Malachit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Malachit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( M )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine, derivat prin limba latină și franceză, de la cuvântul grecesc "molochitis" (lithos elene molochitis = nalba-verde de piatră).
Descriere:
 Rezultat al alterării minereurilor de Cupru, este un mineral din acceași clasă cu Azuritul și de cele mai multe ori este găsit într-o formă masivă în combinație cu Azurit, Calcit sau Goetit. Foarte rar poate apărea și sub formă de cristale unice sau grupuri de cristale distincte, iar atunci când acest lucru se întâmplă acestea pot fi aciculare până la prismatice.  Poate fi întâlnit sub formă de cruste, în druze, agregate sferice, globulare, noduli sau mase compacte. Există surse arheologice care atestă faptul că acest mineral a fost exploatat în urmă cu 3000-4000 ani în Israel și Egipt, fiind utilizat atât ca piatră prețioasă cât și ca element ornamental. A fost folosit ca pigment mineral în vopsele din antichitate până în secolul XIII când a fost înlocuit cu compușii sintetici.
Compoziție chimică:
Cu 2CO 3(OH) 2 (carbonat hidroxid de cupru).
Duritate: 3,5 - 4 (din 10).
Luciu: sticlos, mătăsos, translucid până la opac.
Sistem de cristal: monoclinic.
Culori: verde crud, verde închis, negru-verzui, nuanțele fiind dispuse în benzi și straturi fine paralele sau pete concentrice.
Exploatări: este întâlnit peste tot în lume, cele mai importante locații fiind Argentina, Brazilia, Chile, Congo, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Groenlanda, Mexic, România, Rusia, Slovacia, Marea Britanie, S.U.A., Zambia, Zair.
Legenda:
există mai multe legende legate de aceastră piatră. Se spune că purtând un talisman de Malachit purtătorul devine invizibil (în sensul de a trece neobservat), iar dacă va bea dintr-o cupă din același material utilizatorul va reuși să înțeleagă limba animalelor. În India există convingerea că plasând o bucată de Malachit pe cel de Al Treilea Ochi, conștiința va fi purificată de resentimente și anxietate, iar în Rusia această piatră este considerată un simbol al împlinirii. În Grecia antică era considerat un bun talisman pentru copii iar în Evul Mediu a fost purtat pentru protecție împotriva vrăjitoriei și a magiei negre.
Notă: în prezent este piatra națională a statului Chile.
Atenție: Malachitul este o piatră cu o duritate scăzută, trebuie evitate șocurile (fizice, mecanice, termice). Poate fi folosită în contact direct cu corpul uman însă, datorită transpirației, luciul poate păli în timp iar culoarea se poate modifica. Nu este indicat să fie folosit pentru elixir de băut datorită conținutului de Cupru.
Îngrijire: este indicat să fie purificată frecvent datorită faptului că absoarbe energiile negative. Pentru acest scop trebuie pusă peste noapte într-un castron uscat cu pietre de Hematit iar pentru încărcare poate fi folosit un grup de Cristale de Stâncă sau la lumina solară. Săpunul, acizii și căldura excesivă distrug Malachitul.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile, mai putin recomandat celor din Rac, Fecioară și Scorpion.
LUNA DE NAȘTERE: Mai.
TALISMAN NOROCOS: pentru nativii din zodia Taurului și Balanței.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur,  Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 9.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 13 ani de la căsătorie.
CHAKRE : toate chakrele.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Malachitul este o piatră de transformare deoarece încurajează asumarea de riscuri și de schimbare.
Asigură protecție împotriva atacurilor psihice (magie neagră, vrăji, blesteme, deochi), a radiațiilor nocive (computer, televizor, raze X). Se spune despre această piatră că din cauza acumulării de energii negative se poate sparge de la sine. Acela este momentul în care trebuie să realizați că vă paște un mare pericol.
Absoarbe
energiile negative creând un echilibru atât la nivel fizic cât și emoțional. Elimină impuritățile și atașamentele din domeniul energetic, stimulând curgerea unui flux vibrant de energie vitală de-a lungul meridianelor precum și în aură.
Purifică și activează toate chakrele dar este util mai ales pentru Chakra Inimii și Chakra Gâtului. Poate fi folosit cu succes pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru tratarea astmului sau probleme ale paratiroidei, ficatului, pancreasului și ale splinei.
ATENȚIE !: Malachitul poate provoca persoanelor mai sensibile palpitații cardiace ușoare, caz în care trebuie imediat înlocuit cu un Cuarț Roz sau cu un Rodonit.
Aliniază ADN-ul și structura celulară și îmbunătățește sistemul imunitar. Sprijină formarea celulelor roșii și a hemoglobinei în sânge.
Bun în cazuri de artrită, epilepsie, fracturi, articulații umflate, îmbunătățește simptomele răului de mișcare și ale vertijului, bun pentru tumori și pentru afecțiuni ale nervului optic. Poate îmbunătăți vederea dacă este folosit pe parcursul mai multor ședințe de terapie în care trebuie plasat pe ochi.
Rezonează cu organele sexuale feminine. Este util împotriva crampelor, inclusiv cele asociate ciclului menstrual și ajută în tratarea oricărei boli sexuale. Facilitează nașterea și mărește lactația.
Stimulează digestia, funcțiile stomacului, colonului și ajută ficatul să elibereze toxinele.
Consolidează capacitatea de a absorbi și de a procesa informații și ajută la înțelegerea conceptelor dificile.
Eliberează inhibițiile și încurajează exprimarea sentimentelor, sparge legăturile nedorite și ajută la ruperea atașamentelor inutile și a modelelor învechite. Facilitează renunțarea la obiceiurile proaste (droguri, fumat, băut).


Active Search Results
Înapoi la cuprins