Marcasit (Pirita Alba) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Marcasit (Pirita Alba) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( M )
INFORMAȚII:
Denumire: a fost dată în anul 1945 de către cercetătorul austriac Wilhelm von Haidinger și este derivat din cuvântul Maor (Arab) "markaschatsa" care are semnificația de "piatră sclipitoare".
Descriere: din punct de vedere chimic este o disulfură de Fier la fel ca Pirita, însă din punct de vedere fizic și cristalografic sunt total diferite. Marcasitul este mai strălucitor decât Pirita și prezintă pleocroism însă este ușor mai fragil. Apare atât ca mineral primar cât și ca mineral secundar în condiții de formare acide în roci sedimentare (șisturi, calcare, etc) sau în vene hidrotermale. Adesea este întâlnit, ca și Pirita, înlocuind materia organică în straturile sedimentare contribuind la formarea fosilelor. Apare frecvent în asociere cu Pirita, Galena, Fluorit, Dolomit, Sfalerit sau Calcit.
Compoziție chimică: FeS2 (sulfură de Fier)
Duritate: 6 - 6,5 (din 10)
Luciu: metalic, opac.
Sistem de cristal: ortorombic, dipiramidal.
Culori: alb-argintiu pe spărtură proaspătă, gălbui-auriu, bronz-maroniu pe suprafețele oxidate.
Legenda: în China există credința că Marcasitele pot alunga cu strălucirea lor crocodilii. Incașii din Peru, precum și Aztecii din sudul Mexicului erau cunoscuți în antichitate pentru felul în care lustruiau dale mari de Marcasit, precum și unele cristale rare cu dimensiuni considerabile, folosindu-le pe post de oglinzi. Partea lustruită era de obicei plată iar partea opusă convexă și sculptată în mod frecvent cu simboluri specifice fiecărei culturi. Cristalele de Marcasit au fost considerate de către shamanii indieni din America de Nord pietre magice, posesoare a unor mari puteri. Aceștia le foloseau pentru fabricarea amuletelor, divinație, incantații sau ca obiecte de podoabă.
Exploatări: este un mineral comun care poate fi intâlnit pe toate continentele. Există depozite însemnate în S.U.A., Mexic, Peru, Franța, China, Rusia.
Notă: Aceasta pereche de minerale este cea mai faimoasă pereche de polimorfi alături de perechea Diamant / Grafit.
Atenție: Marcasitul, fiind un polimorf al Piritei, este adesea confundat cu aceasta. Datorită fragilității sale Marcasitul este foarte rar folosit în confecționarea bijuteriilor. Cel mai probabil frumoasele Marcasite de pe inelul dumneavoastră sunt de fapt Pirită.
Îngrijire: este recomandat ca o dată pe lună să fie plasat într-un castron uscat atături de mai multe Hematite pentru a fi descărcat de energiile negative acumulate. Apoi poate fi reîncărcat într-un grup de cristale de stâncă sau direct la soare. Nu este indicat să fie purtat în contact cu pielea, transpirația îl poate afecta și poate lăsa urme. Trebuie evitată puriificarea cu apă, Pirita poate oxida datorită conținutului ridicat de Fier. Acesta este și motivul pentru care nu este recomandat să fie folosită pentru prepararea de elixir de băut.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: toate zodiile, predominant Berbec și Leu.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Soarele și Marte.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3 și 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: 1, 3, 4, 5, 7.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Aduce noroc și bogăție în viața purtătorului.
Dezvoltă abilitățile metafizice, în special clarviziunea și ajută la conștientizarea capacităților spirituale.
Curăță aura eliminând energiile negative, crește rezistența fizică, stimulează intelectul și ajută la transformarea ideilor în acțiuni inteligente.
Protejează împotriva energiilor negative, a factorilor perturbatori și încarcă cu energie pozitivă spațiul în care se află. Poate fi folosită ca scut energetic.
Reduce starea de oboseală sau epuizare amplificând energia și curajul, capacitatea de a munci în echipă pentru atingerea unui scop comun.
Are un important rol de protecție și de vindecare. Culturile din întreaga lume au făcut amulete și talismane din Marcasit (Pirită), aceasta fiind una dintre cele mai importante cristale vindecătoare din săculețul unui shaman.
Bun pentru meditație și concentrare.

Active Search Results
Înapoi la cuprins