Diopsid (Cromdiopsid) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Diopsid (Cromdiopsid) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( D )

INFORMAȚII:
Denumire: a fost dată în anul 1806 de către mineralogistul francez Rene Just Hauy prin combinarea a doi termeni din limba greacă și anume "dis" care înseamnă "doi, două" și "opsis" care înseamnă "aspect, vedere, felul în care arată ceva" făcând aluzie la cele două moduri de orientare ale prismei cristalului.
Descriere:
mineral din grupul piroxenilor ce poate fi întâlnit atât în rocile vulcanice ultramafice (Kimberlit, Peridotit) precum și într-o varietate de roci metamorfice cum ar fi calcarele metamorfozate (Marmura). Cel mai adesea este întâlnit sub formă de cristale prismatice scurte dar poate fi identificat și în structuri columnare, masive sau granulare. Diopsidul negru stelat precum și cel verde este deosebit de apreciat în industria de bijuterii.
Compoziție chimică: MgCaSi 2O 6 (silicat de Magneziu și Calciu).
Duritate: 5,5 - 6,5 (din 10).
Luciu: vitros, gras, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: Monoclinic.
Culori: cele mai comune sunt nuanțele de verde, de la verde deschis până la verde închis, dar poate fi și albastru (Violan - o varietate de Diopsid bogat în Mangan), galben, maroniu, negru, gri, alb sau chiar incolor.
Varietați: Cromdiopsid, Violan.
Legenda:
civilizațiile antice credeau că pietrele ce prezentau fenomenul de asterism (piatra stelată) găzduiau spirite care te priveau prin intermediul stelei ce apare pe piatră când aceasta interacționează cu lumina naturală sau artificială.
Exploatări: fiind un mineral comun în scoarța terestră este întâlnit și exploatat peste tot în lume. Cele mai importante exploatări se află în Canada, Italia, Austria, Myanmar, Rusia, Pakistan, Africa de Sud, Brazilia, S.U.A., Sri Lanka, Finlanda, India.
Atenție: varietatea verde poate fi confundată cu Smaraldul sau Moldavitul iar varietatea neagră de Diopsid Stelat poate fi confundat la aspect cu Safirul Negru Stelat fiind desigur mult mai moale din punct de vedere al durității.
Îngrijire: se purifică regulat sub jet de apă călduță iar pentru încărcare poate fi plasată pentru scurt timp în lumina solară de preferat în primele ore ale dimineții sau înainte de asfințit când intensitatea acesteia este mai scăzută.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Gemeni, Fecioară, Balanță.
LUNA DE NAȘTERE: Martie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 4 și 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 1, 4, 6.
POLARITATE: Yin.
PROFESII:
persoane care vorbesc în fața publicului (oratori, actori, profesori, elevi, studenți), scriitori, jurnaliști.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Calmează stressul și anxietatea. Poate fi folosit cu succes și pentru calmarea animalelor de companie cu probleme de comportament.
Curăță câmpul emoțional facilitând curgerea Energiei Cosmice prin chakre și prin câmpul auric.
Crește vizualizarea creativă și ajută utilizatorul la materializarea obiectivelor dorite. Poate fi folosită cu succes în perioadele de studiu, aceasta stimulând analiza logică și îmbunătățind capacitatea de învățare. Este indicată pentru copii mici cu dificultăți de învățare sau dislexie.
Bun pentru inimă, plămâni, sistemul circulator, rinichi, dureri și spasme musculare, stări de slabiciune și tulburări psihologice.
Reglează tensiunea arterială, ajută la recuperarea după o intervenție chirurgicală, este un bun adjuvant pentru recuperarea tulburărilor de alimentație, a comportamentului obsesiv sau a dependențelor de orice fel.
Stimulează Chakra Inimii (4) fiind un bun asistent în probleme fizice legate de inimă dar și în cele legate de dragoste și angajament. Este indicat a fi folosit pentru vindecarea traumelor produse de eșecul în dragoste aducând cel mai adesea cu sine lacrimi purificatoare. Din acest motiv această piatră mai este uneori denumită "piatra înlăcrimată".
Este considerat un "radiestezist de cunoștințe", această calitate făcândul neprețuit atunci când cauți informații specifice în orice domeniu. Ia cristalul tău de Diopsid cu tine când te duci la o bibliotecă și acesta te va duce cu siguranță la cunoștințele pe care le cauți.
Ajută la afirmarea personală și aduce succes în carieră. Facilitează o mai bună conștientizare a propriei valori fără a ține cont de părerile celorlalți.

Protejează utilizatorul de influențe negative din afară.

Active Search Results
Înapoi la cuprins