partea lustruită era de obicei plată iar partea opusă convexă și sculptată în mod frecvent cu simboluri specifice fiecărei culturi. Cristalele de Pirită au fost considerate de către shamanii indieni din America de Nord pietre magice, posesoare a unor mari puteri. Aceștia le foloseau pentru fabricarea amuletelor, divinație, incantații sau ca obiecte de podoabă.
Atenție: nu este indicat să fie purtată în contact cu pielea, transpirația o poate afecta și poate lăsa urme. Trebuie evitată puriificarea cu apă sărată, Pirita poate oxida datorită conținutului ridicat de Fier. Acesta este și motivul pentru care nu este recomandat să fie folosită pentru prepararea de elixir de băut.
Îngrijire: este recomandat ca o dată pe lună să fie plasată într-un castron uscat atături de mai multe Hematite pentru a fi descărcat de energiile negative acumulate. Apoi poate fi reîncărcate într-un grup de cristale de stâncă sau direct la soare.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile, predominant Berbec și Leu.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soarele și Marte.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 1, 3, 4, 5, 7.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Alungă timiditatea, neîncrederea, ajută la ieșirea din anonimat pentru a arăta lumii adevărata ta valoare.
Echilibrează organismul din punct de vedere al producției hormonale și ușurează discomfortul pe perioada menstruației. Ameliorează simptomele depresiei.
Reduce umflăturile și scade febra atunci când este utilizat direct pe corpul fizic. Pirita Soare trage durerea afară din corp și ajută la regenerarea țesuturilor afectate.
Curăță aura eliminând energiile negative, crește rezistența fizică, stimulează intelectul și ajută la transformarea ideilor în acțiuni inteligente.
Ține la distanță energiile negative, factorii perturbatori și încarcă cu energie pozitivă spațiul în care se află. Poate fi folosită ca scut energetic.
Reduce starea de oboseală sau epuizare amplificând energia și curajul, capacitatea de a munci în echipă pentru atingerea unui scop comun.
Are un important rol de protecție și de vindecare. Culturile din întreaga lume au făcut amulete și talismane din Pirită, aceasta fiind una dintre cele mai importante cristale vindecătoare din săculețul unui shaman.
Bun pentru meditație și concentrare.
Ajută posesorul să treacă peste blocaje din trecut, amintiri nefaste, probleme provenind din bagajul karmic.
Se spune că are proprietatea de a amplifica energia tămăduitoare a tratamentelor naturiste bazate pe plante.
Purtat frecvent ca obiect de podoabă, acesta poate deveni talismanul dumneavoastră personal.


Active Search Results
Înapoi la cuprins