Ouale lui Shiva (Shiva Lingam) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Ouale lui Shiva (Shiva Lingam) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( O )
INFORMAȚII:
Denumire: cuvântul "lingum" vine din sanscrită şi înseamnă "simbol", aceste pietre fiind considerate un simbol al lui Shiva (Ishvara), zeul suprem în religia hindusă. Reprezintă Oul Cosmic de la care a pornit întreaga Creație.
Descriere: este o formă de Calcedonie, cu structură criptocristalină, ce are în compoziție compuși ai Fierului. O specie de Jasp extrasă inițial din râul Naramada ce străbate Munții Mandhata în partea central vestică a Indiei. Foarte rar pot fi întâlnite pietre a căror formă a fost dată pe cale naturală de acțiunea apei însă chiar și acestea au nevoie de lustruire manuală pentru a ajunge la forma lor binecunoscută. Marea majoritate a pietrelor sunt extrase și prelucrate de localnici.
Compoziție chimică: SiO2 (Dioxid de Siliciu - Cuarț).
Duritate: 6,5 - 7 (din 10).
Luciu: mat, grăsos, opac.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: crem, grena, maro, gri, negru cel mai adesea pe fiecare piatră fiind întâlnite câte două nuanțe ce împart piatra în două sau mai multe zone distincte de culoare.
Alte denumiri: Shiva Lingam, Narmadeshvara Lingam.
Legenda: credința hindusă conform căreia toată creația a pornit de la Oul Primordial este asemănătoare cu poveștile despre Creație pe care le au Aborigenii Australieni. Chiar și în China și Egiptul antic există legende care menționează Oul Cosmic în procesul Creației.
Notă: este cunoscut faptul că pietrele cu această formă poartă cu ele o energie deosebită și datorită faptului că pe parcursul secolelor acestea au fost și sunt venerate de o mulțime de adepți, ceea ce creează un anumit tip de rezonanță în Câmpul Energetic Universal din care este alcătuită Creația.
Atenție: se spune despre aceste pietre că trebuie întotdeauna să fie în pereche. Ca urmare, când achiziționați astfel de pietre trebuie să luați neapărat două, ele urmând să coexiste împreună.
Îngrijire: este indicat să fie purificate sub jet de apă călduță. Pot fi energizate la lumina Soarelui iar dacă este posibil petrele vor fi lăsate pentru 24 h imersate într-o curgere naturală de apă (râu, pârâu).
 
PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: toate zodiile.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământul.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numerelor 5 și 7 .
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: -
 
EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Simbolizează unitatea, armonia și echilibrul dintre energia masculină și cea feminină (Yin și Yang). Forma reprezintă energia masculină iar modelul dat de culorile din structura pietrei reprezintă energia feminină.
Stimulează și controlează Energia Kundalini.
Aliniază chakrele și facilitează o mai bună curgere a Energiei Vitale (Chi) prin tot organismul îmbunătățind astfel capacitatea de autovindecare a organismului.
Bun pentru probleme la coloana vertebrală, dureri de spate, tulburări ale prostatei, infertilitate, impotență, frigiditate (inorgasmie), crampe menstruale. Este benefic pentru depășirea problemelor apărute în urma unui abuz sexual.
Echilibrează aportul de fluide în organism precum și circulația fluidelor în organism.
Protejează: împotriva energiilor negative, a pericolelor de orice fel, a spiritelor malefice, împotriva atacurilor negative, a vrăjilor, farmecelor și blestemelor, întoarce negativitatea înapoi la sursă, celui care a generat-o.
Active Search Results
Înapoi la cuprins