Larimar - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Larimar - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( L )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată după numele fiicei celui care a descoperit piatra în 1974 (Miguel Mendez) și anume primele patru litere din Larissa și cuvântul spaniol pentru mare (mar).
Descriere:
este o varietate de pectolit care se găsește numai în Republica Dominicană. Piatra a fost descoperită în a doua decadă a secolului XX de părintele Miguel Domingo Fuertes Loren din Parohia Barahona care în data de 23 noiembrie 1916 a solicitat permisiunea Ministerului Minelor din Republica Dominicană să studieze și să  exploateze mina în care descoperise o stâncă de culoare albastră, cerere care i-a fost respinsă. În anul 1974, la poalele Range Bahoruco, o provincie de coastă din Barahona, Miguel Mendez împreună cu voluntarul în Peace Corps - Norman Riling, redescoperă piatra pe o plajă și o denumește după numele fiicei sale. De această dată piatra a fost analizată de mai mulți geologi, precum și de institutul Smithsonian din S.U.A. și toți au fost de acord că Larimar este de origine vulcanică și aparține grupului de pectolite, excepție făcând culoarea deosebită pe care o are.
Compoziție chimică:
NaCa2Si3O8(OH)
Duritate: 4,5 - 5 (din 10)
Luciu: vitros-mătăsos, translucid spre opac.
Sistem de cristal: triclinic.
Culori: variază între alb, albastru deschis (bleu), albastru ca cerul, albastru-verde, albastru închis.
Legenda: nativii dominicani culegeau aceste pietre de culoare albastră de pe plajă, acesta fiind singurul loc unde le puteau găsi. Asfel s-a născut credința că piatra ar fi adusă de mare, motiv pentru care a fost denumită Piatra Atlanților sau Piatra Delfinilor. Erau folosite ca pietre norocoase și vindecătoare, pentru a păstra la distanță spiritele rele și pentru a proteja familia de boli mortale și dezastre naturale. Se spune că Grecii aveau cunoștință de un popor care traia pe o insulă și care vorbea cu pietre mici albastre (se presupune că ar fi vorba de locuitorii insulei Atlantidei). Aceasta scufundându-se a lăsat în urmă aceste mici pietre albastre care apar pe malul mării.
Atenție: poate fi confundat cu Crisoprazul, Acvamarinul, Cuarțul Albastru sau Opalul.
Îngrijire: piatra trebuie curățată săptămânal sub jet de apă călduță și încărcată una-două ore în soarele de dimineață sau seara.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Leu, Scorpion, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN: pentru cântăreți (trebuie purtat de preferință în zona gâtului)
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Jupiter, Uranus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 6 și 9 .
ANIVERSARE: -
CHAKRE: chakrele superioare (4, 5, 6, 7)
POLARITATE: Yin
PROFESII: cântăreți, comunicatori, profesori, marinari, scafandri, pescari, inotători.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră spirituală, karmică și vindecătoare.
Are un important rol protector. Alungă și păstrează la distanță spiritele rele, entitățile negative care pot trăi în preajma noastră. Protejează în special pe cei care au legătură directă cu apa (marinari, înotători, scafandri, pescari).
Calmează
emoțiile și elimină stresul, calmează și echilibrează energiile în exces. Este indicat a fi purtat după traume emoționale puternice.
Aduce
un sentiment de liniște, dragoste și pace, de claritate mentală și gândire constructivă.
Facilitează comunicarea cu animalele în special cu delfinii.
Ajută purtătorul să perceapă evenimentele într-o perspectivă diferită de cea cu care este deja obișnuit, să descopere adevărul în situații complicate, să accepte schimbările inevitabile din viața personală. Ajută la găsirea răspunsurilor în subconștient, la vindecarea rănilor din viețile anterioare.
Promovează autovindecarea. Se spune ca dacă este plasat pe o zonă dureroasă, această piatră va extrage durerea și va aduce calm și relaxare.
Reduce depresia, apatia și ajută la ameliorarea tulburărilor bipolare, a comportamentului autodistructiv.
Bun pentru meditație și rugăciune. Pune in contact cu lumea angelică, poate ajuta la descoperirea sufletului pereche.
Este o piatră foarte bună pentru energizarea apei.
Așezat într-o încăpere, curăță mediul ambiant de energiile negative, reduce semnificativ stresul geopatic.
Ajută femeile să-și scoată în evidență propria feminitate.
Bun pentru gât, tiroidă și timus, pentru dureri musculare si de articulație, întărește sistemul imunitar. Este indicat ca adjuvant în tratarea schizofreniei sau a altor tulburări psihice.
Favorizează deschiderea celui de Al Treilea Ochi și activează chakrele superioare (4, 5, 6, 7).

Active Search Results
Înapoi la cuprins