Muscovit (Mica) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Muscovit (Mica) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( M )

INFORMAȚII:  
Denumire: datorită foilor transparente în care se desface acest mineral, el a fost folosit în Rusia ca substitut al sticlei la geamuri și astfel a devenit cunoscut sub numele de Muscovy (Moscovia, Moscovie, Moskovia) Glass (Sticlă).
Descriere:
cunoscut și ca Mica comună, Muscovitul este un filosilicat mineral de aluminiu și potasiu, întâlnit în granite, pegmatite și gnaise ca mineral secundar rezultat prin alterarea Feldspatului sau a Kyanitului. Poate fi întâlnit sub formă de cristale tabulare, așezate în straturi, ca petalele unei flori sau sub formă de stea, de obicei în combinație cu alte minerale. Cel mai adesea este găsit în agregate masive, structurate în straturi (foile în care se desface acest mineral putând ajunge chiar până la 15 mp.
). Muscovitul este caracterizat de o elasticitate ridicată și are o mare valoare comercială, fiind folosit pentru producerea de materiale ignifuge și izolatoare sau lubrefianți.
Compoziție chimică:
KAl 2(AlSi3O10)(F,OH)2
Duritate: 2 - 2,5 (din 10).
Luciu: vitros, mătăsos, perlat.
Sistem de cristal: monoclinic, translucid până la transparent.
Culori: incolor, alb, gri, argintiu uneori galben sau maroniu.
Varietați: Mică, Fuchsit (varietate de culoare verde, bogată în Crom, care mai este denumită și Crom-Muscovit), Mariposit.
Exploatări: este un mineral întâlnit într-un număr mare de locații, cele mai importante fiind în Rusia, Austria, Elveția, Republica Cehă, Mexic, Brazilia, S.U.A..
Atenție: în cazul în care Muscovitul își schimbă culoarea, acesta trebuie curățat. Frecați-l energic sub jet de apă călduță și apoi încărcați-l la soare nu mai mult de o oră.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile, predominant pentru Leu.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 1.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele predominant cele superioare (6, 7).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră mistică care menține un contact puternic cu dimensiunea angelică.
Bun pentru meditație și concentrare.
Aliniază și energizează chakrele, curăță aura și meridianele energetice asigurând o mai bună curgere a Energiei Universale prin organism.
Ajută
la dobândirea controlului asupra capacităților parapsihice, stimulează expansiunea conștiinței în domeniile subtile și perceperea realității care depășește planul fizic și facilitează citirea viitorului.
Protejează împotriva energiilor negative. Este un scut protector, un izolator spiritual cate te va proteja împotriva atacurilor psihice, a vrăjilor și a magiei negre.
Facilitează exprimarea clară a gândurilor și sentimentelor ajutând la rezolvarea problemelor de comunicare. Este util celor timizi.
Va aduce în viața utilizatorului un sentiment mai profund de iubire necondiționată, atât pentru sine cât și pentru alții, relevând adevărul din viața celui care îl folosește.
Stimulează agilitatea în gândire, logica și intuiția, favorizând rezolvarea problemelor prin utilizarea informațiilor din trecut. Muscovitul va încuraja întotdeauna utilizatorul să acorde mai multă atenție părții spirituale, prin deschiderea către și conștientizarea sinelui superior.
Reprezintă un ajutor puternic pentru cei care suferă de alergii și oferă suport pentru bolnavii de diabet echilibrând secrețiile pancreatice. Ajută rinichii și problemele cauzate de deshidratare.
Se spune despre Muscovit că întreține părul sănătos și strălucitor.
Poate fi folosit  în timpul perioadelor de post sau de cure de slăbire pentru a ajuta la reducerea senzației de foame. Asigură energie, scade deshidratarea și ajută organismul să atingă greutatea optimă.
Ameliorează insomnia și este un sprijin pentru organism în perioadele de convalescență.


Active Search Results
Înapoi la cuprins