Barita (Baryte) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Barita (Baryte) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale A - E > ( B )
INFORMAȚII:
Denumire: a fost dată la începutul secolului 19 de către mineralogul german Dietrich Ludwig Gustav Karsten după cuvântul grecesc "baris" care înseamnă "greu" şi face referire la greutatea neobişnuită a Baritei pentru un mineral non-metalic.
Descriere: Barita poate fi depusă printr-o varietate de procese și ca o consecință apare depozitat într-un număr mare de medii (hidrotermale, de evaporare și chiar biogene). Este întâlnită în structuri tabulare paralele cu baza, fibroase, stalactitice, nodulare sau masive. Adesea apare ca agregate tabulare sau grupuri de cristale tabulare cu margini proeminente care au formă de creastă sau rozetă. Poate apărea în asociere cu Cuarț, Siderit, Pirită, Galenă, Calcit, Fluorit sau Dolomit. Uneori Barita a fost identificată și în structura meteoriților.
Compoziție chimică: BaSO4 (Sulfat de Bariu).
Duritate: 3 - 3,5 (din 10).
Luciu: vitros, perlat, transparent, translucid până la opac.
Sistem de cristal: ortorombic dipiramidal.
Culori: incolor, alb, gri, gălbui, piersică, roz-roșiatic, albastru deschis, verde, brun, negru.
Alte denumiri: Barit, Baritina, Rose Rock (Trandafir de piatră)
Legenda: considerate mai rare și mai prețioase ca Diamantele, acești Trandafiri de Piatră sunt deosebit de apreiate din punct de vedere spiritual de către indienii nativi americani. Aceștia consideră că spiritele războinicilor au revenit din lumea spiritelor pe Pământ și au sculptat pe timpul nopții aceste flori de piatră și de aceea acestea sunt considerate o punte de legătură între lumea fizică și lumea spirituală.
Exploatări: Brazilia, Chile, Peru, Guatemala, S.U.A., Mexic, Canada, Irlanda, Marea Britanie, România (Baia Sprie), Nigeria, Maroc, Liberia, Africa de Sud, Iran, Kazakhstan, Turcia, China, India, Tailanda.
Notă: Barita este folosită sub formă de pudră în cadrul forajelor petroliere pentru a forma aşa numitul "noroi greu" care previne erupţia petrolului în sondă. In spitale este utilizată în amestec cu betonul, sub formă de cărămizi, pentru a proteja personalul medical de sursele radioactive și tot în spitale este folosită ca substanță de contrast pentru radiografiile sistemului digestiv. Este utilizată pentru rafinarea zahărului, ca bază pentru unele vopsele de culoare albă și ca pigment de umplere în industria hârtiei.
Fapt divers: În jurul anului 1600 au fost descoperite în Italia la Bologna exemplare de Barita fosforescentă, acestea căpătând denumirea de Bologna Stone. Trandafirul de piatră (Rose Rock) a fost declarată în anul 1968 piatra oficială a statului american Oklahoma.
Îngrijire: deoarece are solubilitate redusă poate fi purificată sub jet de apă călduță și apoi încărcată timp de 24 h într-un cluster de Cristale de Stâncă. Trebuie evitată expunerea îndelungată la Soare deoarece culoarea mineralului poate fi afectată.
 
PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Berbec, Vărsător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur și Uranus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 1 și 6.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele în funcție de culoare.
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -
 
EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Îmbunătățește substanțial perspectiva asupra relațiilor personale cu cei din jurul tău (familie, prieteni, colegi etc). Aduce armonie, prietenie și dragoste.
Stimulează independența și evidențiază motivația pentru obținerea acesteia în raport cu alte persoane.
Absoarbe radiațiile electromagnetice și îi protejează pe cei care lucrează cu calculatoare sau în medii cu nivel ridicat de radiație electromagnetică.
Are efect calmant, analgezic și ajută la vindecarea afecțiunilor pielii cum ar fi infecții fungice, eczeme, psoriazis, acnee. Poate fi folosit cu succes în cazul arsurilor provocate de expunerea excesivă la Soare.
Este o piatră care ne ajută să percepem și să acceptăm faptul că atât Raiul cât și Iadul sunt aici pe Pământ și că noi contribuim din plin la crearea și întreținerea lor.
Amplifică energia altor cristale sau pietre.
Buna pentru meditație și concentrare. Facilitează călătoriile astrale și ajută utilizatorul să își aducă aminte visele din timpul nopții precum să le și interpreteze în mod corect.
Poate aduce viziuni asupra evenimentelor care urmează să se întâmple în viața dumneavoastră. Activează Cel de Al Treilea Ochi precum și Chakra Coroană lăsând să pătrundă în organism un val de energie care poate copleși utilizatorul dacă acesta nu este pregătit.
Stimulează funcționarea creierului și îmbunătățește atenția și memoria.
Detoxifiază organismul și oferă suport persoanelor care doresc să renunțe la dependențe.
Active Search Results
Înapoi la cuprins