Dolomit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Dolomit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( D )
INFORMAȚII:
Denumire: a fost dată după geologul și naturalistul francez Deodat Gratet de Dolomieu.
Descriere: este un carbonat dublu, având în structură o alternanță de ioni de Calciu și Magneziu ce poate apărea în zone cu roci sedimentare sau metamorfice. Spre deosebire de Calcit, Dolomitul nu se dizolvă rapid sau cu efervescență în soluție diluată de acid clorhidric. Însă datorită faptului că este dizolvat ușor de apa cu aciditate ridicată, zonele cu Dolomit sunt importante în formarea acviferelor și contribuie la formarea zonelor carstice. Poate apărea în asociere cu Calcit, Barită, Siderit, Gips, Fluorit, Celestit sau Cuarț, în agregate masive, forme tabulare, cruste sau structuri granulare formând adesea cristale bine individualizate. Dolomitul este folosit pe scară largă în agricultură ca ameliorator de sol și în industrie ca piatră de construcție sau material izolant.
Compoziție chimică: (CaMg)(CO3)2 / (CaMg(FeMnZnPbCo))(CO3)2
Duritate: 3,5 - 4 (din 10)
Luciu: sticlos, perlat translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal rombohedral.
Culori: incolor, alb, gri, roz, orange, mai rar galben, verzui, brun sau chiar negru. O particularitate caracteristică depozitelor de Dolomit este aceea că într-un astfel de depozit pot fi întâlnite laolaltă toate nuanțele de culori amimtite anterior.
Varietați: există zăcăminte de Dolomit cu conținut de Fier, Mangan, Zinc, Plumb sau Cobalt.
Legenda: În anul 1986, în urma exploziei catastrofale de la reactorul centralei atomoelectrice de la Cernobîl, rămășițele acestuia au fost acoperite cu un sarcofag de beton în construcția căruia s-a folosit Dolomit pentru a reduce emisiile radioactive.
Exploatări: este un mineral comun, des întâlnit pe toate continentele. Câteva zone consacrate pentru exploatarea Dolomitului sunt Elveția, nordul Italiei, sudul Germaniei, S.U.A., Canada, Mexic, Brazilia, Namibia, Spania, Algeria, Atabia Saudită. Există exploatari și în nordul României la Cavnic, Herja și Baia Sprie însă roci dolomitice se mai gasesc în Carpații Orientali (Delnița-Harghita), Dobrogea (Mahmudia, Ovidiu), Carpații Occidentali (Munții Trascăului, Pădurea Craiului și Poiana Ruscă).
Notă: Deoarece Dolomitul conține cantități foarte mici de materiale radioactive, acesta este folosit pentru izolarea detectoarelor de particule exotice folosite de fizicieni pentru diverse experimente. Construind aceste detectoare sub straturi consecutive de Dolomit, acestea sunt mai bine izolate împotriva interferențelor produse de radiațiile cosmice, și pot detecta un număr mai mare de particule exotice.
Îngrijire: Dolomitul poate fi purificat periodic sub jet de apă călduță iar o dată pe lună, sau atunci când simțiți că este necesar, îl puteți plasa pe timpul nopții într-un bol (de sticlă, ceramică, lemn, exclus metal) înconjurat de un grup de Hematite.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec (brune), Taur (roz, verzui), Gemeni (galben), Rac (incolor, alb), Leu (orange), Balanță (roz, verzui), Scorpion (brun), Capricorn (negru).
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: Luni, Vineri, Duminică.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Luna (incolor, alb), Soare (galben, orange), Venus (roz, verzui)
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele, în funcție de culoare.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: scriitori, jurnaliști, compozitori, arhitecți, pictori, sculptori.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Centrează, echilibrează și energizează toate chakrele.
Curăță întreg câmpul auric de energiile negative stagnante.
Ajută la detoxifierea organismului, în special a ficatului și stimulează eliminarea metalelor grele din organism.
Este indicat a fi folosit pentru eliminarea dependențelor (alcool, droguri, țigări).
Deschide Chakra Inimii permițând astfel utilizatorului să perceapă și să aprecieze micile bucurii și miracole pe care le întâlnește în viața de zi cu zi.
Bun pentru sânge, sistemul circulator și inimă. Menține elasticitatea vaselor de sânge prevenind astfel fenomenele degenerative cum ar fi ateroscleroza.
Întărește sistemul osos, ajută la vindecarea mai rapidă a fracturilor și este de un real ajutor în tratamentul altor afecțiuni ale oaselor. 
Poate fi folosit cu succes și pentru afecțiuni ale dinților.
Îmbunătățește asimilarea Calciului și a Magneziului la nivel celular.
Echilibrează metabolismul și apetitul ajutând astfel la un mai bun control al greutății corporale.
Stimulează imaginația aducând în mintea utilizatorului idei și gânduri noi.

Active Search Results
Înapoi la cuprins