Blenda (Sphalerit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Blenda (Sphalerit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( B )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din linba greacă, "sphaleros" însemnând "înșelător", datorită faptului că acest mineral poate fi ușor confundat cu alte minerale. Denumirea de Blendă reprezintă un nume dat de mineri pentru a defini Sphaleritul. Termenul provine din limba germană, "blende" însemnând "a comite o greșeală".
Descriere:
descoperit în anul 1847 de către E.F. Glocker, este un mineral răspândit, din clasa sulfurilor, care ia naștere în roci magmatice (pegmatite) sau în vene hidrotermale fiind adesea asociat cu Galena, Pirita, Fluoritul sau Magnetitul. Prezintă cristale de formă tetraedrică sau dodecaedrică însă poate fi întâlnit și sub formă de agregate masive granulare, concreționare sau fibroase. Structura moleculară și dispunerea simetrică a atomilor de Zinc și Sulf este foarte asemănătoare cu cea a diamantului, fiecare atom de Zink fiind înconjurat de 4 atomi de Sulf și fiecare atom de Sulf  este înconjurat de 4 atomi de Zinc.
Compoziție chimică: ZnS (sulfură de zinc).
Duritate: 3,5 - 4 (din 10).
Luciu: diamantin, rășinos, translucid până la opac.
Sistem de cristal: cubic (isometric).
Culori: negru, brun, maroniu, roșu, portocaliu, galben, verde sau chiar alb, însă această ultimă culoare este deosebit de rară.
Alte denumiri: Sphalerit, Black-Jack, Ruby-Jack, Zinkblende.
Varietați: Cleiophan
(verde, galben sau portocaliu), Marmatit (negru), Honigblende (galben intens), Rubinblende (brun până la roșu), Wurtzit ((Zn,Fe)S)
Exploatări:
S.U.A., Mexic, Brazilia, Peru, Myanmar, Marea Britanie, Ungaria, Republica Cehă, Italia, Maroc, Germania.
Atenție: este un cristal cu o duritate mică, destul de sensibil, motiv pentru care trebuie ferit de șocuri mecanice care îl pot sparge. Dacă este expus pentru o perioadă lungă de vreme la căldură extremă sau la frig se poate decolora.
Îngrijire: dacă este posibil trebuie ferit de interacțiunea cu produsele chimice de curățare (detergenți) și nu trebuie sub nici o formă utilizată curățarea ionică sau ultrasonică. Se recomandă folosirea unei cârpe moi, uscate, pentru curățarea și lustruirea cristalului. Pentru încărcare poate fi lăsat perioade scurte la lumina Soarelui, de preferat dimineața sau seara, precum și noaptea la lumina Lunii.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Gemeni.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământul.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 5 și 6.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : Chakra Bazală (1), Chakra Sexuală (2), Chakra Plexului Solar (3).
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: sportivi, relații cu publicul, cercetători, studenți, profesori.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Energizează primele două Chakre și astfel crește apetitul sexual. Daca relația de cuplu, din punct de vedere sexual, lasă de dorit și partenerii s-au răcit unul față de celălalt, un cristal de Sphalerit poate readuce dorința în cadrul cuplului.
Armonizează energiile Yin și Yang.
Echilibrează sistemul imunitar, ajută la o mai bună absorbție a nutrienților și ajută la recuperarea mai rapidă a organismului după efort fizic sau psihic. Este indicat pentru tratea afecțiunilor legate de sânge sau sistemul sanguin.
Ajută la o mai rapidă vindecare în cazul bolilor de piele cum ar fi exemele sau acneea. Întărește activitatea și funcțiile cerebrale și reprezintă un real adjuvant în tratamentul problemelor de prostată. Ajută la prevenirea sau recuperarea în urma unor infecții și poate fi folosit pentru tratarea anumitor afecțiuni oculare și ale sistemului nervos.
Sporește intuiția și ajută la aprofundarea capacităților naturale paranormale în domenii cum ar fi previziunea, clarviziunea, conștiința psihică.
Este o bună piatră pentru împământare, pe parcursul sau la sfârșitul meditației.
Consolidează stima de sine a utilizatorului și îmbunătățește capacitatea de concentrare. Aduce claritate în gândire, ajută la luarea deciziilor corecte, întărește voința. Este deosebit de util acelora care doresc să renunțe la anumite obiceiuri proaste.

Poate fi folosit ca protecție împotriva hiperactivității.

Active Search Results
Înapoi la cuprins