Moldavit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Moldavit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( M )

INFORMAȚII:
Denumire: provine de la valea râului Vltava din Cehia, acesta fiind denumit în limba germană Moldau.
Descriere: este o sticlă naturală, la fel ca obsidianul, deosebit de rară și specială datorită originii sale extraterestre. Este o tectită de culoare verde-măsliniu, de natură meteoritică. S-a format în urmă cu 15 milioane de ani la impactul meteoriților cu Pământul.
Culoare: verde, verde-măsliniu, maro-verde, kaki, negru-verde, negru, uneori galben, alb, rareori multicolor, cu incluziuni fluide sau gazoase.
Duritate: 5,5 - 6,5 (din 10).
Sistem de cristal: amorf.
Luciu: sticlos spre mat, grunjos, transparent până la opac.
Notă: poate fi confundat cu Peridotul, Verdelitul și Obsidianul. Nu este considerat o piatră semi-pretioasă ci o tectită.
Legenda: este una dintre cele mai vechi pietre de pe Pământ, găsindu-și originea odată cu formarea planetei. Este considerată singura piatră de origine extraterestră de pe Pământ și din această cauză se spune că mesajul său pentru locuitorii acestei planete trebuie descoperit prin stimularea întelepciunii. Legendele asiatice stravechi spun că ar proveni de pe Sirius și legendele despre Atlantida fac adeseori referire la acest cristal. Cele mai importante locuri cu încărcătură spirituală de pe Pământ ascund în ele bucați de Moldavit (Mecca, Tibet, Israel). Se spune că este una din pietrele cu care era încrustată sabia Excalibur. Adeseori se vorbeste de Moldavit ca despre Piatra Filosofală. În trecut era folosit de alchimiști. Se spune că are puteri magice, că este încărcat cu forță psihică superioară, că cel care o
atinge devine mai întelept și își amplifică propriile puteri vindecătoare.
Îngrijire: trebuie purificat o dată pe lună sub jet de apă calduță și apoi încărcat la soare. Nu este indicată curățarea cu abur și purificarea în apă salină.
ATENTIE!: foarte fragil și toxic.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: toate zodiile dar în special Scorpion.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Uranus, Neptun, Pluto.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2 și 6.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 4, 5, 6, 7.
PROFESII: în domeniul comunicării, parapsihologi, bioenergeticieni, psihologi, practicanți de Qigong sau Reiki.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a cerurilor, a marilor transformări, a banilor, bunăstării și norocului, este o piatră a energiilor cosmice trimise pe Pământ.
Acționează ca un accelerator al schimbării.
Are: puternic rol protector pe toate planurile.
Benefic: în cazuri de constipație, febră, astm, epilepsie, infertilitate, căderea părului, regenerare celulară, indicat în probleme mentale, retard, autism.
Aduce: dezvoltarea și purificarea purtătorului, schimbare și generozitate, siguranța afectivă.
Mărește: claritatea mentală, capacitățile extrasenzoriale și parapsihice, telepatie, clarviziunea, purtat alături de alte cristale, energiile sale cresc, îl face pe purtător să pară excentric.
Este: un cristal vindecător, focalizează energia vindecătoare pentru a împlini actul curativ.
Eliberează: balastul emoțional (obiceiuri proaste, idei fixe, obsesii, amintiri).
Ajută: la activarea chakrelor, la deschiderea celui de-Al Treilea Ochi pentru a înțelege altfel lumea, iluminare spirituală și mistică, înțelegerea adevărului, evitarea locurilor sau situațiilor cu încărcătură negativă, adaptarea socială, dobândirea controlului mental, ajută la organizarea comunicării făcând purtătorul mai eficient și mai concis, pune în armonie cu energiile astrale.
Bun: pentru meditație, rugăciune, vindecare și protecție. Favorizează contactul cu ființe din alte dimensiuni.
Stimulează: circulația sangvină și regenerarea celulară.
Ajută în vindecarea bolilor infecțioase grave cum ar fi: holera, poliomielita, rubeola, gripa.

Este eficace împotriva materialismului. Persoanele care sunt predispuse la lăcomie, agresivitate sau cele care au înclinații către dogmatism și izolare, ar trebui să poarte întotdeauna asupra lor o bucată de Moldavit oentru a obține armonia și echilibrul.

Active Search Results
Înapoi la cuprins