Ochi de Tigru - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Ochi de Tigru - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( O )

INFORMAȚII:
Denumire: este de dată de sclipirile pe care le dă lumina pe suprafața acestei pietre și de asemănarea cu ochiul tigrului. Mai este denumit Crocidolit Cuarțificat.
Descriere: este o varietate de Cuarț care apare în roci metamorfice, de culoare aurie până la maroniu. Face parte dintr-un grup de varietăți de Cuarț, având culori particulare și o chatoianță foarte intensă, reunite sub denumirea de Cuarț Chatoiant.
Culoare: în stare naturală aurie pana la maroniu cu dungi sidefate si sclipiri (chatoianță). În urma tratamentului termic se pot obține nuanțe de rosu sau nuanțe de culori închise.
Duritate: 7 (din 10)
Luciu: sticlos-sidefat, matasos.
Compoziție chimică: SiO2
(dioxid de siliciu) cu diverse minerale în conținut care îi stabiliesc culoarea (în cazul Ochiului de Tigru este vorba de Crocidolit).
Legenda: marturiile despre această piatră merg foarte departe în istorie. Astfel, arabii și grecii onorau această piatră și credeau că face pe purtător amuzant și îi ascute simțurile, consolidează prieteniile și previne falsele prietenii. A fost deasemenea privit și ca o amuletă împotriva deochiului.
Îngrijire: se spală de două ori pe lună sub jet de apă calduță, pentru încărcare se asează 2-3 ore la soare sau într-un grup de cristale de stâncă iar pentru descărcare se lasă peste noapte într-un bol cu hematite tambur.
Varietați de Cuarț Chatoiant: Ochi de Tigru  (cuarț chatoiant, galben cu maro - conține Crocidolit), Ochi de Pisica  (cuarț chatoiant, alb-verzui, gri-verzui, galben-verzuie - culoare dată de Amiant, o varietate a Actinotului),  Ochi de Șoim  (cuarț chatoiant, albastru-cenușiu, albastru-verzui, culoare dată de Crossit și/sau Glaucofan),  Ochi de Taur (Ochi de Bou) (cuarț chatoiant, brun-roșcat - culoare dată de Limonit și/sau Goethit).

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Scorpion, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: August, Noiembrie.
TALISMAN NOROCOS: al celor născuți în anul Tigrului.
ZIUA DE NAȘTERE: Joi.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soarele.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 4.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 9 ani si 39 de ani de căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele dar predominant pe chakrele 3 și 5.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: sportivi, oameni de afaceri, psihologi, persoane care lucrează în comunicare, lideri.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Protejează:
împotriva pericolelor, pe timp de călătorie, protejază bunurile și banii purtătorului.
Este: o piatră a norocului, inclusiv la jocuri de noroc, loto, bingo, casino. Este o piatră a femeilor de afaceri.
Pune în legătură: cu viețile anterioare.
Scade: depresia, încăpățânarea, somnolența, apatia, letargia, disperarea.
Conferă: frumusețe, sănătate, fericire, plăcerea de a trăi, optimism, atitudine pozitivă față de viață, un sentiment de unicitate.
Amplifică: disciplina, fermitatea și claritatea gândirii, percepția, flexibilitatea, energia personală și buna dispoziție, cheful de viata.
Mărește: curajul, îndrăzneala, dorința de a vă afirma, aptitudinile parapsihice, trezește natura elevata din om.
Ajută: la păstrarea aspectului tânăr, la menținerea echilibrului emoțional, la adoptarea unui regim de viața și de alimentație sănătos, ajută la descoperirea noilor perspective.
Benefic: în afecțiuni ale splinei, pancreasului, colonului, sistemului digestiv, are rol de revigorare și energizare a organismului, benefic pentru organele sexuale, pentru creier, ochi, gât și timus. Este recomandabil pentru cazuri de fracturi, boli oculare, hepatice, răni și infecții.
Purifică: sângele și elimină toxinele.
Bun: pentru meditație, divinație, rugăciune.
Efectele mai sus menționate sunt valabile atât pentru Ochiul de Tigru cât și pentru celelalte varietăți de Cuarț Chatoiant.

VARIETĂȚI DE CUARȚ CHATOIANT ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Ochi de Pisică.
Nu trebuie confundat cu varietatea de Crisoberil cu aceleași caracteristici chatoiante care este mai scump, fiind considerat piatră prețioasă. Are aceeași duritate ca și Ochiul de Tigru, culoare alb-verzui, gri-verzui, galben-verzui, aceasta fiindu-i determinată de conținutul de Amiant (varietate de Actinot). Guvernat de planeta Venus, lucrează pe toate chakrele, predominant pe chakrele 2 și 6 și este de polaritate Yang (Proiectivă). Stimulează intuiția și introspecția, ajută la găsirea aspectelor pozitive în situații neplăcute. Facilitează clarviziunea și intensifică capacitatea de a vedea în întuneric. Se spune că această piatră are particularitatea de a ne pune în contact telepatic cu animalele.
Ochi de Șoim.
Are aceeași duritate ca și Ochiul de Tigru, culoare
albastru-cenușiu, albastru-verzui, dată de conținutul de Crossit și/sau Glaucofan. Lucrează pe toate chakrele, predominant pe chakra 6 și este de polaritate Yang (Proiectivă). Dezvoltă capacitatea de autoanaliză și autocunoaștere și ajută utilizatorul să conștientizeze pornirile pe care le are. Lucrează împotriva rigidității mentale și ajută posesorul să descopere situații și comportamente pe care de obicei preferăm să nu le vedem. Folosit pe chakra 1 și 6 în același timp, poate aduce renunțarea la aceste comportamente. Poate fi folosit pentru tulburări și boli oculare, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Aduce noroc la bani, bunăstare și abundență, succes în afaceri, se spune că aduce tot ce vă doriți, atrage și menține prosperitatea.
Ochi de Taur (Ochi de Bou).
Are aceeași duritate ca și Ochiul de Tigru, culoare
brun-roșcat, dată de Limonit și/sau Goethit. Lucrează pe toate chakrele, predominant pe chakrele 1 și 3 și este de polaritate Yang (Proiectivă). Este piatra recomandată celor care resimt stressul în urma obligațiilor pe care le au de îndeplinit, a monotoniei stilului de viață cotidian. Poate fi folosită în timpul meditației pentru a dezvălui măiestrii și obiceiuri uitate din alte existențe.


Active Search Results
Înapoi la cuprins