Opal - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Opal - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( O )

INFORMAȚII:
Denumire: provine din sanscrită "upala" însemnând bijuterie. În limba greacă "opalios" înseamnă schimbator la culoare.
Descriere: este un cristal fotonic, un mineraloid gel care este depus la o temperatura relativ scazută și poate apărea în fisurile oricarui tip de roci. Sunt cel mai des întâlnite în limonit, gresie, rhyolite, marne și bazalt. Conținutul de apă este de obicei între trei și zece la sută dar poate ajunge până la douazeci la sută. Cristalele fotonice sunt structuri spaţiale provenite din materiale cu indice de refracţie variabil, ale căror celulă elementară se repetă într-o direcţie, în două direcţii sau în trei, astfel încât cristalul format are dimensiuni micrometrice. Aceste cristale expuse la lumină albă devin colorate, fapt care nu se datorează absorbţiei luminii, nici nu este cauzată de pigmenţi, ci este un fel de „culoare fizică” care se poate schimba în funcție de unghiul din care sunt privite. Abia la sfârşitul anilor 1800 cercetătorii au început studierea mai aprofundată asupra acestor structuri complexe, natura însă le cunoaşte deja de milioane de ani. Asemenea cristale apar şi în lumea vie, un exemplu ar fi apariţia anumitelor specii de fluturi cu structură de aripă specială, care le conferă o adevărată strălucire (albastru, violet, verde). Altă apariţie în natură este Opalul, care este format prin procese hidrotermale. Inspirându-ne din natură, în zilele noastre deja putem obţine cristale asemănătoare pe cale artificială (sticla de Opal sau Opalitul care foarte des este vândut sub denumirea de Piatra Lunii).
Culoare: variază de la clar prin alb, gri, rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, magenta, trandafir, roz, ardezie, masliniu, maro și negru. Dintre aceste nuante, cele negre sunt cele mai rare iar cele albe si verzi sunt comune.
Varietăți: opal negru, opal cameleon, opal de apa (water opal - incolor transparent), opal comun, opal de ceară, opal muschiform, opal dendritic, opal de miere (honey opal),opal lemnos, opal laptos, cristal de opal (incolor transparent), opal de foc (rosu-portocaliu transparent), opal arlechin (diverse nuante), opal alb (alb translucid), semi-negru (cenușiu), girasol (translucid, asemănător cu Piatra Lunii), hialit (opalul hidrofan, axinit).
Duritate: 5,5 - 6 (din 10).
Luciu: subvitros, cerat, sticlos, perlat.
Sistem de cristal: amorf.
Formula Chimică: Hidratat de siliciu (SiO2 n H2O).
Îngrijire: este foarte fragil, a se evita purificarea în apă salină, expunerea îndelungată la soare sau la caldură. Opalul se zgarie foarte usor și ca atare nu trebuie ținut alături de pietre mai dure.
Notă: Opalul este piatra naționala a Australiei. Poate fi confundat cu sticla, Labradoritul sau Piatra Lunii.
Legenda: în Evul Mediu era considerat o piatră care aduce mare noroc, deoarece se credea că posedă toate virtuțile pietrelor prețioase ale căror nuanțe erau prezente în spectrul de culori ale respectivului opal. Se credea deasemenea că dacă este înfășurat într-o frunză proaspătă de dafin și era ținut în mână conferă invizibilitate persoanei care îl deținea.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec (Opal de Foc), Gemeni, Rac (Opalul alb), Fecioară (Opalul Alb), Balanță (Opalul Negru și Alb), Scorpion (Opalul Negru), Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Aprilie, Iunie, Octombrie.
TALISMAN NOROCOS: al Balantei.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : toate planetele.
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numarului 8 si 9.
ANIVERSARE: se ofera la aniversarea a 14 ani (opalul negru) si 18 ani de la casatorie.
CHAKRE: toate chakrele.
POLARITATE: Yin și Yang.
ALTELE: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Puternic rol protector.
Aduce:
bani, succes, noroc, fericire, dragoste, speranța, protecție, pace, îl ajută pe purtător să-și scoată la iveală întregul potențial.
Pune în legătură: cu viețile anterioare, are calități magice, bine programată vă ajută să treceți neobservat (poate fi utilizat când vă aventurați în locuri periculoase dar și în ritualurile șamanice secrete).
Scade: inhibiția, scoate la iveală emoțiile reprimate.
Conferă: stabilitate.
Activează: interesul pentru arte, îmbunătățește memoria.
Mărește: creativitatea, inspirația, fericirea, imaginația, sentimentul de valoare personală, relaxarea, energia fizică, spontaneitatea.
Ajută:  la depășirea inerției în gândire, cuvânt și faptă, stimulează secreția și formarea de mucus pe căile respiratorii uscate.
Întărește: dorința de a trăi.
Purifică: sângele și rinichii, reglează nivelul de insulină, usurează nașterea și ameliorează simptomele sindromului premenstrual (culorile închise).
Tratează: boala Parkinson, infecțiile, reduce febra.
Bun: pentru acnee și erupții cutanate, pentru intreg tractul digestiv, reglementează sângele și este indicat în cazuri de anemie și leucemie, benefic pentru văz, auz și dureri de cap.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
În funcție de culoare Opalul poate avea diferite caracteristici și indicații după cum urmează:
OPALUL NEGRU
Sporește activitatea sexuală, activând primele două chakre, și amplifică experiențele spirituale trăite în timpul actului sexual.
Aduce norocul în viața dumneavoastră.
Se spune că are capacitatea de a transforma temerile și inhibițiile care ne țin pe loc, oferindu-ne în schimb optimism și dorință de a merge mai departe cu viața noastră.

OPALUL ALB
Echilibrează
funcțiile emieferelor cerebrale, aura și câmpurile energetice și crește productivitatea generală a organismului.
Activează și controlează producția optimă de hormoni în glandele specifice.
Armonizează dorințele sexuale, făcând ca dorința de a face dragoste să fie mai mare decât simplul apetit sexual.
Atenuează stressul, grijile cotidiene și este indicat a fi utilizat în cazuri de depresie. Întărește voința de a trăi.
Ajută la dispersarea  diferitelor tipuri de fibroame și chisturi aflate în organism. Ușurează nașterea.

OPALUL ALBASTRU
Este considerată piatra supremă pentru îndeplinirea tutror formelor de dorințe.
Facilitează contactul cu lumea îngerilor, pune în legătură cu ghizii spirituali.
Ajută să vedem dincolo de lumea fizică, să percepem minunile din natură care stau la baza vieții.

OPALUL ROZ
Ajută la centrarea chakrelor și la echilibrarea energetică a organismului.
Stimulează percepțiile extrasenzoriale, clarviziunea și clarsimțirea. Este deosebit de util în vindecarea durerilor de cap cauzate de blocarea sau închiderea chakrei celui de Al Treilea Ochi.

OPALUL DE FOC
Oferă protecție împotriva pericolelor de orice fel.
Crește puterea personală, trezește focul interior. Este un simbol al speranței, un amplificator de energie.
Susține organismul în timpul tulburărilor emoționale, facilitând procesele de schimbare. Este o piatră indicată pentru eliberare și renunțare la trecut.
Rezonează cu abdomenul, regiunea lombară și meridianul Triplu Incălzitor. Tratează intestinele și rinichii, echilibrează secreția glandelor suprarenale, previne epuizarea, stimulează organele sexuale.

OPAL VERDE
Este:  purificator și întineritor, favorizeaza restabilirea emoționalș și consolidează relațiile, datorită capacității sale de a filtra informația și de a schimba felul de gândire, confera sens și perspectivă spirituală vieții cotidiene. Fortifică sistemul imunitar, vindecă raceala și gripa.
Ajută la găsirea sensului în viață și aduce o perspectivă clară.

OPALUL PERUVIAN ALBASTRU
Este o piatră relativ rară fiind extrasă din Anzii Peruani. De culoare albastru-verde, translucidă, această piatră are o energie moale, plăcută, relaxantă. Elimină tensiunile din orice comunicare făcând ca ideile să curgă liber.
Elimină stressul, stimulează auto-vindecarea. Eliberează de traumele psihice provocate de răni vechi.
Liniștește mintea și datorită acestei proprietăți este indicată a fi folosită în cazul insomniei.

OPALUL PERUVIAN ROZ
În ciuda culorii pe care o are, această piatră nu are o energie moale, ci mai degrabă o energie deosebit de vibrantă și stimulantă.
Ridică starea de spirit și conferă organismului o stare de energie pozitivă. Această stare poate aduce o schimbare de atitudine sau chiar a modului de a gândi.
Ajută la echilibrarea chakrelor și ne învață arta de a dărui și de a primi.


Active Search Results
Înapoi la cuprins