Ametist (Amethyst) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Ametist (Amethyst) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( A )

INFORMAȚII:
Denumire: provine din grecescul "a-methystus" ce are la bază cuvântul "methy" care înseamnă vin și s-ar putea traduce ca nebăut (treaz).
Descriere: varietate violet de Cuarț, prezentând uneori striațiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu inserții transparente sau albe.
Compoziție chimică: Dioxid de Siliciu cu inserții de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritățile de Cupru și Mangan.
Duritate: 7 (din 10).
Luciu: sticlos, vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal (cristale în formă de prismă hexagonală).
Culori: violet, mov, lila, culoarea de levanțică sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, în straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai bună calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fadă în lumina solară intensă.
Legenda: spune că o tânără fecioară, de o frumusețe rară, pe nume Amethysta, a respins atenția ce-i fusese acordată de către Bacchus, zeul vinului, exprimându-și dorința de a rămâne pură și curată. Pentru a-i garanta această dorință, Diana, zeița vânătorii, a Lunii și a nașterii, a transformat-o pe fecioară într-o statuie de Cuarț. Impresionat de devotamentul ei, Bacchus a turnat vin peste această statuie dând astfel pietrei o nuanță violet.
Nota:
Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist, se putea preveni intoxicarea și vindeca beția. Grecii credeau că această piatră aduce dragoste și fericire și protejează impotriva oricarui tip de intoxicație.
Îngrijire: se purifică oricând este necesar sub jet de apă călduță iar apoi poate fi încărcat la lumina Soarelui și a Lunii.


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Sagetător, Capricorn, Varsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru
Berbec, Taur, Vărsător.
ZIUA DE NAȘTERE: miercuri.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Jupiter, Neptun.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numerelor 3, 4, 8
.
ANIVERSARE: se oferă la
aniversarea a 6 și 17 ani de la căsătorie.
CHAKRE: 4, 5, 6, 7
.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: manageri, oameni de afaceri, experți în domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenți și elevi, oameni de știință, matematicieni, poeți, scriitori, fotografi, funcționari, activități umanitare sau caritabile, creatori de modă, turism, show business, relații cu publicul, clarvăzători, astrologi, bio-energeticieni, alte activități spirituale.

EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
Este o piatră: a spiritualității, a succesului în afaceri.
Protejează: împotriva gândurilor negative, împotriva magiei negre, împotriva gândurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării și decepțiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt în siguranță sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune că dacă un rău voitor face ceva împotriva purtătorului acestei pietre, ametistul își schimbă culoarea și avertizează asupra pericolului).
Stimulează și amplifică: capacitățile intelectuale și spirituale ale omului, calitățile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulțumire, intuiția, bunul simț, capacitățile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susținută, capacitățile spirituale.
Conferă și aduce: putere, stabilitate, rezistență, pace, bună judecată, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecție, idei noi, o direcție în momente de derută, stabilitate financiară, prestigiu și recunoaștere.
Reduce: furia, nerăbdarea, coșmarurile, stressul, agitația, depresia, tristețea, disperarea, lipsa de comunicare.
Ajută: la canalizarea energiilor, la renunțarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependențelor (ajută dependenții de tutun, mâncare, alcool, sex să renunțe la acestea, dacă este programat special pentru acest scop), la realizare profesională, succes în carieră, la obținerea unei supremații în fața sexului opus.
Bun pentru: meditație, rugaciune, post și pentru regresii în viețile anterioare.
Alte calități: purifică, liniștește, transformă energiile inferioare în energii superioare, transformă energia negativă în energie pozitivă, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibrează karma, pune în legătură cu divinitatea și latura spirituală a fiecăruia, trebuie purtat mai ales de credincioși sau cei care doresc să-și amplifice credința religioasă și divină, la atingerea unor niveluri înalte de spiritualitate, la iluminarea spirituală, la înțelegerea etapelor de transformare în viața omului, precum moartea sau nașterea, pierderea cuiva drag; asezat sub pernă, ajută în caz de insomnie. Face distincția între realitate si iluzie.
Sfat: Apa în care a fost ținut un ametist curat (după procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosită și pentru plante.
Sănătate: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea în piatră, protejează sănătatea. Benefic în caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibrează glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependențe periculoase, vicii. Are efect sedativ, conferă un somn linistit (se spune că are calitatea de a reduce sforăitul). Bun în caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureală, probleme ginecologice. Ajută la regenerarea țesuturilor.

Active Search Results
Înapoi la cuprins