Zoisit cu Rubin (Anyolit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Zoisit cu Rubin (Anyolit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale U - Z > ( Z )

INFORMAȚII:  
Denumire: dată după numele lui Sigmund Zois, baron de Edelstein și savant austriac care a finanțat mai multe expediții de colectare de minerale. Denumirea de Anyolit provine de la cuvântul poporului Maasai din Tanzania, "anyoli", care înseamnă verde.
Descriere:
deși Zoisitul este cunoscut de aproape două secole, la început sub numele de Saualpit, acesta a fost catalogat pentru prima dată în anul 1954. Se găsește în roci metamorfice și pegmatite. Varietatea verde cu inserții de Rubin de calitate medie este foarte populară ca piatră ornamentală și foarte apreciată ca piatră vindecătoare. Varietatea albastru-violet, cunoscută sub denumirea de Tanzanit a fost descoperită abia în anul 1967, luând prin surprindere mineralogiștii și geologii datorită faptului că provine dintr-un mineral care nu are caracteristicile unei pietre prețioase. Aceasta este foarte apreciată ca piatră prețioasă și folosită pentru confecționarea bijuteriilor datorită culorii deosebite si a proprietății sale de trichroism, adică, în funcție de unghiul din care este pirivit, cristalul acesta își schimbă culoarea din albastru-safir, în violet si apoi  în violet închis (burgundy).
Compoziție chimică:  Ca2
Al3(SiO4)(Si2O7)O(OH) (hidroxi-sorosilicat de calciu și aluminiu). La această formulă se adaugă diverse alte elemente, în funcție de varietate, care de cele mai multe ori stabilesc și culoarea pietrei. Astfel, culoarea roz a Thulit-ului este dată de Mangan (Mn), culoarea verde fiind dată de Crom (Cr) iar culoarea albastră a Tanzanit-ului este dată de Vanadium (V).
Duritate: 6 - 7 (din 10) - cu cât conținutul de Rubin este mai mare cu atât piatra este mai dură și mai greu de prelucrat datorită durității de 9 a Rubinului.
Luciu: Vitros - perlat, opac, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: ortorombic - dipiramidal sau în forme masive.
Culori: verde cu inserții negre (Tschermakite) și roșii-grena (Rubin).
Varietați: Tanzanit (varietate de Zoisit de culoare albastru-violet descoperită în Tanzania în anul 1967), Thulit (varietate de Zoisit de culoare roz descoperită și exploatată în Norvegia, denumirea provenind de la numele antic al Scandinaviei și anume "Thule") și alte varietăți de Zoisit de culoare albă, gri, maro-verzui sau gri-verzui.
Exploatări: surse de Zoisit sunt întâlnite în Tanzania (Tanzanit), Kenya (Anyolit), Norvegia (Thulit), Elveția, Austria, India, Pakistan și S.U.A.
Atenție: poate fi folosit în contact direct cu pielea dar nu poate fi utilizat pentru prepararea elixirului de băut deoarece conține aluminiu.
Îngrijire: este indicat a fi purificat sub jet de apă călduță o dată pe lună și încărcat apoi la soare.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur,  Venus  și Marte .
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 11.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : Chakra Bazală (1) și Chakra Inimii (4).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră cu un puternic rol protector în toate planurile. Este un cristal care acționează lent și poate fi, prin urmare, purtat pentru perioade lungi de timp.
Transformă
negativitatea în energie pozitivă, crește energia fizică și ameliorează letargia, sporește rezistența la procesele mentale facilitând astfel progresul în atingerea obiectivelor purtătorului. Energizează chakrele și curăță câmpul auric.
Sporește încrederea în bunătatea oamenilor, în Univers în general. Ajută utilizatorul să își mențină individualitatea și în același timp să poată interacționa cu cei din jurul lui.
Ajută la manifestarea propriei personalități evidențiind calitățile unice proprii fiecărei persoane. Ajută  astfel utilizatorul să iasă din anonimat, să fie remarcat din mulțime.
Are un puternic efect detoxifiant.
Stimulează fertilitatea, atât pentru femei cât și pentru bărbați și ajută la vindecarea bolilor legate de testicule și ovare.
Foarte bun pentru meditație și concentrare. Conținutul de Rubin în matricea de Zoisit creează o combinație energetică de pietre care ajută la atingerea și menținerea stării de transă, stimulează procesele mentale și amplifică puternic at talentele mentale (creativitatea) cât și cele psihice (telepatia).
Folosită în timpul meditației pe cel de Al Treilea Ochi (6) poate aduce viziuni. Energizează Chakra Coroană (7).
Reduce stresul și menține echilibrul. Energiile calme și armonioase pe care aceată piatră le degajă încetinesc pulsul și stabilizează bătăile inimii reducând astfel starea de agitație și consolidând inima.
Protejează organismul împotriva infecțiilor, atât virale cât mai ales cele bacteriene. Reduce inflamațiile. Este indicat a fi folosită în perioade de convalescență, după orice fel de boală, sau după perioade îndelungate de stres datorită faptului că stimulează glandele suprarenale.


Active Search Results
Înapoi la cuprins