Lemn Pietrificat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Lemn Pietrificat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( L )

INFORMAȚII:  
Descriere: Lemnul Pietrificat este practic lemn fosilizat. Acest proces se desfășoară în subteran, atunci când lemnul este îngropat sub sedimente și inițial se conservă din cauza lipsei de oxigen care inhibă procesele de descompunere aerobă. Apa cu conținut ridicat de minerale se infiltrează și curge prin depozitele sedimentare inundând celulele vegetale. Astfel, lignina și celuloza sunt înlocuite în structura celulară a lemnului cu mineralele din apă, rezultând în decursul a milioane de ani transformarea în piatră a lemnului. Lemnul Pietrificat își menține structura originală precum și toate detaliile până la nivel microscopic. Structuri caracteristice arborilor, cum ar fi inelele de creștere și diverse tipuri de țesuturi vegetale, pot fi observate cu ușurință.
Compoziție chimică: în procesul de transformare substanța lemnoasă este înlocuită cu Calcedonie (Agat, Jasp) în care uneori pot apărea incluziuni de Opal, Carbune, Pirită și/sau Calcit. Elemente ca Mangan, Fier și Cupru, aflate în mediul umed din timpul procesului de pietrificare,  dau Lemnului Pietrificat o gamă variată de culori.
Duritate: 7 - 7,5 (din 10)
Luciu: mat, gras, opac.
Sistem de cristal: trigonal.
Alte denumiri: Lemn Agatizat.
Culori: în general culorile predominante vor fi diverse nuanțe de maro, cafeniu, bej, gri, culori specifice lemnului. În funcție de elementele chimice prezente în mediul umed unde se produce pietrificarea, culorile pot diferi după cum urmează: Carbon (negru), Cobalt (verde-albastru), Crom (verde-albastru), Cupru (verde-albastru), oxizi de Fier (roșu, maro și galben), Mangan (roz, orange), oxizi de Mangan (nuanțe de gri, galben murdar).
Exploatări: Australia, Germania, Republica Cehă, Noua Zeelandă, Tailanda, Bolivia, Japonia și S.U.A.
Îngrijire: este indicat a fi purificat sub jet de apă călduță după fiecare utilizare și apoi încărcate pentru maxim o oră la lumină solară.
Atenție: poate fi confundat cu alte sortimente de Jasp.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile în special pentru Leu.
LUNA DE NAȘTERE: Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământul.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 77.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele predominant cele inferioare Chakra Bazală (1), Chakra Sacrală (2), Chakra Plexului Solar (3) și Chakra Inimii (4)
POLARITATE: Yin
PROFESII: lideri, conducători.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a succesului în afaceri.
Stabilizează
starea generală de sănătate și sistemul de apărare al organismului.
Consolidează
coloana vertebrală atât din punct de vedere fizic cât și spiritual.
Este foarte bun pentru calmarea și stabilizarea emoțiilor, mai ales a celor legate de supraviețuire, deoarece ajută în înțelegerea și accesarea părții practice a acestora, oferind apoi un sentiment de siguranță și securitate. în timpul unei crize, o bucată de Lemn Pietrificat vă va da putere și sprijin, oferind o perspectivă asupra cauzei și efectului. Vă veți reaminti experiențe trecute evitând greșelile repetitive.
Indicat împotriva arterosclerozei, revigorează membrele atrofiate și poate fi folosit ca adjuvant în cazuri de paralizie.
Bun pentru echilibrarea funcțiilor ficatului și a vezicii biliare, ajută la curățarea sângelui favorizând producerea elementelor figurate ale sângelui (globule roșii, globule albe, plachete) la nivelul măduvei osoase.
Un elixir preparat din Lemn Pietrificat va întări părul și va da strălucire acestuia.
Bun pentru meditație și concentrare. Se spune că o meditație împreună cu un Lemn Pietrificat  vă poate purta înapoi într-un timp în care Spiritul dumneavoastră era legănat de Natură, punându-vă în armonie cu Spiritul și cu energiile Pământului. Lemnul Pietrificat poartă o amprentă recentă (100 - 200 milioane de ani) din istoria Pământului și poate fi utilizată pentru accesarea înregistrărilor akashice ale acestei planete.
Este o piatră a răbdării, a creșterii lente, constante în vederea atingerii obiectivului de transformare spirituală.
Protejează împotriva efectelor bătrâneții și a trecerii timpului. Se spune că asigură protecție împotriva înecului.
Recomandat a fi utilizat ca scut energetic în zonele încărcate negativ.

Are efecte benefice în caz de stres și oboseală, de neincredere, decepție și ezitare. Ancorează în real și aduce obiectivitate.

Active Search Results
Înapoi la cuprins