Meteorit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Meteorit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( M )

INFORMAȚII:  
Denumire: de cele mai multe ori meteoriții sunt denumitți după locurile unde au fost găsiți, după un oraș din vecinătate sau după un element geografic. În cazurile în care se găsesc mai mulți meteoriți în același loc aceștia pot fi urmați de un număr sau de o literă. Există și cazuri în care meteoriții primesc porecle informale, spre exemplu meteoritul Sylacauga mai este denumit "Meteoritul Hodges" după Ann Hodges, femeia care a fost lovită de către acesta. Un alt exemplu celebru este Meteoritul Canyon Diablo, care a creat Craterul Meteor din Arizona și care are zeci de pseudonime. Indiferent de cum este denumit, din punct de vedere oficial, este valabil numai numele dat de Meteoritical Society, care este folosit în cataloage, de oamenii de stiință sau de colecționari.
Descriere:
meteoritul poate fi definit ca un fragment (meteoroid), mai mare sau mai mic, dintr-un corp ceresc (asteroid, cometă sau chiar altă planetă) cu originea în spațiul cosmic care pătrunde în atmosferă datorită atracției gravitaționale și ajunge să lovească suprafața Pământului. Meteoriții cu dimensiuni mici si structură mai fragilă sunt cel mai adesea încinerați în atmosferă, în totalitate sau în mare parte, datorită forțelor de frecare care apar odată ce aceștia pătrund în straturile dense ale atmosferei. Cei mai mari sau cei cu structură metalică ajung adesea pe sol, putând provoca cratere de impact. Meteoriții cu dimensiuni mai mici de 2 mm sunt clasificați ca micrometeoriți și pot prezenta un pericol real, datorat vitezei foarte mari cu care se deplasează, numai pentru oamenii și aparatura stiințifică (sateliți, Stația Spațială Internațională, navete etc) care se află pe orbita Pământului. Cu cât meteoritul este mai mare, cu atât este mai periculos putând genera cataclisme cu impact local sau chiar global, acest tip de evenimente producându-se de foarte multe ori în decursul istoriei geologice a Pământului. Se estimează că anual ating suprafața Pământului în jur de 500 de astfel de corpuri cerești, cu mărimi cuprinse între 2-3 cm până la 30 cm, însă numai 1-2% din numărul lor ajung să fie recuperați și studiați de cercetători.
Compoziție chimică: în mod tradițional meteoriții sunt clasificați, în funcție de compoziția chimică, în trei mari categorii și anume pietroși (alcătuiți din roci compuse din minerale silicatice), metalici (compuși în cea mai mare parte din fier și nichel) și cei metalo-pietroși (cu conținut atât metalic cât și stâncos). Fiecare dintre aceste categorii sunt la rândul lor divizate în clase, grupe și subgrupe ceea ce face clasificarea destul de complexă și identificarea dificilă.
Duritate: 4 - 5 (din 10) pentru cei metalici, 6 (din 10) pentru cei cu conținut de Feldspat, 6 - 7 (din 10) pentru Pallasit.
Luciu: metalic, gras - pentru cei metalici; vitros, metalic - pentru Pallasit; mat - pentru cei pietroși.
Sistem de cristal: complex.
Culori: negru, gri-închis, gri-maroniu, gri (cu incluziuni verzi-gălbui de Olivină în cazul Pallasitelor).
Varietați: Din categoria Meteoriților metalo-pietroși trebuie evidențiată grupa Meteoriților Pallasit care sunt compuși dintr-o rețea de fier-nichel, cu buzunare ce conțin cristale de Olivină galben-verzuie. Structura lor este foarte spectaculoasă aceștia fiind deosebit de scumpi și apreciați de colecționari și vindecători.
Legenda: multe culturi consideră Meteoritul ca fiind sacru, cu puteri supranaturale. Este privit ca un cadou primit din altă lume, purtător al unei energii speciale, care va ajuta utilizatorul să acceseze această energie.
Atenție: unii Meteoriți pot prezenta ușoare urme de radioactivitate.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Uranus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 2.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele, predominant Plexul Solar (3), Al Treilea Ochi (6), Coroană (7).
POLARITATE: -
PROFESII: astrologi, vindecători, shamani.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Bun pentru dezvoltarea spirituală, extinderea conștiinței, mărirea capacității intelectuale și o mai mare capacitate de înțelegere.
Ajută utilizatorul să găsească metodele de a armoniza relațiile cu familia și prietenii. Aduce un sentiment de autoapreciere și de liniște interioară.
Bun pentru meditație și concentrare. În timpul meditației poate fi folosit pentru toate chakrele dar efectele sale vor fi resimțite mai intens pe cel de Al Treilea Ochi, Plexul Solar și Chakra Coroană. Pe aceste chakre Meteoritul va armoniza corpul fizic cu cel astral contribuind la ridicarea conștiinței.
Este utilizat pentru echilibrarea și alinierea câmpurilor energetice ale corpului uman. Îmbunătățește comunicarea cu ființele din alte dimensiuni și favorizează călătoriile astrale.
Util în tratarea anemiei, curăță sângele și stimulează regenerarea țesuturilor. Meteoritul oferă putere și speranță celor aflați în fața unei lupte sau indispoziții fizice.
Curăță meridianele energetice favorizând curgerea uniformă a energiei prin tot organismul. Folosit în timpul meditației poate stimula Energia Kundalini.
Dacă este purtat pentru perioade lungi de timp va deveni talismanul dumneavoastră personal.

Protejează împotriva focului și împotriva exploziilor.

Active Search Results
Înapoi la cuprins