Lepidolit (Mica Mov) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Lepidolit (Mica Mov) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( L )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din grecescul "lepidos" care înseamnă "scară" sau după alte surse  „fulg” sau „solz” .
Descriere:
este întâlnit sub formă de cristale tabulare, prismatice, pseudohexagonale sau agregate masive. Poate apărea în roci metamorfice, în pegmatite, uneori în vene de Cuarț formate la temperaturi ridicate sau în mase strălucitoare în jurul cristalelor de Turmalină roz.
Compoziție chimică:
KLi2Al(Al,Si) 3O10 (F,OH)2
Duritate: 2,5 - 3,5 (din 10).
Luciu: sub-vitros, rășinos, gras, perlat, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: monoclinic.
Culori: roz, violet, roz-roșu, violet-gri, gălbui, alb, incolor. Culoarea variază în funcție de cantitatea de Litiu conținută.
Exploatări: notabile există în Brazilia, Rusia, S.U.A., Canada, China, Australia și Madagascar.
Notă: Poate fi confundat cu Muscovitul roz.
Atenție: Lepidolitul este o piatră cu duritate redusă. Trebuie ferit de schimbări bruște de temperatură, acestea putând contribui la deteriorarea, spargerea sau exfolierea pietrei. Poate fi folosit în contact direct cu corpul uman dar nu poate fi folosit pentru prepararea de elixir de băut deoarece conține aluminiu.
Curiozitate: Când urmează să plouă, mineralul absoarbe apă din aer şi devine violet închis. Când vremea va fi frumoasă, piatra se usucă şi are o culoare gri deschis. Aceat lucru se datorează faptului ca Lepidolitul, în timp, se usucă. Datorită expunerii îndelungate la lumină acesta își poate schimba deasemenea culoarea.
Îngrijire: nu este indicat a fi purificat în sare sau în soluție salină. Este suficient dacă este purificat sun jet de apă călduță după fiecare utilizare.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Balanță, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: Septembrie, Octombrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus, Jupiter, Saturn, Neptun.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 4, 5, 6, 7.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a păcii, limpezimii minții și a lucidității.
Bun
pentru meditație și concentrare.
Absoarbe
poluarea electromagnetică. Este indicat a fi plasat lângă computer sau televizor.
Stimulează intelectul și calitățile analitice, mărește obiectivitatea și capacitatea de a lua decizii rapid ajutând utilizatorul să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important.
Calmează crizele de nervi, eliberează de stres și ajută posesorul să accepte situația și să caute soluții. Este indicat a fi purtat în perioade în care suntem încercați de provocările vieții, când urmează să ne confruntăm cu oameni furioși, necazuri financiare, pierderea locului de muncă sau atunci când urmează să facem schimbări majore în foarte scurt timp.
Risipește gândurile negative și elimină atașamentele emoționale nefaste, cum ar fi resentimentele și invidia. Poate fi un foarte bun sprijin în perioadele depresive sau atunci când suntem măcinați de îngrijorări extreme.
Activează și deschide Chakra Inimii, Chakra Gâtului și chakrele superioare (Al Treilea Ochi și Chakra Coroană).
Curăță câmpul auric, elimină blocajele energetice și conduce utilizatorul către atingerea gradului de conștientizare cosmică.
Este foarte util în cazuri de hiperactivitate si deficit de atenție. Echilibrează corpul emoțional, calmează mintea, stabilizează schimbările bruște de dispoziție și tulburările bipolare.
Poate fi folosit în scopul depășirii oricărui fel de dependență.
Întărește sistemul imunitar, ameliorează alergiile, restructurează ADN-ul și sporește generarea de ioni negativi.
Bun în cazuri de oboseală cronică, epilepsie, Alzheimer, sciatică și nevralgii. Benefic pentru inimă, tiroidă, ficat, digestie, respirație, mușchi (crampe musculare).
Plasat sub pernă, va aduce un somn odihnitor și vă va proteja de coșmaruri.

Cea mai eficientă modaliate de a primi influența calmantă a Lepidolitului este următoarea: introduceți una sau mai multe bucăți de Lepidolit într-o cadă cu apă caldă și în timp ce stați cufundat în această apă, prin concentrare,  permiteți energiilor pietrei să intre în domeniul dumneavoastră energetic.

Active Search Results
Înapoi la cuprins