Turmalina - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Turmalina - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( T )

INFORMAȚII:  
Denumire: este derivată cuvântul ”Thuramali” sau ”Thoramalli” al populației Sinhalese, un grup etnic însemnat din Sri Lanka, care înseamnă în traducere ”piatră cu multe culori”.
Descriere:
Turmalina este un ciclosilicat complex de Aluminiu și Bor care are în componență diferite alte metale și apare sub formă de cristale prismatice până la aciculare. Datorită proprietăților sale triboelectrice, Turmalina, când este frecată, se încarcă cu electricitate iar cele două extremități devin una polul negativ iar cealaltă polul pozitiv atrăgând astfel mici fragmente de hârtie sau de nisip. Această proprietate a dus în trecut la credința că Turmalina are o energie proprie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este și în ziua de astăzi deosebit de apreciată în cristaloterapie.
Compoziție chimică:
(Ca,K,Na)(Al,Fe,Li,Mg,Mn) 3(Al,Cr, Fe,V) 6(BO 3) 3(Si,Al,B) 6O 18(OH,F) 4
Duritate: 7 - 7,5 (din 10).
Luciu: vitros, uneori rășinos, transparent, translucid, opac.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: cea mai comună culoare este negrul dar poate avea nuanțe de maro, verde, roz, roșu, violet, albastru, galben, portocaliu, combinație de mai multe culori sau incolor.
Varietați:  Turmalină neagră (Schrol), Turmalină albastră (Indicolit sau Paraiba), Turmalină maro (Dravit), Turmalină incoloră (Achroit), Turmalină verde (Verdilit), Turmalină roz, Turmalină roșie (Rubellit), Turmalină violet (Siberit), Turmalină roșu cu verde (Watermelon - Pepene Verde), Turmalină multicoloră (Elbait), Turmalină neon, Turmalină galbenă.
Legenda: în trecut Turmalina era considerată ”Piatra Muzelor”, deoarece exista convingerea că numeroasele sale nuanțe de culori puteau da utilizatorului viziune, inspirație și o creativitate nelimitată. Alte comunități considerau Tutmalina o piatră cu origini extraterestre, ea fiind materializată pe Terra de forme superioare de viață, pentru a asista umanitatea în tranziția către ”Epoca de Aur a Omenirii”. În timpul dinastiei manciuriene din China, membrii clasei mandarinilor purtau nasturi rotunzi, confecționați din Turmalină roșie, pentru a fi deosebiți de clasele sociale inferioare. Se spune despre împărăteasa Tzu Hsi că a fost atât de fascinată de acest mineral încât deținea mai mult de o tonă de Turmalină în colecția sa de pietre prețioase. Există și o veche legendă egipteană care povestește despre modul în care Turmalina, în lungul ei drum din inima Pământului în sus spre Soare, a călătorit de-a lungul unui curcubeu și în călătoriile sale ea a colectat toate culorile din curcubeu.
Exploatări: Myanmar, Sri Lanka, Madagascar, India, Ceylon, Afganistan, Groenlanda, Austria, Germania, Norvegia, Suedia, Cehia, Spania, Marea Britanie, S.U.A., Brazilia, Zimbabwe, Mozambic, Tanzania, Kenya, Rusia.
Notă: unul dintre cele mai mari cristale de Turmalină a fost extras în anul 1978 în Brazilia și a avut 1 m lungime.
Atenție: este o piatră casantă, trebuie ferită de șocuri mecanice. Poate fi folosită în contact direct cu pielea dar nu este indicat să fie utilizată pentru prepararea elixirului de băut datotită conținutului de Aluminiu care este toxic.
Îngrijire: trebuie purificată regulat sub jet de apă călduță iar pentru încărcare va fi lăsată în timpul zilei la Soare iar în timpul nopții la Lună timp de 24 de ore.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
în funcție de culoare
LUNA DE NAȘTERE:   Octombrie.
TALISMAN NOROCOS:  -
ZIUA DE NAȘTERE:  -
ANUL NAȘTERII:  -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : în funcție de culoare.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  în funcție de culoare.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 8 ani de la căsătorie.
CHAKRE : în funcție de culoare.
POLARITATE: în funcție de varietate.
PROFESII:
 -  

EFECTELE GENERALE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră importantă de vindecare și este foarte bună pentru meditație.
Accelerează procesul de regenerare al celulelor. Poate fi folosită cu succes pentru cicatrizarea mai rapidă a rănilor chirurgicale sau traumatice.
Stimulează sistemul imunitar aducând în organism un plus de vitalitate și o acțiune de tip tonic.
Reechilibrează polaritățile, purifică aura.
Este unul dintre cristalele preferate pentru atenuarea fricii și alungarea sentimentului de victimă.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
TURMALINĂ NEAGRĂ (SCHORL)

DENUMIRE: este dată după numele localității Zschorlau din Germania în zona căreia a fost descoperit pentru prima dată.
ZODIILE: Balanță, Scorpion, Capricorn.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2, 3, 4.

POLARITATE: Yin.

CHAKRE : 1.
Este benefic pentru splină, afecțiuni genitale și tulburări sexuale (impotență, boli venerice), boli cardiace, tulburări circulatorii, probleme intestinale (crampe, constipații), nevroze, stres.
Are puternic rol protector împotriva energiilor negative sau a radiațiilor nocive (stres geopatic, electrosmog). Absoarbe și descarcă în pământ energiile negative înainte ca acestea să poată afecta aura utilizatorului.
Reprezintă un foarte bun scut împotriva negativității sau ostilității celor din jur. Asigură protecția și integritatea utilizatorului pe timpul călătoriilor de orice fel (auto, navale, aeriene, feroviare).
Alungă depresia și anxietatea și facilitează eliminarea obsesiilor. Ajută posesorul să își păstreze optimismul în cele mai grele momente. Promovează stabilitatea, echilibrul și autocontrolul.
Poate fi folosită cu succes pentru împământare pe parcursul sau la sfârșitul meditației.


TURMALINĂ ALBASTRĂ (INDICOLIT sau PARAIBA)
DENUMIRE: este derivată din numele gemologistului american Richard T. Liddicoat. (Indicolit), iar cealaltă denumire  după statul brazilian unde a fost descoperit (Paraiba).
ZODIILE:
Capricorn, Vărsător, Pești.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 3 și 4.

POLARITATE: Yin.

CHAKRE : 5, 6.
Stimulează nevoia de libertate spirituală și aduce un plus de claritate în exprimarea de sine.
Facilitează conștientizarea psihică și, dacă este folosită pe Chakra celui de Al Treilea Ochi, poate aduce viziuni. Este un instrument util de diagnosticare și identificare a bolilor.
Încurajează fidelitatea, etica, toleranța și dragostea de adevăr și de ajutor pentru alții.
Este benefic pentru afecțiuni pulmonare, ale creierului și sistemului nervos, stimulează activitatea sistemelor limfatic, hormonal și imunitar.
Corectează dezechilibrul fluidelor din organism, tratează cu succes vezica urinară, rinichii și unele afecțiuni oculare.
Îmbunătățește comunicarea, problemele de vorbire și este recomandat pentru afecțiuni ale timusului și tiroidei, dureri în gât, afecțiuni ale laringelui, esofagului, corzilor vocale.
Reduce retenția de apă în organism.
Promovează un somn liniștit și odihnitor.


TURMALINĂ MARO (DRAVIT)
DENUMIRE: este dată după după regiunea Drave din Carinthia (Austria), unde este exploatat.
ZODIILE:
Berbec, Balanță, Taur.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte și Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2 și 9.

POLARITATE: Yin și Yang.

CHAKRE : 1, 2.
Stimulează regenerarea fizică a organelor aflate în dificultate sau cu suferințe cronice. Poate fi folosit cu succes pentru boli ale tractului digestiv (stomac, intestine) sau pentru boli de piele.
Ajută la detoxifierea organismului și facilitează eliminarea blocajelor energetice.
Curăță aura, protejează și aliniază toate chakrele. Echilibrează energiile Yin și Yang precum și activitatea emisferelor cerebrale.
Încurajează spiritul de comunitate și de angajament social, are o acțiune benefică în cazul relațiilor disfuncționale în cadrul familiei. Plasarea unei bucăți de turmalină maro într-o cameră va emite vibrații care vor ajuta la înțelegere colectivă și va creea o atmosferă mai liniștită.
Bun pentru meditație și concentrare, asigură împământarea în timpul meditației.


TURMALINĂ INCOLORĂ (ACHROIT)
DENUMIRE: este derivată din cuvăntul grecesc ”achro” care înseamnă ”incolor”.
ZODIILE:
Rac.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Luna.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2 și 9.

POLARITATE:

CHAKRE : 6, 7.
Sintetizează efectele tuturor nuanțelor de Turmalină.
Deschide Chakra Coroană și curăță meridianele energetice ajutând la o mai bună circulație a energiei prin acestea.
Are puternic rol detoxifiant, curăță și aliniază Chakrele, creează un echilibru între puterea fizică și psihică.
Poate fi folosită pentru tratarea anumitor afecțiuni oculare și ale sistemului nervos (epilepsie).


TURMALINĂ VERDE (VERDILIT)
DENUMIRE: este derivară din verbul latinesc ”verde” care înseamnă ”de culoare verde”.
ZODIILE:
în funcție de culoare
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 6 și 7.

POLARITATE: Yin.

CHAKRE : 4.
Este cristalul suprem pentru Chakra Inimii. Oferă acesteia un sentiment de pace și calm, putere și vitalitate. Este indicat a fi folosită în cazuri de boli cardiace și ale sistemului circulator (hipertensiune arterială).
Facilitează schimbul de oxigen în sânge și la nivelul organelor, întărind sistemul imunitar.
Se spune despre această varietate de Turmalină că, prin acțiunea de activare și deschidere a Chakrei Inimii, face posibilă conectarea cu spiritele naturii. Este deosebit de benefică amplasarea unei bucăți de Turmalină Verde în grădină. Datorită conexiunii inerente a acesteia cu Pământul, vor fi încurajate toate planurile de dezvoltare.
Ajută la eliberarea stresului și a tensiunilor oferind un real suport sistemului nervos.
Este folosită adesea pentru a atrage bani și succes pentru cel ce o utilizează sau pentru ca acesta să se poată elibera de inhibiții și să ajungă să împlinească adevăratele lui dorințe.
Reface câmpul auric după un impact extern negativ. Curăță și aliniază Chakrele.
Are efect detoxifiant putând fi folosită cu succes în afecțiunile ficatului.

TURMALINĂ ROZ
ZODIILE: Berbec, Balanță, Scorpion, Săgetător.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 8.

POLARITATE: Yang.

CHAKRE : 4.
Este considerat un afrodisiac ce atrage iubirea în lumea materială și spirituală, ajută la schimbul de plăcere fizică și dispersează durerea emoțională și sentimentele distructive vechi.
Stimulează circulația și purificarea sângelui precum și funcția organelor sexuale.
Are efect detoxifiant asupra ficatului.
Benefic în tratarea disfuncțiilor sistemului endocrin, a problemelor cardiace, a plămânilor sau ale pielii. Ajută și în cazuri de artrită, infertilitate, boli venerice, probleme menstruale, boli ale unghiilor și nervilor.
Protejează împotriva acțiunii razelor X.


TURMALINĂ ROȘIE (RUBELLIT)
DENUMIRE: este derivată din cuvântul latinesc ”rubeus” care înseamnă ”roșu”.
ZODIILE:
Săgetător, Scorpion.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 9 și 99.

POLARITATE: Yang.

CHAKRE : 1, 2.
Este considerată ca fiind talismanul artiștilor.
Ajută la dezvoltarea spirituală într-un mod dinamic și în același timp flexibil. Ajută la urmărirea propriilor obiective cu fermitate iar, pentru ca aceste a să fie atinse, vor fi făcute în orice moment corecțiile necesare.
Stimulează fertilitatea și sistemul imunitar, consolidează sângele și are efect detoxifiant.
Aduce în viața utilizatorului dragoste, curaj, pasiune, energie, rezistență, stabilitate.


TURMALINĂ ROȘU CU VERDE (WATERMELON - PEPENE VERDE)
ZODIILE: Gemeni, Fecioară, Balanță, Scorpion.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte și Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 2.

POLARITATE: Yin și Yang.

CHAKRE : 1, 4.
Echilibrează energiile Yin și Yang din organism.
Lucrează eficient asupra sistemului osos și muscular, prin urmare este indicat a fi folosită în boli degenerative și boli autoimune cum ar fi: lupus, oboseală cronică, scleroză multiplă.
Atenuează durerea, protejează și consolidează celulele nervoase.
Sintetizează efectele Turmalinei Roșii, Roz și Verde.


TURMALINĂ MULTICOLORĂ (ELBAIT)
DENUMIRE: este dată după insula Elba din Italia.
ZODIILE:
Berbec,
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : în funcție de culoarea dominantă.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 6.

POLARITATE: Yin

CHAKRE : în funcție de culori.
Sintetizează efectele tuturor nuanțelor de Turmalină din care este constituită.

TURMALINĂ GALBENĂ
ZODIILE: Gemeni, Leu, Fecioară.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soare.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 1, 4 și 33.

POLARITATE: Yin

CHAKRE : 2, 3.
Activează Chakra Plexului Solar insuflând o mai mare incredere și stimă de sine. Este indicat a fi folosită de cei care se simt neimportanți sau nedoriți de cei din jurul lor.
Echilibrează comportamentele exagerate privitoare la obligațiile sociale, în mediul unui grup de muncă, al unei comunități oarecare sau în familie.
Ajută la creșterea energie fizice, mărește vitalitatea și stimulează o mai bună conștientizare a blocajelor (la nivel energetic) din organism.
Sporește inteligența și mărește conștiința spirituală.

Poate fi folosită pentru purificarea pielii în cazul unor probleme dermatologice.

Active Search Results
Înapoi la cuprins