Tanzanit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Tanzanit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( T )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată după țara în care a fost descoperit și anume Tanzania (singura zonă din lume unde se găsește acest cristal este la poalele muntelui vulcanic Kilimanjaro).
Descriere:
cristal din categoria sorosilicaților, este o varietate rară de Zoisit de culoare albastru-violet descoperită în Tanzania în anul 1967. Datorită culorii deosebite și a faptului că are drept particularitate modificarea culorii în funcție de orientarea cristalului, acesta schimbându-și culoarea în trei nuanțe diferite, este foarte apreciat de bijutieri. Același efect pleocroic îl prezintă și în funcție de felul în care este luminat cristalul (lumină naturală sau artificială).
Compoziție chimică: (Ca2 Al3(SiO4)(Si2 O7)O(OH)).
Duritate: 6,5 (din 10)
Luciu: vitros, perlat pe suprafețele de clivaj,
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: mov-violet până la albastru.
Alte denumiri: Zoisit Albastru, Tanjeloffit.
Legenda:
o legendă populară a păstorilor din tribul Masai spune că după ce un fulger a provocat un incendiu pe un teren cu tufișuri, aceștia au văzut pentru prima oară pe pământul ars pietrele albastre de Tanzanit  printre cele maronii-verzui de Zoisit.
Exploatări: Tanzania.
Notă: cel mai mare cristal de Tanzanit fațetat are 737 carate iar cel mai faimos cristal de Tanzanit (242 carate) este ”Queen of Kilimanjaro” care împreună cu 803 briliante este montat pe o tiară aflată într-o colecție particulară.
Îngrijire: păstrați-vă cristalul de Tanzanit ce pe o comoară (zonele de exploatare a acestei pietre sunt aproape epuizate). Cristalul trebuie purificat săptămânal sub jet de apă călduță. NU îl reîncărcați la Soare ! Pentru o mai bună încărcare a cristalului puneți-l peste noapte într-un vas cu apă în care sunt Cristale de Stâncă și Safire. Chiar dacă cristalul dumneavoastră este montat, este bine să îl puneți o dată sau de două ori pe lună în această apă.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Gemeni, Balanță, Săgetător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Jupiter, Uranus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 2.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).
POLARITATE: Yang.
PROFESII:
-  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră magică cu vibrații foarte înalte care facilitează conștientizarea și stimulează înțelegerea.
Bun
pentru meditație și concentrare. Amplasat pe frunte în timpul ședințelor de meditație, acesta va activa cu putere Chakra celui de Al Treilea Ochi (6) și va energiza Chakra Coroană (7) făcând posibilă apariția clarauzului, clarviziunii, o mai mare putere psihică și conectarea spirituală cu ființe din alte dimensiuni (Ghizii Spirituali, Maeștrii Înălțați, Conștiința Hristică) și accesarea înregistrărilor Akashice. Plasat pe Chakra Gâtului (5), acesta va stimula o mai bună comunicare.
Schimbă negativitatea în energii pozitive (transmută energiile prin intermediul Flăcării Violet), alungă stresul, anxietatea, calmează depresia.
Facilitează vindecarea multi-dimensională, celulară și karmică, în așa fel încât să pregătească sufletul pentru ascensiunea către un nivel spiritual superior.
Curăță aura, aliniază chakrele și integrează energiile inimii și a minții ducând spre o stare de fericire lipsită de griji și o senzație plină de compasiune și de dragoste necondiționată.
Calmează mintea. Este indicat pentru cazurile de somn agitat, pentru perioadele de stres. Poate fi folosit cu succes pentru persoanele cu hipractivitate.
Calmează hiperactivitatea glandei tiroide și normalizează activitatea glandelor suprarenale epuizate.
Activează regenerarea celulelor și stimulează sistemul imunitar.
Benefic pentru sistemul nervos, pentru rinichi, pancreas, splină, plămâni, gât, cap, piele. Poate fi utilizat pentru reducerea inflamațiilor.
Este indicat a fi folosit pentru reprogramarea memoriei celulare în cazurile de dependență (alcool, droguri, fumat, dependenți de muncă, dependență de alte persoane etc).
Stimulează fertilitatea și vindecă bolile ovarelor sau ale testiculelor.

Este o piatră cu un puternic rol protector în toate planurile. Este un cristal care acționează lent și trebuie, prin urmare, purtat pentru perioade lungi de timp în contact direct cu pielea.

Active Search Results
Înapoi la cuprins