Lapis Lazuli - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Lapis Lazuli - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( L )

INFORMAȚII:  
Denumire: "Lapis" reprezintă în limba latină termenul pentru "piatră" iar "Lazuli" provine din latina medievală și înseamnă "cer" (cu sensul de Rai, Paradis, Eden)
Descriere:
este un silicat feldspatoid, practic un conglomerat care conține mai multe minerale în proporții diferite. Predominant este conținutul de Lazurit (25% - 40%), urmând apoi Calcitul, Sodalitul, Pirita dar și alte minerale în proporții mai mici. Nu formează cristale. Acesta fiind considerat o rocă, apare în depozite compacte, masive.
Compoziție chimică:  componentul principal al acestei pietre este Lazuritul care are formula (Na, Ca) 8
(AlSiO4) 6 (S,SO4,Cl) 1-2. Pe lângă acesta, mai sunt întâlnite în componența Lapis Lazuli si Calcit (Alb), Sodalit (Albastru), Pirită (Auriu) iar în cantități mai mici Augit, Diopsid, Enstatit, Mică sau Hornblendă.
Duritate: 5 - 6 (din 10)
Luciu: mat - opac.
Sistem de cristal: nu are un sistem de cristal caracteristic însă mineralul Lazurit, care este componentul principal al acestei pietre (25% - 40%), apare frecvent în formă dodecaedrică.
Culori: nuanțe albastre de Lazurit și Sodalit, cu puncte sau fire albe de Calcit și Pirită de culoare aurie.
Notă: poate fi confundat cu Sodalitul sau cu Cuarțul Albastru.
Legenda:
se spune că este una dintre cele mai vechi pietre de pe pământ. Această piatră a fost extrasă din minele din Afganistan cu mai bine de 6000 de ani în urmă, fiind sursa de Lapis Lazuli pentru Egiptul Antic, civilizațiile Mesopotamiene iar mai apoi pentru cea Greacă si Romană. Egiptenii și Babilonienii apreciau foarte mult această piatră, fiind cinsiderată sacră, adesea însoțind mumiile în mormânt pentru a le ghida după moarte. Unele culturi străvechi prețuiau Lapis Lazuli mai mult decât aurul. Se spune că celebra nuanță de albastru în care este pictată Mănăstirea Voroneț ar fi fost obținută pe baza acestei roci. În prezent este piatra națională a statului Chile.
Depozite: în plus față de depozitele afgane, Lapis Lazuli a fost extras de mai multi ani în Anzi (Chile), regiunea lacului Baikal din Rusia, Siberia, Angola, Argentina, Birmania, Pakistan, Canada, India precum și în S.U.A. (California și Colorado).
Atenție: Poate fi folosit în contact cu corpul uman dar nu poate fi folosit pentru prepararea elixirului de baut datorită faptului că are în componență pirită și sulfuri.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Rac, Fecioară, Balanță, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE:  Mai, Septembrie, Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: al Săgetătorului.
ZIUA DE NAȘTERE: Miercuri.
ANUL NAȘTERII:  anul Câinelui.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3 și 9.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 7 ani si 9 de ani de căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele dar predominant 6 (Al Treilea Ochi).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: este considerată piatra scriitorilor, oratorilor și a celor care comunică mult în scris sau verbal. Este indicat a fi purtată de artiști (dansatori, actori, muzicieni) și de cei care lucrează în domeniul spiritualității.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră extrem de spirituală fiind considerată un simbol al regalității.
Bun pentru meditație și concentrare. Ajută la înțelegerea misterelor sacre și a vieților anterioare. Stimulează deschiderea celui de Al Treilea Ochi și perceperea lumii într-un mod cu totul diferit.
Protejează împotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor și vrăjilor.
Sporește capacitatea de a conștientiza experiențele prin care trecem, intuiția și capacitatea intelectuală.
Ajută la echilibrarea funcției glandei tiroide consolidând în același timp gâtul și corzile vocale. Poate fi folosit pentru a calma gâtul și toate inflamațiile gâtului și capului.
Curață aura și aliniază corpurile eteric, emoțional și spiritual.
Bun pentru ochi, este folositor în tratarea cataractei. Încă din vechime, în Egiptul antic, Sumer și Babilon această piatră a fost folosită in aceste scopuri. Legătura cu ochiul poate să provină de la utilizarea acesteia în sculpturi care reprezentau Ochiul lui Isis sau Ochiul Atotvăzător al zeiței Maat, Isis fiind cea care supraveghea morții în timpul călătoriei finale. Acesta este motivul pentru care în fiecare sarcofag era plasat câte un "Ochi de Lapis".
Reduce starea de anxietate, agitația emoțională, stresul și ameliorează insomnia.
Ajută la rezolvarea tensiunilor din cuplu.
Mărește virilitatea.
Previne problemele cardiace.
Fortifică organismul și aduce vitalitate și prospețime. Are un puternic rol vindecător astfel, programată cum se cuvine este benefică pentru a trata afecțiunile diferitelor organe și sisteme ale corpului uman. Poate ajuta la găsirea cauzelor bolilor mai ciudate.


Active Search Results
Înapoi la cuprins