Diamant - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice
INFORMAȚII:
Denumire: derivă din grecescul "adamas" care înseamnă de neînvins, inexpugnabil.
Descriere: este piatra prețioasă cu duritatea cea mai mare pe scara Mohs și spre deosebire de celelalte pietre prețioase și semiprețioase care sunt o combinație între două sau mai multe elemente, diamantul este singurul compus dintr-un singur element și anume carbonul.
Culoare: de obicei incolor dar poate avea toate culorile, de la alb la negru transparent. Astfel, diamantele de culoare galbenă sau cele maronii sunt considerate imperfecte, iar cele verzi, albastre și mai ales cele roșii sunt considerate a fi cele mai valoroase (datorită rarității lor).
Duritate: 10 (din 10). Diamantul reprezintă un etalon pe scara durității Mohs și este mineralul cu cea mai mare duritate.
Sistem de cristal: cubic (habitus octaedric).
Formula chimică: Carbon pur (C).
Luciu: diamantin.
Notă: Carbonul care formează diamantul cristalizeaza la adâncimea de 160 km în adâncul pământului în condiții de presiune și temperatură ridicată. Ele sunt aduse la suprafață de erupțiile vulcanice și pot fi descoperite atât în rocile vulcanice provenite din lavă cât și în depozitele aluvionare din râuri și oceane. Diamantul are cea mai dură suprafață cunoscută în prezent de știință și are gradul 10 pe scara Mohs a durității. Acesta este de 80 de ori mai dur decât Corindonul (care are gradul de duritate 9). Diamantul poate fi zgâriat numai cu un alt diamant, arde la temperaturi de 850 gr. Celsius iar acizii nu au nici un efect asupra lui. Aproape 60% din diamantele lumii sunt considerate imperfect cristalizate acestea fiind folosite în scopuri industriale. Au fost descoperite pentru prima oara în India, în urmă cu peste 3000 de ani, iar de atunci s-au descoperit zăcăminte pe toate continentele. Diamantul este singura piatră prețioasă compusă dintr-un singur element și anume carbon (în formă pură - cel transparent, incolor).
Îngrijire: se spală sub jet de apă călduță iar pentru încărcare se lasă puțin timp la soare.
PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Taur, Leu, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: Martie, Aprilie, August, Septembrie, Noiembrie .
TALISMAN NOROCOS: pentru Berbec, Leu, si Taur.
ZIUA DE NAȘTERE: Sâmbătă.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: -
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 10, 30, 60 și 75 de ani de la căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele dar în mod special 3, 6, 7.
ALTELE: -
EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a perfecțiunii, a succesului financiar, a vieții îndestulate, a luxului, a prosperității, simbol al invincibilității și integrității.
Ajută: la înțelegerea esenței problemelor.
Întărește: creierul și nervii, are putere mare de vindecare pentru epilepsie, indicat și în cazuri de leucemie.
Aduce: noroc, bunăstare materială, prosperitate, abundență, dragoste, generozitate, alinare după eșecuri în dragoste.
Recomandabil: pentru afecțiuni ale organelor excretoare, stomac și intestine, accident vascular cerebral, întărește unghiile, dinții și oasele, pentru litiaza bilară și pietre la rinichi, în general are efect tonic pentru toate organele și funcțiile corpului.
Mărește: încrederea, credința, claritatea mentală, deschiderea spirituală, claritatea gândirii, spiritualitatea, speranța, dragostea, veselia, sinceritatea, fidelitatea.
Deschide: accesul spre divinitate, pune în contact cu îngerii protectori.
Absoarbe: energiile și gândurile negative din mediul înconjurător sau din celelalte pietre lângă care este purtat.
Bun: pentru auz și artrita, energizează și îmbunătățește viața sexuală.
Conferă: durabilitate relațiilor inter-umane, bun liant relațional.