Agat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Agat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( A )

INFORMAȚII:
Definiție: Varietate de calcedonie fin stratificată, alcatuită din pături succesive divers colorate.
Descriere: Varietate obisnuită de Cuarț. Conține minunate modele, în diverse culori, așezate în dungi, datorate cristalelor microscopice formate în depozite colorate ca solutii bogate în siliciu, filtrate prin porii rocilor.
Varietați: Agat de Muschi / Agat Muschiform, Agat de Copac, Agat de Foc, Lemn Pietrificat, Agat-Carneol, Agat - Piele de Tigru, Agat Dendritic, Agat Negru, Agat Nebulos, Agat Stelat.
Notă: Poate fi confundat cu Onixul sau Jaspul.
Compoziția chimică: Dioxid de Siliciu (Cuarț)
Duritate: 6,5 - 7 (din 10)
Luciu:
sticlos-ceros, translucid.
Culori: toate, dar cele mai frecvente sunt agatele albastre și verzi.
Legenda: în Roma antică Agatele erau închinate zeiței Pomona, care patrona recoltele și horticultura. Sfere de Agat erau adesea plasate în grădini pentru a proteja plantele și pentru a sprijini dezvoltarea lor armonioasă. În aceeași perioadă, în alte zone din Europa, Agatul era purtat ca talisman sau amuletă, simbolizând sănătatea, prosperitatea și longevitatea, fiind considerat în unele locuri un scut protector împotriva atacului vampirilor iar în altele un gardian al vrăjitorilor. O legendă indiană povestește cum bijuteriile de Agat pot calma copii mici ajutându-i să meargă mai repede. În Georgia fiecare nou născut poartă la încheietura mâinii o brățară din mărgele de Agat alb care are menirea de a proteja bebelușul împotriva influențelor negative ale lumii în care abia a pășit.
Exploatări: Argentina, Brazilia, Bolivia, S.U.A., Africa de Sud, Botswana, Maroc, Marea Britanie, Germania, Republica Cehă, Bulgaria, Iran, Indonezia, Australia.
Îngrijire: este indicat a fi purificat o dată pe lună sub jet de apă călduță și apoi încărcat la Soare și la Lună.


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Gemeni, Rac, Fecioara (Agata de muschi), Balanța, Scorpion (Agat de Botswana), Berbec, Săgetător (Agata de foc), Capricorn, Vărsător, Pești (Agata albastră).
LUNA DE NAȘTERE: Mai, Iunie, Septembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru Gemeni, Rac, Fecioară (Carneol), Balanță (Carneol).
ZIUA DE NAȘTERE: miercuri.
ANUL NAȘTERII: Dragonului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei nascuți sub influența numerelor 3, 4, 8.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 12 și 14 ani de la căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: în funcție de culoare și structură după cum urmează - Agat Albastru / Yin, Agat Alb-Negru / Yin, Agat Brun / Yang, Agat Negru / Yang, Agat Roșu / Yang, Agat Striat / Yang, Agat Verde / Yin.
PROFESII: oameni de afaceri, profesori, învațători, oratori, relații publice, comerț, oficii, secretariat, comunicare, telefonie, transport poștă, curierat, șoferi.

EFECTELE GENERALE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Promovează: toate tipurile de dragoste, este o piatră a iubirii pure.
Reduce: stresul, depresia, frica, resentimentele, regretele, furia, esecul, gelozia, vinovăția.
Atrage: dragostea, conferă frumusețe interioară și exterioară, atrage persoane bune în preajma noastră.
Aduce: liniste, bunătate, liniște sufletească, respect de sine, capacitatea de a ierta, căldură, toleranță, generozitate, compasiune, bucurie de a trăi, echilibru la nivel emoțional și sexual, calmează, ajută la exprimarea emotiilor.
Marește: capacitatea de comunicare, marește fidelitatea, marește iubirea maternă.
Înlătură: gândurile și energiile negative.
Calmează: ieșirile temperamentale.
Stimulează: creativitatea și talentele artistice, deschide interesul spre artă.
Protejază: îndrăgostiții, copiii, părinții.
Recomandabil: a se purta în perioade de mari tulburări emoționale: divorț, eșecuri, necazuri, este un bun balsam pentru suflete îndurerate. Este recomandată celor care au nevoie de o mai bună disciplină, pentru cei care nu au curajul de a-și asuma responsabilități.
Sănătate: benefic pentru inimă, rinichi, sistemul circulator, urechi, gât, nas, sinusuri, sprijină fertilitatea, reglează problemele sexuale, reduce migrenele, benefic în cazuri de leucemie, vertij, răni, echilibrează activitatea organelor genitale, ficatului, rinichilor, vaselor de sânge, plămânilor, ganglionilor, timusului, ajută la regenerarea țesuturilor, echilibrează energiile yin-yang, previne entorsele, ajută la scăderea în greutate.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Agat Botswana (Agat Striat) - Polaritate: Yang - Chakra 7 - Zodia Scorpionului - asigură protecție, reface energia corporală, este recomandat pentru situațiile stresante. Mai este denumit și "Piatra Schimbării", ajutând schimbarea într-un mod pozitiv. Ajută în depășirea dependențelor și a altor comportamente compulsive auto-distructive. Stimulează chakra coroană și energizează corpul auric. Detoxifiază organismul și ajută la vindecarea oaselor rupte.
Agat Negru - Polaritate: Yang - asigură protecție, induce curajul, este recomandat a fi purtat în cazul participării la concursuri.
Agat Alb-Negru - Polaritate: Yin - este indicat a fi purtat ca amuletă împotriva atacurilor psihice.
Agat Albastru Dantelat - Polaritate: Yin - Chakra 5 - Zodia Peștilor - această piatră aduce pace și fericire. Țineți în mână pentru a elibera întregul organism de stress. Este un foarte bun calmant, o piatră care generează liniște. Bun în cazuri de artrită, dureri de cap, probleme digestive. Stimulează creșterea.
Agat Brun - Polaritate: Yang - este indicat a fi purtat ca talisman pentru bogăție. În Persia și Italia era purtat împotriva deochiului. Cu mult timp în urmă era purtat de luptători pentru a învinge în bătălie.
Agat Galben - Polaritate: Yin -  ajută la îmbunătățirea stării de spirit.
Agat Galben Muștar - Polaritate: Yin - stimulează latura creativă a minții, lobul cerebral drept. Atrage o stare de spirit inventivă.
Agat Verde - Polaritate: Yin - acest Agat este purtat în special pentru sănătatea ochilor.
Agat Dendritic - (Agat Moss - Agat de Mușchi) - Polaritate: Yin - Zodia Fecioarei - datorită modelelor ciudate pe care le conține este un bun talisman pentru grădinari și agricultori. Este folosit pentru a calma durerile în caz de torticolis (gât înțepenit), dă energie persoanelor epuizate fizic și este folosit în general în scopuri de vindecare. Eliberează emoțiile, vindecă inima și aduce o perspectivă pozitivă. Stimulează creșterea plantelor, aduce recolte bogate și creste prosperitatea, bogăția și abundența. Ajută posesorul să vadă ceva frumos în toate lucrurile pe care le privește.
Agat Gri cu dungi albe - Polaritate: Yin - stimulează preocupările intelectuale.
Agat Roșu - Polaritate: Yang - Chakra 3, 4 - cunoscul și sub numele de Agat Sângeriu, această piatră a fost purtată în Roma antică pentru a proteja împotriva mușcăturilor de insecte și pentru a vindeca bolile de sânge (leucemia). Promovează calmul și pacea. Se spune că prezenta ei alungă păienjenii.
Agat Enhydritic - este utilizat pentru a găsi izvoare sau alte surse de apă precum și pentru a echilibra emoțiile.
Agat de Foc - Polaritate: Yin și Yang - Zodia Berbecului - este o piatră a curajului. Asigură protecție și rezistență. Atenuează temerile, oprește bârfele și întoarce la sursă orice amenințare. Ajută în avansarea spirituală, promovează și sporește energiile vindecătoare. Bun pentru sistemul circulator, limfatic și pentru intestine.

Agat Ochi de Vultur - îmbunătățește creativitatea și consolidează intelectul acest lucru făcândul o piatră benefică pentru elevi, studenți și artiști. Este cunoscut ca o piatră care aduce norocul. Ajută la conservarea energiilor și crește longevitatea.

Active Search Results
Înapoi la cuprins