Alexandrit (Diafanit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Alexandrit (Diafanit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( A )

INFORMAȚII: 
Denumire: cristalul a fost descoperit în 1834 de către mineralogistul finlandez N. Nordenskiold, la aproximativ 100 km est de orașul Yekaterinburg (Rusia) și denumit în cinstea Țarului Rusiei Alexandru II, devenind astfel o piatră prețioasă deosebit de populară la curtea monarhilor ruși.
Descriere:
este una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, cea mai valoroasă varietate de Crisoberil care are drept particularitate modificarea culorii (pleocroism) în funcție de tipul sursei de lumină si anume: naturală (verde închis, verde-smarald) sau artificială (roșu zmeuriu). Există o varietate rară de Alexandrit, denumită Cymophan, care prezintă chatoianță puternică precum și efectul de "Ochi de Pisică".
Compoziție chimică: Be Al2
O4 (oxid de aluminat de Beriliu).
Duritate: 8,5 (din 10).
Luciu: vitros.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: Verde, Roșu, Violet, Albastru, Galben, Roz.
Alte denumiri: Diafanit, Crisoberil de Ural.
Exploatări: pentru mult timp Alexandritul a fost considerat un mineral pur rusesc, în primele decenii ale secolului XX fiind extrase aproximativ 100 kg din această piatră prețioasă. Între timp au fost descoperite câmpuri de exploatare și în afara Rusiei, în clipa de față existând mine în Brazilia, Zambia, Zimbabwe, India, Madagascar, S.U.A., Tanzania, Sri Lanka.
Curiozitate: cel mai mare cristal de Alexandrit, cântărind aproximativ 5 kg și având dimensiunile aproximative de 25x15 cm, se află la Muzeul Mineralogic din Moscova (Rusia). Cel mai mare Alexandrit fațetat, avănd 66 carate, se află în S.U.A. la Muzeul Smithsonian din Washington (S.U.A.).
Legenda:
spune că la începutul secolului XX în Rusia au apărut o mulțime de bijuterii ieftine din Alexandrit sintetic. În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, multe femei care purtau aceste cristale și-au pierdut soții. Astfel a luat naștere legenda care spune că Alexandritul este "Piatra Văduvelor", iar ca această proprietate fatală să fie anulată piatra trebuie purtată numai în pereche cu alt tip de cristal. În tratatul tibetan "Chzhud-Shi" există referiri la o piatră legendară denumită "Vayduriam", o formă rară de Alexandrit care prezintă efectul de "Ochi de Pisică" și care este considerată piatră sacră. Se spune că acest cristal poate ajuta persoanele inițiate să înțeleagă limba magicienilor, a păsărilor și a animalelor iar celor neinițiați le poate aduce viziuni și vindecarea tuturor bolilor.
Atenție:
Alexandritul natural este considerat o piatră valoroasă fiind depășită numai de Diamant, Rubin, Smarald și Safir. Până și cele mai mici pandante cu pietre de Alexandrit natural pot valora mai multe sute de euro. Cu toate acestea, există și pietre din Corindon sintetic sau Spinel sintetic cu aceeași proprietate de a-și schimba culoarea dar cu un preț mult mai mic și fără proprietăți terapeutice sau mistice.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Scorpion, Vărsător.
LUNA DE NAȘTERE: Iunie, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : -
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 1.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 45 ani de la căsătorie.
CHAKRE : 4, 5, 6, 7.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: în domeniul artistic.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră profetică, o piatră a bogăției și abundenței, a puterii regale.
Credința populară spune că apariția culorii galbene în nuanțele Alexandritului avertizează purtătorul despre pericolul unei îmbolnăviri.
Promovează reînoirea spirituală a purtătorului, echilibrează procesele mentale și emoțiile. Este indicat pentru boli ale sistemului nervos.
Stimulează regenerarea țesuturilor și amplifică puterea de auto-vindecare a organismului.
Intensifică visele și aduce noroc în dragoste. Crește încrederea de sine și consolidează capacitatea de a experimenta bucuria și frumusețea.
Ocazional Alexandritul poate aduce în viața deținătorului evenimente dificile, care trebuiesc privite ca teste ce odată trecute pot aduce recompense binemeritate. Acesta este și motivul pentru care această piatră mai este denumită și "piatra oamenilor puternici".
Consolidează sistemul circulator, purifică sângele și fortifică vasele sanguine. Se spune că datorită celor doua culori pe care le capătă cristalul, acesta rezonează atât cu sângele venos cât și cu cel arterial. Poate fi folosit cu succes în caz de leucemie.
Bun pentru ficat, pancreas, splină și ganglioni limfatici. Ajută în problemele legate de afecțiunile urechii interne reducând simptomele de amețeală și pierdere de echilibru.
Hindușii cred că această piatră protejează împotriva alcolismului, scabiei și chiar leprei.
Crește creativitatea și imaginația, este o sursă constantă de idei noi, gânduri și imagini, toate acestea făcând din această piatră una potrivită pentru artiști.
Acționează eficient împotriva infecțiilor rezistente, de orice tip, și promovează detoxifierea organismului.
Bun pentru meditație și concentrare. Ajută posesorul să acceseze înregistrările Akashice, să înțeleagă experiențele vieților trecute care au avut legătură cu vechii Egipteni și energiile Atlante. Conectează utilizatorul la energiile vibraționale ale dimensiunilor superioare.


Active Search Results
Înapoi la cuprins